Når jeg skriver om emnet “Innredning og design av en liten leilighet”, husker jeg med glede det velkjente diktet av Kurt Tucholsky “The Ideal”  fra 1927. I mellomtiden har livet endret seg fullstendig, men våre drømmer og ønsker har neppe endret seg. Alle vil gjerne ha “en villa på landet med en stor terrasse”. Plasseringen er også spesielt viktig – enten ved Østersjøen eller direkte på Friedrichstrasse i Berlin. Dette skal ha “ni rom, ikke bedre ti”! En takhage er også ønskelig. Drømmer er fantastiske, men virkeligheten er ofte veldig annerledes. Spesielt i hver storby, hvor man skal nøye seg med lite boareal. Men hva kan du gjøre i en liten leilighet på 48 kvadratmeter slik at det ser pent og koselig ut til tross for begrenset plass. Vi gjorde litt research og fant et fint eksempel på liten leilighet. Vi viser deg om et øyeblikk!

 Liten leilighet på 48 kvadratmeter – du kan bo komfortabelt her!

Liten leilighet satt opp begrenset boareal 48 kvm minimalistisk kjøkken blått kjøleskap spisebord plaststoler

  • Det er en ekte kunst å kunne innrede og designe små leiligheter

Små leiligheter som denne lille leiligheten finnes i hver storby, så det er regelen snarere enn unntaket. Det er bare 48 kvadratmeter, men så smart designet at eierne virkelig nyter livet på denne begrensede plassen.

ATG design er navnet på selskapet som fikk i oppdrag å omdanne en kompakt leilighet til et koselig hjem for en familie på tre. Leiligheten ligger i sentrum av Sofia, Bulgaria, og er et slående eksempel på livet i den bulgarske hovedstaden med sin moderne design. Ved utformingen av rommet ble designerne guidet av minimalismens prinsipper, slik at alt er enkelt og greit her. Selv om det ikke er overflødige eller noe overdrevne detaljer, presenterer den lille leiligheten fortsatt en stilig og praktisk design som overrasker med funksjonelle løsninger.

 Det L-formede kjøkkenet har en minimalistisk design, men det gir eierne alt de trenger.

Liten leilighet satt opp L -form kjøkken minimalistisk designet hvite vegger åpen hylle tre benkeplater synker kaktus i gryte

  • Innredning av en liten leilighet-dristige designløsninger er alt og til slutt en vellykket interiørdesign

Det L-formede kjøkkenet er holdt så enkelt som mulig og har hvite kjøkkenskap og benkeplater i tre. Bakveggen på kjøkkenet ser spesielt elegant ut med sitt marmorerte utseende og er sømløst integrert i hele romdesignet. For at rommet ikke skal se for minimalistisk ut, har designere og leilighetseiere bestemt seg for et koboltblått Smeg-kjøleskap, som faktisk fungerer som et flott blikkfang i rommet. Deretter ble et par svarte aksenter bygget inn i interiøret, som også er slående. Du har sikkert lagt merke til det svarte røret på den innebygde emhetten på det første bildet. Og de gjennomsiktige, veldig elegant designede plaststolene med de svarte benene er ekte blikkfang i små rom.

Liten leilighet, men stilig og veldig praktisk. Stuen med en grå hjørnesofa ser veldig innbydende ut. En elegant glassdør skiller dette rommet og gangen.

Sett opp en liten leilighet stue grå hjørnesofa dekorative puter lite rundt salongbord

Siden du på 48 kvadratmeter boareal er tvunget til å sette pris på hver kvadratcentimeter og bruke den forsiktig, flyter kjøkkenet og spisestuen sømløst inn i den faktiske sonen for opphold og avslapning. Opprinnelig hadde denne lille leiligheten bare en enkelt stue pluss bad og toalett. Stuen ble bevisst gjort mindre slik at det ble opprettet et ekstra rom. Det er nå et soveområde og et lite arbeidsområde med skrivebord. En trevegg deler rommet i disse to separate sonene og fungerer samtidig som lagringsplass på den ene siden.

 Du trenger ikke mye plass til et lite arbeidshjørne, ikke sant?

Innredning av en liten leilighet, arbeidsområde veldig enkelt designet bak gardiner

Egentlig kan du designe to soverom i denne lille leiligheten og innrede dem praktisk talt. Det første soverommet er minimalistisk og har et stort skap med god lagringsplass. Dette er laget av tre akkurat som plattformen som sengen ligger på. Et lite salongbord og noen få kunstverk fullfører utseendet. Det andre soverommet er designet som hovedsoverommet og har en plattform i stedet for en vanlig seng. Det er fortsatt noen stoler og en hylle. Det er egentlig ikke plass til noe mer.

 I stedet for en seng er det en plattform som madrassen er plassert på.

Liten leilighet satt opp første soveroms plattform madrass minimalistisk veldig praktisk

Hovedsoverommet ser veldig koselig ut og er praktisk innredet ned til minste detalj.

Innredning av en liten leilighet Foreldres soverom komfortabelt innredet praktisk ned til minste detalj

Designerløsningen i gangen er også interessant. Det er tilgang til hovedsoverommet. Men dette er skjult i en hvit garderobe for ikke å ødelegge hele utseendet på gangen. Smart, ikke sant? Se også på de andre bildene. Dette er et godt bevis på at du kan leve godt i et begrenset boareal på 48 kvadratmeter. Dette kan absolutt være et insentiv for mange unge mennesker til å innrede sine små leiligheter på en moderne, praktisk og likevel veldig behagelig måte!

 Du kan leve veldig bra selv i et lite boareal hvis du har de perfekte møblene.

Sett opp en liten leilighet på begrenset boareal for å leve godt og ha perfekte møbler

 Hovedsoverommet er lite, men veldig praktisk.

Innredning av en liten leilighet Utsikt over hovedsoverommet, lite, men koselig

 Gangen er helt hvit med noen få svarte aksenter. En dør fører til bad og toalett.

Innredning av en liten leilighet Gang designet helt i hvitt, små aksenter i sorte hyller

Badet er veldig stilig i hvitt og designet med hvite og grå marmorplater.

Innredning av en liten leilighet Bad i hvitt med gulv laget av grå og hvite marmorplater

 Fra gangen går du inn på hovedsoverommet eller også kalt hovedsoverommet.

Liten leilighet satt opp ved gangen skjult dør fører til hovedsoverommet