Le Corbusier møbler cassina

Le Corbusier -møbler er et utrolig geni

Le Corbusier Möbel – forhistorien

Charles-Edouard-Jeanneret-Gris, kjent som La Corbusier, var en designer, byplanlegger, forfatter, maler og en av pionerene innen moderne arkitektur. Han ble født 6. oktober 1887 i Sveits og tilbrakte mesteparten av livet i Paris.

Konstruksjonen kan sees i Sentral -Europa, Russland, India og delvis i Nord- og Sør -Amerika.

Med sitt designkonsept startet Le Corbusier en kultmøbler -serie

Le Corbusier møbler lc 1

Anerkjennelsesverdien til lenestolene hans er komforten og stålrørene

Le Corbusier møbler lc 3 hvit svart

Etter å ha utvekslet ideer med innflytelsesrike arkitekter og fullført litt trening, flyttet han til Paris i 1907, hvor han begynte sin viktige karriere under scenenavnet Le Corbusier.

Da Le Corbusier ble kjent for sine betong- og stålkonstruksjoner, likte han en kort kreativ pause. Han møtte arkitekten Charlotte Perriand og oppdaget nysgjerrigheten for designermøbler. Snart grunnla han et designstudio i Paris og inviterte noen kreative sinn til å delta i et felles prosjekt.

Møbeleksempel med Le Corbusier lenestoler

Le Corbusier møbler lc 2 hvit dobbel grønn

Denne lenestolen LC-3 er en kombinasjon av komfort og sikkerhet

Le Corbusier møbler lc 3 lenestoler fra baksiden

Le Corbusier møbler

De første resultatene av samarbeidet var design av kromstål, som var preget av lang levetid, god smak, delikatesse, perfekte proporsjoner og harmoni.

De mest kjente av disse møblene, som nå er ikoniske, er LC-1, LC-2, LC-3 og LC-4. Det originale navnet på serien er “Basculant”

LC-1 står for “stor, komfortabel lenestol og liten modell”, LC-2-for “grandiosk komfort og liten modell”, er LC-3 navnet på “stor lenestol og stor modell” og LC-4 betyr bokstavelig talt en lang stol.

Det eneste selskapet som lager Le Corbusier -møbler i dag er Cassina i Milano

Le Corbusier møbler lc 3 lenestoler

La Corbusier var en visjonær for fremtiden

Le Corbusier møbler lc 4 hvit dobbel

Du kan kjenne igjen Le Corbusier -møblene ved de svampete skinnputer som er godt innrammet av stålrør. LC-2 er den mest suksessrike Le Corbusier-designerserien. Den ubeskrivelige komforten til møblene avslører subtilt de intellektuelle og nesten fremmedgjørende teoriene om industriell estetikk som designeren hadde som mål å.

Le Corburier hadde visjonen om at hjemmet vårt er en slags kraftmaskin som trenger et funksjonelt anlegg. Møbler -serien i rørformet stål som er utviklet, gjenspeiler Le Cobusiers streben etter redusert skjønnhet og industriell rasjonalitet. Det legemliggjør det vi nå kaller internasjonal stil.

“Le Corbusier” solsenger har en veldig enkel geometri 

Le Corbusier furniture lc 4 daybed

To-seters sofa og lenestol fra LC-2-serien

Le Corbusier møbler lc 2 roms innredning sjakkbrett

I 1964, da Le Corbusier fremdeles var i live, kjøpte Cassina S.p.A. i Milano de eksklusive verdensomspennende rettighetene til å fortsette å produsere designene hans. Mange eksemplarer finnes også, men det eneste selskapet i verden som produserer La Corbusier Design er i Milano.

Typisk for Le Corbusier -designen er redusert estetikk og høy funksjonalitet

Le Corbusier møbler lc 2 roms innredning

“Funksjonen bestemmer formen” er mottoet på 1930 -tallet

Le Corbusier furniture lc 3 rom