gardiner og gardiner laget av tekstiler av høy kvalitet

Hjem tekstiler

Skjer det deg når en designer kommer bort Gardiner og gardinere snakker, har du på en eller annen måte følelsen av at dette skjer på et fremmed språk? Det er så mange begreper som lekfolk rett og slett ikke kan forstå.

Men ikke vær redd for å lære å forstå dem, for du vil kunne finne mange moderne og flotte designerløsninger.

 Gardiner og gardiner – forskjell

Gardiner og gardiner stue luftig skinne

Den mindre formelle og lettere versjonen kalles “gardiner”. Jeg vil bruke den til å referere til disse på kjøkken og stue. I tillegg er de stort sett i vindushøyde og mindre i full lengde. De er ikke foret heller.

Kafégardiner

Gardiner og gardiner i privat trapperom

Kafégardiner som denne er lyse, luftige, uformelle. De dekker bare delvis vinduene, for det meste de to øverste tredjedelene. Dette er den perfekte bruken når du vil ha noe enkelt. Så du kan slippe inn mye lys og samtidig dekke større områder.

I det neste eksemplet ser vi imidlertid gardiner

gardiner og gardiner fra Middelhavet

De forlenger høyden på hele rommet, er mer formelle, men mer iøynefallende. På innsiden er de vanligvis fylt med superlett flanell. Ikke bare gir dette stoffet fine bretter, men det er også god isolasjon når panelene er lukket.

Gardiner kan være i drift, slik at du kan åpne og lukke dem. De kan også være stasjonære: i dette tilfellet beveger de seg ikke og er bare dekorative.

Nå går vi inn i verden med toppbehandling

stue sofa gardiner og gardiner tradisjonell bordlampe

Girlander og jaboter representerer kontrasten mellom gardiner og gardiner, de er uigenkallelige og ubestridelige formelle. Den horisontale delen som kan sees i den øvre delen kalles “swag” og den brettede delen nederst er jaboten.

Jabot er et skreddersydd begrep, som refererer til den brettede delen som noen ganger finnes på forsiden av noen topper. Ofte viser de kontrasterende stoffer, og du kan se det spesielt på stedene der du kan se stoffets bakside.

Andelene er grunnleggende i dette tilfellet.

Flounces

tradisjonell spisestue med polstret lenestol i skinn

Disse brukes hovedsakelig når du vil skjule tilbehøret. De henger stort sett fritt fra en skjult stolpe og kan være flat, samlet, sklidd eller preget.

Noen mennesker bruker dem også til rent dekorative formål, selv om de faktisk ikke trenger dem.

Gesimser

eklektisk stue sofa ikat mønster puter rene gardiner og gardiner

Den eneste virkelige forskjellen her er at gesimser stort sett er harde og sjelden myke. De representerer stort sett et polstret brett. Noen ganger viser det også forskjellige former.

Hvis du har blitt forelsket i et veldig dyrt stoff, kan gesimsen gjøre det billigere å bruke. Siden stoffet er strukket, kan du også se hele mønsteret veldig godt.

Gardinene i dette tilfellet er samlet eller foldet. Det er en rekke termer og underbegreper om variantene i denne forbindelse. Men hvis du bestemmer deg for en variant, bør du også sjekke om den er praktisk nok.

Stripete gardiner og gardiner

tradisjonelle stuer med sorte og hvite gardiner

Det er den såkalte tab-top-varianten, der du henger gardinet på stangen med en løkke. Men hvis du vil dra disse i forskjellige retninger foran vinduet, er dette ikke et godt valg.

Stanglomme

moderne soverom gardiner silke sengetøy

Rod Pocket er en annen variant som kan brukes til å knytte stoffet til stangen. Du har ganske enkelt stenger som stangen føres gjennom. Gardinene henger også på dette.

Det finnes også en rekke foldkonstruksjoner. Alle gardinene kommer sammen i den øvre delen til en klar bredde. Dette skjer på punktene der gardinene møter maskinvaren. Gardiner og gardiner viser en fantastisk overflod.

Du kan feste disse med ringer, stenger eller kroker gjemt i gardinene

tradisjonelle stuegardiner og gardiner mønster blomster

De kobler gardinene til håndkontrollene. “Traverse” betyr at gardinene kan trekkes rundt vinduet. Nypelinjer som dette er de vanligste.

Disse brukes sammen med ringer eller fagverkstilbehør

Gardiner og gardiner lever tradisjonelt

Den franske varianten er bare festet på toppen

trendy soverom gardiner gardiner puten hodegjerde

Calyx -brettene er et annet alternativ

gardiner og gardiner laget av tekstiler av høy kvalitet

De blir samlet igjen i den øvre delen, men de grenser annerledes. De såkalte “fingrene” dannes ikke her. I stedet dannes de såkalte koppene, som vanligvis er fylt med rå bomull inni. Dette ser spesielt bra ut med rett eller kontrollert stoff.

Det er også de såkalte boksbrettene

tradisjonelt stuevindu nattmøbler

 Den tilsvarende formen kommer på toppen. Du kan bruke forskjellige varianter, som noe grotter, for å gjøre det hele maskulin.

Over ser vi Bretter i form av pinner

private rom gardiner gardiner hjemmetekstiler

Du kan se hvor navnet kommer fra, ikke sant? Du har å gjøre med en rekke vertikale blyanter. Avstanden mellom disse er relatert til passende proporsjoner.

Snøring

rustikk soverom lysestake gardiner hvit

Dette er en metode for å knytte baksiden av gardinet. Den tjener forskjellige funksjoner. Stort sett brukes de til å åpne vinduet og slippe mer lys inn i rommet.

Ofte er beslutningen for dette også relatert til preferansen for en stil

barnehage trendy rosa jentegardiner

Mange liker ikke gardinene og gardinene som henger rett.

Du kan også velge gardiner i forskjellige lengder

stue klassisk stol med gardiner i røde løper

Hvis du velger gardiner som ikke skal bevege seg frem og tilbake, er det to gode alternativer i denne forbindelse: “Pytt” og “Buksepause”

overgangsstil gardiner gardiner persienner beige farge

 Disse flotte, formelle kaskadepanelene med de nydelige stoffene på gulvet danner “dammen”. Disse skal være minst 15 centimeter over bakken, men kan være mye lengre, avhengig av hvor ekstravagant det hele er.

Det neste eksemplet er “Buksepause”

tradisjonell stue møblering gardiner mønster effektivt

 Se hvordan de lett faller og sprer seg ut på bakken. Det er knapt noe verre på et vindu enn når gardinene er for korte.

Måte å ordne gardinene på

Middelhavsmøbler for soverom klassiske gardiner og gardiner

Hvis gardinene eller gardinene kan trekkes på denne måten foran vinduet, er verken “dam” eller “buksebrudd” riktig. Fordi du absolutt ikke vil at de skal samle støv fra gulvet hver gang du åpner eller lukker vinduet.

Betjeningspanelene skal se ut til å berøre gulvet, men det burde de egentlig ikke være.

Jeg personlig elsker varianten når gardinene nesten berører gulvet

rustikt bad med badekar og vindusglass

Jeg holder fast ved dette konseptet, bortsett fra i tilfeller som dette, der en annen variant ganske enkelt viser seg å være optimal.

Ja, jeg vet: Dette er ikke en oversikt over alle mulighetene som er forbundet med gardiner og gardiner. Men det er absolutt et godt utgangspunkt. Vi har påpekt de viktige punktene, og nå er det på tide å se på forskjellige bilder av vakre gardiner med tanke på disse.