moderne hage uvanlig hagedekorasjon liten dam

Moderne hage – vakre designideer for uteområdet

Har du et stort og moderne hus? Vel hører man til mer moderne hage også til. Vil du lage det på en slik måte at alle blir sjalu på deg? Så gjør det! Er det vanskelig sier du? Nei du tar feil.

Enkelt er stikkordet her! Vi viser deg nå! Kreativitet og jakten på å skape et område for rekreasjon er det du trenger mest.

Foss i hagen? hvorfor ikke?

moderne hage foss grønt elegant hagegjerde

Gi attraktiv hagebelysning

hagedesign ideer stilig belysning rottingmøbler

Om natten blir denne hagen til et drømmested

hagedesign ideer moderne hagelysplanter

EN moderne hage er en velstelt hage

Den moderne hagen er telefonkortet for en huseier. Han trenger spesiell oppmerksomhet.

Interessant hagesti som går gjennom hagen

hagedesign ideer fugleperspektiv skille forskjellige områder

I tillegg har det blitt vist at det klare og ryddige utseendet har en positiv innflytelse på menneskene som er der. Så strukturer hagen din på grunn av inntrykket du etterlater på andre, men også når det gjelder din egen indre ro.

Hovedprinsipper

Selv om det er mye frihet i en moderne hage, er det visse prinsipper som fortsatt gjelder. Men ikke se på dette som en begrensning. De gir mye mening og fungerer som et rammeverk. De gir deg stabiliteten og roen som er viktig for at de fleste mennesker skal utvikle sin egen kreativitet.

Luksuriøs hage, hvis trapper belyses av innebygde lys

hagedesign ideer trapper innfelte plantebeholdere

Gjør hagen stilig

moderne hage vakre designideer elegante tremøbler

Arbeid jorda

Først av alt, bør du være tydelig om detaljene i terrenget. Har du mange ulikheter, kupert terreng? På grunn av dette må hageanlegget måtte terrasseres, dekkes til, eller kanskje settes inn forskjellige rør for å tømme vannet.

Småstein til gulv og husfasade med stein

hagedesign ideer småstein plante steinvegg

Det indre huset og hagen må korrespondere med hverandre

Den sømløse overgangen mellom innvendig og utvendig er et kjennetegn på dagens husdesign. Av denne grunn er det viktig at en moderne hage samsvarer godt med interiøret i huset.

Gjør utsiden behagelig

moderne hage som planter komfortable utemøbler

Det er ikke å si at du bør organisere alt i hagen på samme måte som innendørs. Det er tilstrekkelig hvis du harmoniserer de synlige delene av gårdsplassen med de i interiøret. Dette skaper en følelse av sikkerhet så snart du fokuserer på den indre bygningen.

symmetri

Den moderne hagen er rettet mot avslapning og symmetri spiller en veldig viktig rolle i dette. Det er forskjellige varianter for dette. Klassikeren er å designe et sentralt område rett overfor inngangen og å fordele mange forskjellige grønne oaser rundt det. Noen kan også fungere som funksjonelle områder, for eksempel en lekeplass eller grillsone, eller til og med et helt utendørs kjøkken.

Gjør hagen minimalistisk

moderne utvendig design i minimalistisk stil i hagen

Et svømmebasseng kan også være i sentrum av en moderne hage. Plassene kan fordeles rundt dette for at folk skal slappe av.

Hagetrappen fører til et svømmebasseng. Er ikke denne løsningen kul?

hagedesign ideer svømmebasseng liggestoler

Du kan imidlertid ikke danne et sentralt område, dvs. ikke en kjerne, men i stedet sette opp en absolutt symmetrisk hage med mange forskjellige flotte linjer, i form av hagestier og gjerder.

Skill forskjellige hageområder

moderne hage stilig eksteriør gjør romslige

Blant annet er designet i henhold til østlige filosofiske overbevisninger og regler moderne. Ta også hensyn til dette! Det er nå rikelig informasjon om dette i alle former.

Skjul stygge gjenstander

Det viktige er det sømløse utseendet. Ifølge den moderne forståelsen av hagen, består den ikke nødvendigvis i å ha bare nye og perfekte møbler. Du bør heller lære å gi de brukte elementene en vintage sjarm og skjule de andre – med planter, så vel som kreativ og smakfull dekorasjon.

Gjør balkongen til en kjølig hage

moderne hage kule gulvfliser hvit svart plantebeholder

Soner på gården

I prinsippet nevnte vi hvordan sonene skal fordeles på gårdsplassen. Men la oss nå fortelle deg mer om deres design. Mye har å gjøre med antall mennesker som er permanent bosatt i huset. Videre må interessene deres tas i betraktning.

Sett opp et fint avslapningshjørne

hagedesign ideer hagebelysning komfortable sofa planter

I tillegg til distribusjonstypen, bør du vurdere de forskjellige metodene du kan skille dette fra. I klassisk stil er hageskulpturene viktige i denne forbindelse. Det er også mulig at gjerder, stier og brønner spiller en viktig rolle i dette.

Stilige hageskulpturer kan vakkert dekorere hagen

hagedesign ideer hageskulpturer fugler elegant hagedekorasjon

Det hjelper mye hvis du tillater deg utsikt ovenfra mens du planlegger. Dette kan gjøres fra terrassen eller taket. Et fugleperspektiv hjelper mye når du planlegger.

De dekorative elementene

Dekorative elementer spiller en veldig viktig rolle i å skape en moderne karakter i hagen. Du kan også klare deg uten det hvis du foretrekker et minimalistisk utseende. Eller sett sterke aksenter i et utseende preget av klare linjer.

Den moderne peisen kan være en fantastisk hagedekorasjon

hagedesign ideer moderne peis elegante plantebeholdere

Fancy rundt åpen ildsted vil tiltrekke seg oppmerksomhet

moderne hage kul peis rund design

Dekorer det lille svømmebassenget med planter

moderne hage lite svømmebasseng planter asfaltert sti

belysning

EN mer moderne hage må være godt opplyst. Hagebelysning kan og må transformere stemningen utendørs. De kreative løsningene som armaturer og skulpturer kombinerer, blir stadig mer populære.

Få hagen til å se drømmende ut om natten

hagedesign ideer hage belyse dekorative steiner

Behandle hagen din som et innendørs rom: tenk på omgivelseslyset og hvordan du belyser de enkelte sonene. Belysningen inne i huset og sonene som er synlige utenfor må også stemme godt overens med hverandre. På denne måten bidrar du også til det generelle harmoniske utseendet, som allerede ble nevnt i begynnelsen.

 Lys opp de enkelte områdene

hagedesign ideer kule hagelysplanter

Hagen skal være pent opplyst om natten

hage design ideer hage belysning ideer spiseplass

Plasser komfortable møbler rundt bassenget

moderne hage svømmebasseng fossen kule hagemøbler

Disse flamingoer er fantastiske hageskulpturer

moderne hage flotte hageskulpturer hageplater småstein