Det er et faktum at bare i Tyskland samler mer enn 125 millioner brukte mobiltelefoner ubrukelig støv i skap og skuffer. Egentlig er det neppe overraskende, fordi forbrukere stadig tilbys nyere smarttelefonmodeller. Pent design, nyskapende programvare og stadig nyere funksjoner er tilgjengelig å velge mellom, og frister deg til å prøve dem. Som regel bytter du mobiltelefon hvert annet til tredje år. I de fleste tilfeller er imidlertid de gamle enhetene fortsatt nesten helt funksjonelle. Disse er veldig godt egnet for videre bruk. Likevel undervurderer mange dette og glemmer at deres gamle Selg mobilen din blader. Vi vil fortelle deg nedenfor hva de viktigste fordelene med en slik beslutning er og hvor lett det er.

selge mobiltelefonmiljø

Hvorfor er det verdt å selge den gamle mobiltelefonen din??

Bærekraft og miljøvern er blant de viktigste grunnene til ikke å la smarttelefoner som ikke lenger brukes ligge der ubrukelige. Fordi produksjonen av mobiltelefoner ikke bare bruker mye strøm og vann, men også mange verdifulle råvarer. Noen av de vanligste av disse er kobolt, tantal, palladium og litium, samt edle metaller som kobber, sølv og gull. Å trekke dem ut er fortsatt forbundet med alvorlige menneskerettigheter og økologiske problemer, spesielt i utviklingsland. Hvis en gammel mobiltelefon brukes igjen ved videresalg, fører dette til at livssyklusen forlenges. Dette minimerer ikke bare elektronisk avfall på planeten vår, men sparer også verdifulle ressurser.

Ikke mindre viktig for deg er selvfølgelig de økonomiske årsakene til å selge en mobiltelefon. Spesielt kjente merker, for eksempel iPhone og Samsung i god stand, kan selges videre til en ganske god pris. På denne måten kan du for eksempel delvis finansiere din nye mobiltelefon eller unne deg et hyggelig besøk på en restaurant. Så det er definitivt verdt å selge den gamle smarttelefonen din i stedet for å la den samle støv i skapet. Og hvis dette ikke lenger er i god stand, bør du definitivt ha det profesjonelt resirkulert.

beskytte miljøet selge mobiltelefoner

Den enkleste og raskeste måten å selge mobiltelefonen på

Du kan selvsagt også prøve å selge din gamle mobiltelefon på de velkjente salgsportalene som eBay og eBay Classifieds så vel som med Shpock eller Kalaydo, for eksempel. Å selge smarttelefonen din er mye tryggere, enklere og raskere med en velprøvd innkjøpsportal. Med bare noen få klikk kan du selge din brukte mobiltelefon til en fast pris. Portaler av høy kvalitet gir deg alltid en rask utbetaling, gratis frakt og rask behandling. Du trenger bare å angi produsenten, merket og modellen til smarttelefonen din i det elektroniske skjemaet og beskrive tilstanden til enheten. Du vil da bli tilbudt en fast kjøpesum – hvis du godtar det, vil alt bli gjort veldig raskt og enkelt.

selge mobiltelefontips viktig

Hva du bør tenke på når du skal selge mobiltelefonen din?

Uansett om du selger smarttelefonen din privat eller foretrekker en kjøpsportal, bør du definitivt ta følgende viktige trinn på forhånd:

  • Slett dine personlige data før du sender dem;
  • Fjern Google -kontoen din;
  • Tilbakestill telefonen til fabrikkinnstillingene;
  • avinstallere alle apper;
  • Fjern SD -kort;
  • Sørg for å låse opp telefonen.

Ved forsendelse må du sørge for sikker emballasje og tilstrekkelig fyllmateriale slik at enheten din når kjøperen på en beskyttet måte og i topp stand. Ikke glem å legge til tilbehør og ideelt sett originalemballasjen. I de fleste tilfeller øker alt dette kjøpesummen.

selge mobiltelefon

Konklusjon:

Ikke bare la den gamle telefonen ligge. Selg den til en god pris, doner den eller få den resirkulert. Gjør noe godt for lommeboken og miljøet, og vær oppmerksom og ansvarlig. Tenk globalt og handle lokalt, for alt teller, og vi kan alle bidra til bærekraft.

selg mobiltelefon grunner tips