Det er ikke lenger noen tvil: husholdningsroboter er også på vei i dette landet. Dette er best vist av den raske salgsøkningen de siste to årene. Fremfor alt har autonome rengjøringspersonale som de små, runde vakuumrobotene allerede etablert seg i mer enn 15% av tyske husholdninger, og trenden øker. De smarte husholdningshjelperne kan styres enda raskere og mer praktisk, ikke bare via smarttelefon og app, men også ved hjelp av Alexa -stemmeassistenten. Som en viktig del av det innovative Smart Home, scorer de intelligente støvsugerne først og fremst med tidsbesparende faktor. Fordi hva kan være hyggeligere enn å komme hjem og finne alt rent og pent uten å måtte gjøre det irriterende å støvsuge selv. I de følgende linjene vil du finne ut hvordan en vakuumrobot faktisk fungerer og hva du bør vurdere når du kjøper.

robotstøvsuger roborock e20

Den generelle funksjonaliteten til vakuumroboter

De fleste designene til de smarte rengjøringsfeene er runde og har drivhjul som tar dem med overalt. For å kjøre uavhengig og unngå hindringer, er vakuumroboter utstyrt med sensorer. Mange modeller har allerede et kamera som er plassert på oversiden av enheten. Roboten kan til og med sende deg bilder av hvordan og hvor den nettopp har rengjort på mobiltelefonen. Spesielle fallsensorer beskytter ham også mot å falle hvis han står ved kanten av en trapp eller et bord.

Selve støvsugingsprosessen er relativt enkel. Rullebørstene på undersiden av roboten rører opp støvet og takket være sugeinnretningene ender alt i oppsamlingsbeholderen. Imidlertid bør du tømme den selv for hånd. Dessverre har ingen av robotene denne funksjonen ennå, som sikkert kommer til å endre seg i nær fremtid.

vakuum robot irobot roomba 890

Hvilke funksjoner er å foretrekke ved kjøp?

Robotstøvsugere brukes hovedsakelig på harde gulv og små tepper. De når ofte sine grenser med et dypt teppe eller for høye dørstokker (over 2 cm høye). Når du kjøper den riktige vakuumroboten, bør du definitivt ta hensyn til dette. En rekke andre kriterier spiller også en avgjørende rolle, for eksempel om du har kjæledyr eller ønsker en ekstra tørkefunksjon. Så tenk på forhånd om hva som er viktig for deg og hvilke spesialfunksjoner hjemmet ditt har. På ekspertportaler av høy kvalitet på Internett, for eksempel Hjem&Smart side,  finner du et bredt utvalg av passende enheter, inkludert viktige tips og informasjon. Samtidig kan du også spare penger ved å dra fordel av mange rabatter og attraktive tilbud på alle områder av ditt smarte hjem.

vakuum robot vakuum kjæledyr hår

Følgende er veldig viktige for en god vakuumrobot:

 • kraftige batterier  – De kraftige litiumionbatteriene anbefales spesielt for store leiligheter
 • HEPA filter – disse ekstra filtersystemene trekker nesten alle allergener ut av luften og er et must, spesielt for allergikere
 • sidebørster – dette sikrer at alle hjørner og kanter rengjøres optimalt
 • spesielle rullebørster – disse samler vellykket dyrehår
 • Tørkefunksjon – Selv om den er litt dyrere, sparer du denne funksjonen enda mer tid og krefter
 • Uavhengig kjøring til ladestasjonen – d. H. Roboten din er smart nok til å finne veien til basen og lade batteriene selv

Vakuumroboter vakuumparkett

Et blikk på de viktigste fordelene og ulempene med roboten

Autonome vakuumroboter er uten tvil en flott, praktisk ting. Følgende aspekter bør definitivt nevnes blant de viktigste fordelene:

 • Daglig tidsbesparelse med god renslighet
 • usunne bevegelser med ryggproblemer unngås
 • Dyrehår og allergener fjernes optimalt fra rommet
 • Veldig enkel betjening og vedlikehold
 • Ekstremt praktisk styrt av mobiltelefon, fjernkontroll eller Alexa

robot vakuumteppe

Selv om fordelene med disse bemerkelsesverdige smarte hjemmeapparatene er mye mer enn ulempene, ønsker vi ikke å skjule sistnevnte for deg. Og her er de:

 • en relativt lav sugeeffekt sammenlignet med konvensjonelle støvsugere
 • en lavere kapasitet til oppsamlingsbeholderen
 • Shaggy tepper kan ikke støvsuges med det
 • Oppsamlingsbeholderen må tømmes for hånd
 • Apper er ikke alltid optimale når det gjelder databeskyttelse

vakuumroboter overvinner teppeterskelen