Attraktiv porselensmiddagservice i en fargerik kombinasjon

Bland tallerkenene dine for en unik dukning

Attraktiv porselensmiddagservice kommer alltid i sett med 4, 8, 12 og noen ganger til og med 24 stykker. Det er et faktum, det har det alltid vært, og det er ingen utsikter til at det vil endre seg.

Hvem sier det?

Er det til og med morsomt? Har du noen gang funnet tallerkener på et garasjesalg eller loppemarked som du virkelig likte? Sannheten er at de fineste tallerkenene jeg noen gang har sett aldri kan kjøpes i partall? Spilte dette faktum en rolle i din beslutning??

Attraktiv porselensmiddagservice

veggplate porselen blanke dekorative gjenstander

De vakreste borddesignene jeg noensinne har sett var en blanding av forskjellige mønstre og design

veggplate porselen glans effektive dekorative elementer veggdekorasjon

Jeg mener ikke bare tallerkener, men også glass og bestikk.

Ignorer de små, trangsynte stemmene du hører inni deg selv og si til deg: “Du kan ikke gjøre det!”. Vil du ikke lese våre små tips i stedet om hvordan du lager en fantastisk kombinasjon av forskjellige mønstre og former som familie og venner vil trollbinde?

Realiteten er at tallerkenen og glasset går i stykker og bestikket forsvinner også raskt inn i et parallelt univers. Må vi kjøpe nye matchende sett hver gang? Definitivt ikke! Snarere bør vi ta avstand fra ideen om settene og tenke på flotte blandinger. En samling forskjellige tallerkener som denne kaller på å bli plassert på et bord i et elektrisk utseende.

Ofte kommer man på ideen om å bruke platene som ikke matcher hverandre som dekorasjon på veggen

Attraktiv middagsservering laget av porselens veggplate og forskjellige kommoder

Det er absolutt ingenting galt med det. Men du kan også lage en flott konstellasjon for bordet fra dette. En farge, en epoke eller et tema kan være hovedfaktoren når det gjelder tilpasning. Men faktisk kan alt som forener deg være din preferanse for dem.

Når det gjelder blanding av tallerkener, er det få regler å passe på

Attraktiv middagsservering laget av rustikke hyller i porselen

Det er ikke så komplisert som å kombinere forskjellige stoffer. Der må du tenke på lineære, små og store mønstre. Man må også vurdere om teppene er geometriske eller solide.

Så hvordan starter vi? I huset vårt fungerer fargen vi elsker som en designguide

Attraktiv middagsservering laget av porselensretter

 I huset, hvis design er vist på dagens bilder, ser det ikke ut til å være mye annerledes.

Fra den ene tanten er det noen porselensplater fra et porselen og fra den andre – noen stykker med asiatisk karakter er igjen. Det er også et komplett sett med antikke tallerkener med fiskemønstre, som du kjøpte på en ferie for omtrent 30 år siden. De rosa tallerkenene med en jenteaktig karakter er fra et garasjesalg. Mokka koppene kommer fra en bruktbutikk. Du kan også se Fitz og Floyd julekrusene du noen gang har kjøpt i et sett.

 Du har å gjøre med grønt, rosa, blått, rødt og andre nyanser. De vises alle i tallerkenblandingene våre.

Kan du se hvordan vi balanserer mellom de forskjellige utseende?

Attraktiv middagsservering laget av porselen dekorert med en duk

For illustrasjonens skyld har det blitt vist hvordan man lager et formelt design av det. La oss starte med en duk. Ja, den ble kjøpt fra et garasjesalg. Uansett hvor godt du stryker det, er det alltid bretter igjen. Det er ikke et problem, for når vi er ferdige, vil ingen legge merke til det.

Jeg skal ta juleplatene i bruk, som er ganske store. Bare se på hvor mye plass ladestasjonen tar opp

Attraktiv middagsservering laget av antikt porselen

Bestemors porslinretter blir mitt valg til middag. Jeg bruker den japanske salatskålen til salaten. Jeg arvet dette fra den andre bestemoren. Jeg kunne faktisk blande hvilket som helst mønster og form, og det ville se like bra ut, men i kveld vil jeg ha en svart og hvit formell stil.

Vi arvet også sølvbestikk fra foreldrene våre. Også i dette tilfellet er samlingene ikke komplette. I stedet samlet de mange individuelle stykker som vi fant ved en tilfeldighet. I kveld blander jeg noen sølvgafler fra foreldrenes bryllup med noen perlemorsgraverte kniver fra en antikvitetsbutikk. Krystallsettet er heller ikke komplett. Dette er fordi mange enheter har blitt ødelagt gjennom de mange forskjellige årene.

Friske blomster og servietter er kombinert med “madame” og “monsier” de som vinner våre hjerter med en gang

Attraktiv middagsservering laget av porselen, antikk grønt motiv servietten

 Gigantisk konkylieskall, som jeg tok hjemmefra, hjelper meg til å føle meg mer avslappet. Et lite lys ble lagt i en bolle. Det utfyller borddesignet fantastisk. Kom igjen med maten!

Men hva om du vil ha et mer uformelt, moderne utseende?

Attraktiv middagsservering laget av spisebord i spisestue i porselen

Flotte fargekombinasjoner og en flott blanding av mønstre er viktige her.

Selv om det ikke er noen harde og raske regler, er det noen du kan følge hvis du ikke er sikker. Vurder blomster-, stripe- og solide mønstre for å oppnå en kombinasjon som ligner denne.

Start med å blande tre mønstre. Hvis alt fungerer bra med det, så gå for mer.

For et enda mer uformelt utseende, vil jeg ha et moderne teppe. Deretter kan du legge lysegrønne firkantede tallerkener som disse fra Pier 1 på den. Røde og hvite mønstrede servietter passer godt til dette. Disse skal legges under salatplatene og de hvite suppeskålene. Det ser ut til at de ikke bare korresponderer med interiøret, men til og med blomstene i hagen. Jeg ble fullstendig guidet av min vanvittige side med dette settet.

Hvis du er litt bekymret for å blande mønstrene, bør du vurdere å jobbe med et stort utvalg av farger. Du bør bare være modig nok til å gjøre det. De burde ikke alle være like.

Hvis kombinasjonen av mange farger ikke er noe for deg, kan du lage en bestemt blanding

Attraktiv middagsservering laget av porselen. Eklektisk spisebord

De fine kyllingtallerkenene her står stolt på salviegrønne tallerkener under. Linteppet utfyller det på en fantastisk måte.

Sjekk ut denne dempede fargepaletten! Myke julefat med antikk porselen i en lignende nyanse med gullfat i bakgrunnen. Du skaper en ren og vakker effekt.

Krystallservise har blitt blandet på en flott måte her. Nyanser har blitt brukt her som ikke finnes i retter. Alt dette gjør innstillingen så overraskende og fengslende.

Har du tallerkener du liker og som du liker å bruke?

Attraktiv middagsservering laget av porselensrosa stoler duk ikat

 Ikke noe problem! Vurder å sette dem på steder som dette. Hvis du har glassbestikk, så mye bedre.

Har vi oppfordret deg til å ta de gamle tingene ut av skuffen og bruke dem? Gå til garasjesalg og få alt fint som finnes der!