Glem-meg-ikke-blomst Myosotis sylvatica blomster

The Forget-Me-Not-Finn ut mer om sorten Myosotis sylvatica

Det latinske navnet på ikke glem meg er myosit. Den inneholder de to gamle greske ordene myos og otis. De betyr mus og ører. Disse assosiasjonene vekket glem-meg-ikke-blomstene i antikken.

Denne planten finnes i naturen på tre kontinenter: Europa, Australia, Amerika.

Glem-meg-ikke som en hageplante

Glem-meg-ikke Myosotis sylvatica hageplanteideer

Myke rosa blomster

hageplanter Myosotis sylvatica hagedesign ideer

ikke glem meg har mange underarter. Blant disse er det årlige, toårige eller flerårige varianter.

Myosotis sylvatica

I dag er vi spesielt oppmerksom på Myosotis sylvatica -artene. Det er en av de toårige variantene. Myosotis sylvatica vokser lavt, så den er kompakt og har mange blomster. Barene viser mange grener. Bladene til Myosotis sylvatica er søyleformede. De er buet på toppen. Plantene Myosotis sylvatica når en høyde mellom 10 og 30 cm og viser en hårete tekstur. Blomstene er små og himmelsblå. De vokser på spissen av grenene.

Myosotis sylvatica vokser og blomstrer i april og mai

hageplanter Myosotis sylvatica vakre blå blomster

For fylling av frie områder

På grunn av den lave veksten, brukes Myosotis sylvatica ofte til å fylle området mellom tulipaner og gulllakk. Andre typer er mer egnet for plenkanter og aksenter.

Et hav av blomster

Glem-meg-ikke-blomst Myosotis sylvatica hageplante

Myosotis sylvatica – en variant som elsker solen

Som de andre varianter av ikke glem meg Myosotis sylvatica sprer seg gjennom frø. Disse bør plantes i bakken mellom mai og august. Frø som er opptil 3, noen ganger opptil 4 år gamle er perfekt egnet for dette formålet.

Glem-meg-ikke-sorten Myosotis sylvatica

hageplanter Myosotis sylvatica lager glem-meg-ikke-hager

I begynnelsen skal frøene stå i skyggen. Fuktigheten må måles. De unge plantene skal legges ut i midlertidige senger i en avstand på 12-14 cm fra hverandre.

Hvite blomster

hageplanter glem-meg-ikke Myosotis sylvatica cultivar garden

I oktober skulle glem-meg-ikke-plantene av sorten Myosotis sylvatica komme på sitt faste sted. Passende avstand mellom dem må være mellom 20-25 cm.

Glem-meg-ikke gir hagen en unik sjarm

Glem-meg-ikke Myosotis sylvatica bittesmå blomster

De voksne plantene utvikler seg veldig godt i solen. De vokser godt i omhyggelig pleiet hagejord. Arten Myosotis sylvatica tåler også delvis skygge. Under disse omstendighetene vil anlegget imidlertid utvikle seg ganske sakte. Organisk gjødsel er ganske uegnet.

Blomstene til blomsten er små, men spesielt attraktive

hageplanter Myosotis sylvatica sort glem-meg-ikke

Blomstringsperioden er lang og veldig flott. Av denne grunn og på grunn av de andre gode egenskapene, er glem-meg-ikke-sorten Myosotis sylvatica veldig populær.