forskjønne hagen kule hageideer bruker gamle stoler på en bærekraftig måte 

 Omdesign hagen – ideer om hvordan du oppnår en bærekraftig hage

Hager kan redesignes i henhold til mange seriøse kriterier. En mulig vil være bærekraft. Hvor godt er du informert om dette emnet? Ideene og konseptene på dette området utvikler seg alltid, og det ville være veldig nyttig å holde deg oppdatert.

Trillebåren kan være god bruk i hagen

hage forskjønne bærekraftige hageideer plantebeholdere

Fremfor alt ville det hjelpe deg i hverdagen. Kriteriene og målene innen bærekraft har endret seg ubetydelig. Imidlertid blir metodene som angår slik hageoppussing mye mer nyskapende, kreative og fremfor alt lettere å bruke.

Original idé for blomsterpottene

hage forskjønne gode ideer bærekraftige sko blomsterpotter

Innse forskjellen

For de som ikke er så godt kjent med emnet, tilbyr vi gjerne en kort introduksjon. Forskjellen er i målene. I den konvensjonelle hagen er alt underlagt estetikk. De høye kostnadene for deg selv eller for naturen blir også ignorert.

Gjør hagen bærekraftig

forskjønne hage hageplanter dekorative steiner kaste puter

Den bærekraftige hagen sparer først og fremst ressurser og gir også sitt eget bidrag til å bevare naturen. De nye teknologiene brukes også her uten å gå på bekostning av skjønnhet. De tilbyr bevaring av tradisjonelle hagestiler med få ressurser. Dessverre er dette fortsatt dyre løsninger som ikke mange hobbygartnere har råd til.

Av denne grunn observerer man også en parallell utvikling. Hagedesignere og eiere skaper ganske enkelt en helt ny estetikk. Blant annet inkluderer det også gjenbruk av gamle møbler og resirkulering.

Skjønner ikke alt dette så vanskelig

Miljøpedagoger og promotører har gjort feilen de siste årene med å fremstille bærekraftig hagearbeid som et ganske komplisert tema. Dette avskrekket mange hageeiere som ikke ønsket å berøre temaet i utgangspunktet.

Du trenger IKKE følgende krav:

  • Spesielt terreng;
  • Stort område;
  • Mange ressurser.

De følgende enkle trinnene leder deg til målet om “bærekraftig redesign av hagen”

Tilpass hagen så mye som mulig til de lokale forholdene

Dette betyr at du først og fremst er avhengig av plantearter som er typiske for din region. Dette fremmer vilt liv, den naturlige utviklingen av landskapene og dermed indirekte også vår veldig personlige helse.

Velg passende planter for hagen din

hageoppussing hage gjerde hageplanter hage ideer

Få hagen til å se vakker ut

Renover hagen din, velg passende planter utendørs

Få et tiltalende hageutseende

remodel hageplante kult plante potten hage lenestol

Du kan også bruke eksotiske arter. Finn ut hvordan disse sprer seg og om de kan påvirke andre innfødte plante- og dyrearter negativt.

For eksempel kan visse trær være ufarlige i denne forbindelse hvis de plasseres i plantebeholdere. Andre må ganske enkelt bo i et mer fjernt hjørne av hagen, borte fra andre hageinnbyggere som kan påvirke dem negativt.

Ikke kast bort vannet

Det er for mange metoder – anvendte og tekniske – som hjelper til med å spare vann. Du kan samle regnvannet eller installere et moderne vanningssystem. Det er noe for hvert budsjett. Til syvende og sist gjør dette også regningene mindre!

Samle regnvannet

renover hage bruk regnvann vanne hage

Bærekraftig hagedesign

remodel hage spare regnvann

Resirkuler og gjenbruk

Gjenbruk møbler og nyttige gjenstander i hagen. Det er knapt noe som ikke kan gjøres om til en plantebeholder. Folk liker til og med å bruke sko, vesker og esker.

Sko kan være finurlige plantebeholdere

hage forskjønne hage ideer blomsterpotter sko

Vær kreativ med hagedesignet ditt

forskjønne hagehage designideer kule plantebeholdere

Gjenbruk gamle stoler

hage forskjønne vakre hageideer gammel stol plantebeholder

variasjon

Fremme variasjon. Mange forskjellige planter skaper mye dyreliv og fremveksten av nye arter. Hjelp naturen med å gjøre omgivelsene enda vakrere enn den allerede er.

 Stol på originale hagepynt

forskjønne hagedesign deco ideer hjul

Få et friskt hageutseende

hage forskjønne ideer rundt hagebordplanter

Mye planting i hagen

hage transformert hage ideer plante utemøbler koselig