designermøbler laget av finer, materialets fremtid

Fremtidens fremtid

Har du allerede lagt merke til at alle kjente materialer har sin egen skjebne? Det samme gjør fineren. For å forutsi fremtiden for dette materialet, er det best å først lese litt mer om fortiden. Det begynte med bruk i møbler på 1800 -tallet.

Århundre. Men på den tiden var utvinningen en for stor utfordring for mange mennesker på grunn av den vanskelige skjæringen. Derfor var det et privilegium for de velstående menneskene.

Nye trender innen motedesign

designermote laget av finer, fremtidig materiale

Dette endret seg drastisk da maskinene for industriell prosessering ble produsert i 1870. Finéret kan lages i mye større mengder. Det ble ganske lett tilgjengelig for alle mennesker.

Moderne veggbekledning laget av finér

Finér i interiørdesignets fremtid for materialet

Så kom en annen type konkurranse inn. Folk stoler mer og mer på kunstige overflater. Den kan også brukes til å oppgradere billigere materialer og etterligne alle typer materialer. Industriell utvikling har også gjort mange andre materialer mer tilgjengelige. De er alltid lettere å handle og ha enn fineren. Men fineren har fortsatt noen særegne egenskaper. Sammen med det relativt vanskelige uttaket blir det mer og mer et luksusvalg.

Lett design laget av bærekraftige materialer

designermøbler laget av finér skinner materialets fremtid

Designer pendellampe i finér

designerlamper laget av finer, fremtidig materialpendellampe

Bøye og forme

Hovedfordelen med finer fremfor andre masseproduserte materialer kommer til sin rett i industriell design. Funksjonelle, allsidige og universelle møbler kan produseres her uten å miste sin egen karakter.

Luksusmaterialet er veldig populært innen lysdesign

designere lyser opp finer -fremtiden til materialet

Men det er en veldig stor utfordring her. Finéret må videreutvikles teknisk. Fordi fremstillingen av møbler fra den, spesielt i moderne former, fortsatt er veldig komplisert. Grensen for fleksibilitet, hvoretter den går i stykker, er lett å nå.

En original bordlampe

designerlamper laget av finer, fremtiden for materialet bordlampe

Det er derfor syntetiske materialer fremdeles kan håndteres i industrisektoren. Men du utfører mange eksperimenter der du vil oppnå at trefinérene er like fleksible. Det er minst tre veldig godt utviklede teknikker som har oppnådd stor suksess i denne retningen. Med disse påføres en annen tekstur på fineren under høyt trykk. På denne måten bøyes den mye lettere og uten risiko for å gå i stykker. Teknikker der kompositter lages med finér er også veldig nyskapende. Da er disse enda mer konvertible.

Finér i møbeldesign

designermøbler laget av finer, fremtiden for materialstolen

Tredimensjonale former

I denne forbindelse har vi en veldig spennende historie å fortelle deg. Det er en rekke kjente designere som har investert mye tid og krefter i å utvikle denne egenskapen i finér. Det må være lett, fleksibelt og med stor utholdenhet.

Designer stoler med en enkel og smart design

designermøbler laget av finér, fremtidig materialdesign

De første navnene vi ønsker å nevne i dag i denne forbindelse er Charles Eames og Eero Saarinen. Allerede i 1938 skapte du 39 møbler av voluminøst formet finér. De ønsket at brikkene som ble produsert, skulle tilpasse seg veldig godt til menneskets anatomi. Kryssfiner teknikker ble brukt. På grunn av de tekniske vanskelighetene som ble oppstått, ble de såkalte organiske stolene bare produsert i svært små mengder.

De unge designerne Charles Eames og Eero Saarinen

designermøbler laget av finer, fremtidig materialdesigner

Økologiske stoler

chaise contemporaine accoudoirs eero saarinen charles eames

Charles og Ray Eames fortsatte eksperimenter i denne forbindelse i flere år senere. Det skjedde i årene 1944-1945 da de produserte mange nye modeller.

Eames støpte plaststoler

Finér fremtiden for materialdesignerstoler

De nådde et nytt høydepunkt i 1950. På den tiden ble forskjellige detaljer og deler kuttet inn og det ble forsøkt å bringe dem sammen igjen på en måte som var bedre for menneskets anatomi. Noen modeller har blitt så vellykkede at de fremdeles er i produksjon i dag. Dette skjer for eksempel med Eames støpte plaststoler, som er laget med 3D -finer av Designer Group. Hermann Miller -selskapet produserer fortsatt disse stolene.

Behandlingen av finer kan sammenlignes med metallplaten

Finértyper farger fremtiden for materialskjenken

Siden 1950 har det blitt utført mange eksperimenter for 3D -modellering, som har vist seg å være en utfordring den dag i dag, som det allerede har blitt klart. En 3D -finer av høy kvalitet ble laget av et selskap fra Dresden, som er en del av Danzer. Behandlingstypen kan sammenlignes med metallplaten. Den store forskjellen på alle teknologiene nevnt ovenfor er at i dette tilfellet blir fineren kuttet i strimler, som bare er 1 mm, slik at du deretter kan produsere flotte massive møbler fra dem

Stilig skjenk med finerfronter

designermøbler laget av finer, fremtiden for materialskjenken

Produktet brukes i møbelindustrien, interiøret i biler og yachter. Det har også vist seg nyttig på mange andre områder.

Innovative ideer innen moderne møbeldesign

Finér fremtiden for materialet designermøbler bordben

Utviklingsutsikter

I masseproduksjon, til tross for alle innovasjonene, vil fineren praktisk talt ikke lenger kunne brukes. Fineren vil først og fremst finne en bruk der du ønsker individuelle møbler av høy kvalitet, ideelt laget av en håndverker.

Rammer i finér

Finér forskjellige typer fremtidige materialinnstillinger

Interessante ideer fra det innovative materialet

designer finérmøbler fremtiden for materialet vegghylleveske

Flotte coasters

designermøbler laget av finer, fremtiden for materialunderlag

Sterke kontraster: finér og betong

designermøbler laget av finer fremtiden for materialet vegghylle bordlampe

Kreative DIY -prosjekter

designermøbler laget av finer, materialets fremtid