Har du fått nok av høye varmeregninger og et usunt inneklima i den kalde årstiden? Konvensjonelle nattvarmere samt gass- og oljeoppvarming generelt forårsaker dessverre alle disse ulempene og gir ikke en konstant temperatur for hjemmet ditt. Tørr luft, mugg og allergi er ofte resultatet. Heldigvis er det et veldig effektivt alternativ til dette – infrarød oppvarming, også kjent som stråling eller varmebølgeoppvarming. I de følgende linjene vil du lære mer om hvordan dette fungerer og hvilke typer det finnes.

infrarød oppvarming digel varme

Hvordan fungerer infrarød oppvarming?

Med konvensjonell oppvarming, også kalt konveksjonsvarme, varmes luften opp. Dette stiger deretter til toppen og avkjøles igjen. Det opprettes en luftsyklus som egentlig ikke er sunn. På den ene siden hvirvles støvet konstant opp på denne måten og muggdannelse foretrekkes; på den annen side fører denne typen oppvarming til uønskede varmetap og dannelse av varmelag.

I motsetning til konveksjonsoppvarming, varmer det infrarøde prinsippet ikke luften, men romkonvolutten. Dette er veggene, gulvet og taket. I tillegg når varmen fra den infrarøde varmeren alle objekter i rommet, så vel som kroppen vår direkte ved hjelp av såkalt termisk stråling. På denne måten lagres varmen i objektene lenger. Den forblir mer konstant i en lengre periode ved langsomt å slippes ut igjen i miljøet, på samme måte som en kakkelovn. Som et resultat sprer det seg en koselig atmosfære i alle rom.

infrarød oppvarming stue veggdekorasjon

Denne prosessen kalles fremdeles romtemperaturkontroll og funksjonaliteten er lik solens. Så naturlig og bærekraftig sikrer infrarød oppvarming behagelig varme som er energieffektiv og vedlikeholdsfri. Ved hjelp av topp moderne teknologi, presist manuelt arbeid i montering og yrkeserfaring på høyeste nivå, blir det førsteklasses produkter som omdanner elektrisitet til sunn varme på en innovativ måte. Mer hygge og bokomfort i dine fire egne vegger er forhåndsprogrammert.

sunn varme infrarød oppvarming

De viktigste fordelene med infrarød oppvarming:

  • høy energieffektivitet
  • enkel installasjon
  • ingen vedlikehold
  • miljøvennlighet
  • sunn varme
  • moderne design
  • optimal sikkerhet

Selvfølgelig gjelder alle disse fordelene for alle Typer infrarøde varmeovner, som du kan finne på markedet for øyeblikket. Sørg for at du har tilstrekkelig sertifisering, foretrekker høykvalitets Made in Germany-produkter og få fullstendig råd fra erfarne fagfolk når du kjøper. Og hvilke alternativer du har, kan du finne ut nedenfor.

infrarødt varmespeil

Typer infrarøde varmeovner

Avhengig av posisjonering er det gulv-, tak- og vegg -infrarøde varmeovner. Hver variant har sine egne spesifikke fordeler og kan selvfølgelig kombineres med resten. I tillegg er infrarøde varmeovner forskjellige når det gjelder materialer og tilleggsfunksjoner. I tillegg til varmeplater med glassoverflate, er det også de laget av keramikk eller aluminium.

Du kan også velge speiloppvarming på badet eller i gangen. Dette er ikke bare effektivt, men har også en veldig nyttig funksjon og utvider også plassen visuelt. På barnerommet for å øve og male eller på kjøkkenet for handlelister, derimot, er infrarød oppvarming i form av kritt eller tavle den perfekte løsningen. Og rett og slett overalt i huset gir en varmeplate med et individuelt bilde etter eget valg atmosfæren det ultimate personlige preget.

Og hvordan velger du riktig størrelse, det optimale ytelsesnivået i watt og det nødvendige antall varmeelementer? Ikke bekymre deg! De fleste leverandører har en online kravkalkulator for dette, ved hjelp av hvilken du enkelt og presist kan beregne alt dette på forhånd.

infrarød oppvarming veggpaneler bilde

Konklusjon:

Hvis du vil ha optimal komfort og energieffektivitet hjemme pluss elegant design og et sunt inneklima om vinteren, er det verdt å bytte til infrarød oppvarming. Dette er helt vedlikeholdsfritt og ganske miljøvennlig. Moderne infrarøde paneler skårer også med andre nyttige funksjoner. Disse er tilgjengelige i form av et speil, en tavle eller et veggmaleri. Så alle kan finne det rette for seg selv.

Der funksjon og design går hånd i hånd og en sunn, jevn varme kan føles, er det rett og slett best å leve. Prøv den og nyt den naturlige varmen fra solen selv på de mørkeste dagene i året med riktig infrarød oppvarming!

  infrarød oppvarming veggdekorasjon fotomotiv   soverom infrarød oppvarming