kule deco ideer soverom liten trang plassbesparende seng enkel

Kule dekorasjonsideer – 10 tips for å dekorere det lille soverommet

Dekorasjonen på soverommet er veldig forskjellig fra utformingen av resten av huset. Dette er vårt private paradis for hvile, avslapning og vakre øyeblikk.

Mesteparten av tiden er soverommet en ideell refleksjon av vår personlige stil og smak.

Dessuten er det mye morsommere å dekorere enn å jobbe på et av de store, tomme rommene. Slike rom er et ekte paradis for mennesker med hang til kreativitet og med geniale ideer. Der kan du fantastisk demontere fantasien og din personlige smak.

Kule dekorasjonsideer – følg disse grunnleggende reglene!

kule dekor ideer soverom små beige hyller vindus seng lenestol

Hvis det gjøres riktig, kan de små rommene være like ergonomiske og elegante som store rom. Fremfor alt må du kjenne noen av hovedprinsippene for design. Dette får de små soverommene til å virke luftigere, mer åpne og romslige.

Vil du bli kjent med denne regelen? Det er det jeg skrev dagens artikkel om! Ha det gøy mens du leser.

Lag et pent rom

Ja, jeg vet at dette høres ut som råd fra en irriterende husmor. Men faktisk er det ingen erstatning for god orden. Dette skaper en følelse av harmoni og romslighet. Når det gjelder soveromsdekorasjon, er det mye mer komplisert. Du må gjøre mye mer enn å rydde opp i sengen. Du må holde alt til et minimum her og organisere det fantastisk.

Lag ordre!

kule deco ideer soverom liten beige plassbesparende seng krakk

Du må under ingen omstendigheter overfylle sidebordet eller andre overflater med forskjellige små gjenstander. I moderne rom med liten plass gjelder 100% -regelen: less is more!

Enkle fargepaletter

Visuell harmoni er den viktigste faktoren når du skal dekorere små soverom. Slik defineres de forskjellige formene i rommet. Du har følelsen av et større rom enn det faktisk er.

Bruken av mange farger skaper en visuell fragmentering. Enkelt sagt, ikke bruk mer enn tre farger.

Mesteparten av tiden er en nøytral farge nok til bakgrunnen for noen fargede aksenter.

Velg riktig fargekombinasjon!

kule dekorasjonsideer soverom liten plassbesparende sengestol

Hvor skal disse brukes? Gjerne på forskjellige steder i rommet. Ren hvit eller kul grå kombinert med noen vakre dekorative puter vil helt sikkert oppnå ønsket effekt.

Ulike lyslag

Spesielt lyset har vært nøkkelløsningen for et stilig, friskt og nydelig kompakt soverom. I motsetning til det store rommet, der en liten lampe i hjørnet kan være tilstrekkelig. Dette er desto viktigere når du ikke har nok tilgang til naturlig lys.

Opphengslamper sparer plass og står ikke i veien

kule dekorasjonsideer soverom liten trang plassbesparende seng

Det er best å kombinere naturlig lys med smarte pendellamper. På denne måten vil du oppnå jevn belysning. Det er best å unngå gulvlamper og andre lys som tar for mye plass i de små soverommene.

Smarte lagringsalternativer

Vi startet artikkelen med temaet “bestilling”. For å oppnå dette trenger du mange intelligente løsninger for lagringsplass. Du trenger hyller på veggen og en fin garderobe. Hvis du vil ha mer, må du bli ekstremt kreativ. Hva med kurvkurver? Dette er en praktisk løsning, som samtidig gir en fargekontrast i det nøytralt innredede rommet.

Finn kreative lagringsalternativer!

kule dekorasjonsideer soverom små trange plassbesparende oppbevaringsbokser

De myke, naturlige fibrene gjør rommet ditt helt avslappet. Du kan også forsterke dette inntrykket med benker på soverommet, krakken og sidebordet.

Finn de riktige proporsjonene og nivåene

Du har en liten plass, så se etter løsninger som passer dimensjonene. For eksempel ser kombinasjonen av en liten seng og et stort sidebord alt annet enn vakkert ut. Spesielt i de små rommene bør man være mindre impulsiv når man handler.

Andeler og trinn

kule deco ideer soverom lite trangt plassbesparende seng tre

De riktige proporsjonene er viktige for rommets vakre utseende. I de fleste tilfeller ødelegger feil møbel hele harmonien.

Vertikalt utstyr

Mange mennesker forbinder bare plass med kvadratet på rommet. Du kan også få mye vertikal plass. Skapene bør ta hele høyden, desto mer for å få rommet til å se mer romslig ut. Dette sparer også plass på gulvet.

Bruk høyden på rommet!

kule deco ideer soverom liten stram plassbesparende seng speilvegg

Det er for tiden en tendens til å legge stilige stripete mønstre til veggen. Ta denne ideen i betraktning. Dette får rommet ditt til å se mer raffinert, elegant og større ut samtidig.

Lag et støttepunkt

Et lite rom trenger ikke å klare seg uten et støttepunkt. Egentlig er denne enda viktigere.

På soverommet er sengen det naturlige valget for dette. Det er best å bruke dette også i denne forstand.

Selvfølgelig er sengen i fokus på soverommet

kule deco ideer soverom liten trang plassbesparende seng minimalistisk

Du bør unngå noen ting som er mer typiske for de større soverommene. For eksempel ville jeg ikke brukt fjernsyn. Men hvis du virkelig vil ha en, bør du gå for en flatskjerm på veggen.

Sengen skal være vakker, utstråle overdådighet og klasse. I stedet for unødvendig tilbehør, bør du investere i noe slikt. Plattformsenger er det ideelle valget for små mellomrom. De har en lav design og en fritt flytende form.

Speilflater

Glasset er et intelligent tillegg til de kompakte rommene. De utvider plassen, slik at du kan bruke plassen bak som lagringsplass uten dårlig samvittighet. Det er alltid plass til et vakkert speil i et komfortabelt soverom. Det hjelper også med å spre lyset bedre.

En innebygd garderobe med skyvedører og speil sparer mye plass

kule dekor ideer soverom lite stramt innebygd garderobeseng speil

Speilflater og bokhyller med glassdører er også et kjærkomment tillegg. Hvis du virkelig vil følge Fan Shui -regelen, må du dekke speilet med et gardin når du skal sove.

Et redaktørøye

Det høres ut som et råd som høres enkelt ut, men som er veldig vanskelig å følge. Vi er alltid fristet til å samle flere og flere ting! Kast alt du ikke liker!

Eliminer alt du egentlig ikke trenger!

kule deco ideer soverom liten stram svart og hvit seng

Etter at du har fulgt alle disse reglene, er det bare en ting du kan gjøre: nyt den fantastiske atmosfæren på soverommet ditt. Jeg ønsker deg mange fantastiske øyeblikk underveis.