Det er sannsynligvis ingen nyhet at utviklerne av moderne droner er inspirert av flygende vesener i naturen. Kolibrier brukes som modell for nyere modeller av mini flygende roboter. Dette er en innovasjon som absolutt har en lang fremtid, og det er derfor vi vil presentere den for deg.

Kolibrier har kjennetegn på både fugler og insekter

drone inspirasjon kolibri

Hva er spesielt med kolibrier?

Det interessante med kolibrier er at de representerer en mellomform mellom fugler og insekter. Dette hjelper deg mye i naturen, fordi de har de positive egenskapene til begge dyrearter. De har sterke muskler i vingene og kan bevege seg over lange avstander.

Men samtidig kan de, som insektene, flyte i luften på ett eller samme sted. Dette er en stor forskjell fra fuglene, som faktisk må gå videre. Droner kan også dra nytte av disse forskjellige egenskapene. Dette er grunnen til at mange moderne droner etterligner oppførselen til kolibrier.

Moderne droner kan være små og intelligente som kolibrier

drone lille kolibri

Det som observeres hos kolibrier?

Hva har utviklerne av moderne droner egentlig med kolibrierhos kolibrier observert? De prøver å se hvor nøyaktig fuglene innser flukten og hvilke mønstre de nøyaktig følger. Å generere luft er en annen veldig viktig faktor. Kontrollmetoden over flyging og de forskjellige kinematiske mønstrene blir også etterlignet.

Noen kolibri -droner er virkelig superlite

drone som en stor fugl

Hva kjennetegner en kolibri -robot??

En kolibri -drone veier mellom kl. 12 og 27 gram, noe som er veldig nær vekten av kolibrier. Det er også veldig små modeller som kan veie enda et gram. De er en fascinerende bragd i seg selv, men selvfølgelig ikke spesielt effektive for de fleste forbrukere. For visse applikasjoner er de imidlertid akkurat det riktige.

Droner er også estetisk inspirert av kolibrier

liten fugl inspirasjon drone

Vil du kjøpe en kolibri -drone?

prosjekt drone med kolibri

De høyteknologiske gadgetene er alltid inspirert av naturen

fantastisk flydrone