hva er nanoteknologi fremtid og teknologi

Den fascinerende fremtiden for nanoteknologi

Flere og flere snakker og skriver om nanoteknologi og dens grunnleggende betydning for menneskeheten. Men vet du nøyaktig hva det er og hvordan det kan endre fremtiden vår?

Hva er nanoteknologi?

hva er nanoteknologi noen fakta

Hvordan det hele startet

Har du noen gang hørt om talen “There Plenty of Roomatthe Bottom”? Den ble gitt av den amerikanske fysikeren Richard Feynman 29. desember 1959. Foredraget fant sted på Institute of Technology, California.

Dette foredraget beskrev prosessen der forskere individuelt kan kontrollere atomer og molekyler.

Et tiår senere formet professor Norio Taniguchi nanoteknologi.

Kontroller atomer og molekyler

hva er nanoteknologi hvordan det hele begynte

Men menneskeheten trengte fortsatt forutsetninger for den raske utviklingen av dette området, som vil bli diskutert her. I 1981 ble et skanningstunnelmikroskop utviklet. Med dette kunne forskere se og manipulere de enkelte atomene. Slik begynte moderne nanoteknologi.

Hvordan endrer nanoteknologi fremtiden vår??

nanoceller hva er nanoteknologi

Blekk fylt med nanopartikler leder strøm

I fremtiden trenger vi kanskje ikke lenger de svært presise teknikkene. Forskere fra University of Illinois i Urbana-Champaign og mange andre team jobber med ledende blekk og maling. De ville være flytende og kunne bokstavelig talt komme ut av en kulepenn. En liten linje med det ville være nok til å forsyne antennen eller LED -skjermen med energi.

Revolusjonære ideer

fakta om nanoteknologi

Kreftcelledetektor

Når kreftceller vokser, endres genene og proteinene i dem. Denne prosessen avgir organiske forbindelser som kan oppdages veldig tidlig. Nanopartikler ville kunne oppdage disse på et veldig tidlig stadium. Dermed ville legene kunne redde mange flere liv.

Nanoteknologi i medisin

nanoceller og fakta om nanoteknologi

Nano-absorpsjon

En av de mest spennende funnene med nanoteknologi heter Osorb. Et team fra College of Wooster i Wooster, Ohio jobbet med nanoteknologi for å parere eksplosjoner på flyplasser. En annen, ikke mindre verdifull, oppdagelse skjedde tilfeldig i prosessen. Med en spesiell formel laget av nanopartikler, var stoffet som ble oppnådd i stand til å spre seg i vann. Det tok i alt det var bortsett fra H2O. Denne oppdagelsen kan være svært nyttig for vannrensing.

Osorb -funnet

hva er nanoteknologisk arbeid i laboratoriet

Bekjemp kreft ved kilden

University of Missouri kan være på vei til å utvikle en nanoteknologibasert behandling for prostatakreft. Partiklene ville behandle kilden til problemet. Dyreforsøkene har allerede vært vellykkede. Ekspertene må bare finne ut om de er ufarlige.

Genterapi og legemiddellevering

Nyheter om mer innovative nanoteknologier som hjelper til med å levere medisiner til celler, kommer ut praktisk talt ukentlig. Det samme gjelder genterapier.

Mer innovative nanoteknologier

nanogrids hva er nanoteknologi

Beskyttende lag for huden

Hudkreftscreening kan nå nye, bedre dimensjoner. Spesielle, mye mer effektive beskyttelseslag for huden utvikles også ved hjelp av nanoteknologi.

de Fremtiden for nanoteknologi

hva er nanoteknologiske bilder og interessante fakta