Ordet VPN står for virtuelt privat nettverk. Dette betyr programmer eller apper som gjør brukerne flere av dem personvern på Internett, og frigjøre hele båndbredden på Internett ved å omgå geografiske barrierer. Alle som er interessert i et VPN -program har muligheten til å teste et VPN gratis gjennom forskjellige leverandører.

Hva er en VPN og hvorfor er de viktige?

Trenger jeg en VPN på datamaskinen min

VPN – Hva betyr dette navnet og hva gjør du egentlig i utgangspunktet?

Før du går dypere inn i hvordan og hvor brukere kan prøve et VPN, kan det være fornuftig å se nærmere på betydningen og funksjonaliteten til såkalte virtuelle private nettverk. I utgangspunktet må du tenke på en VPN som en slags digital tunnel som beskytter brukernes aktiviteter. Hvis du er litt kjent, har du sannsynligvis hørt om begrepet IP -adresse før. IP -adresser tildeles Internett -brukere av leverandørene, noe som gjør dem synlige og enkle å finne. VPN -er gjør det mulig for brukerne å omgå denne identifikasjonen ved å logge på “praktisk talt” via en server som ligger på et annet sted. Som et resultat er brukerne ikke bare mer anonyme, men har også den ekstra fordelen at de kan velge mellom hvilket sted de vil logge på.

I mange tilfeller kan de som ønsker å prøve tjenesten først bruke Prøv VPN gratis.

vpn -program

Hvordan bruker jeg VPN -en min?

For å bruke VPN og velge en server, følg bare disse tre enkle trinnene:

  1. Velg og last ned en klarert VPN

Dette trinnet er ofte det viktigste fordi kundene bør være ekstra forsiktige når de velger leverandør. Hvor sterk er krypteringen, og hvordan vurderer andre brukere denne VPN -en? Etter at valget er gjort, er en VPN veldig enkel å installere på datamaskiner og nesten alle mobile enheter.

  1. Installer VPN

Alle som noen gang har installert et enkelt dataprogram eller en app, vil ikke ha noen store problemer med å installere et VPN. I hovedsak kan du bare laste ned programmet, tillate endringer på enheten og åpne VPN -en så snart den er ferdig installert.

  1. Start VPN og velg server

I det tredje og siste trinnet blir det virtuelle private nettverket endelig aktivert. Jo bedre leverandør, desto større utvalg av VPN -servere som kan velges. VPN -brukere kan nå bestemme hvor tilkoblingen skal komme fra, og deretter koble til Internett som normalt. Fra nå av kjører VPN stille i bakgrunnen uten å påvirke funksjonene til andre programmer eller apper.

vpn nedlasting

Fordeler og ulemper med VPN -er

Som med all ny teknologi som kommer på markedet, er mange selvfølgelig litt skeptiske når det gjelder VPN. Hva er fordelene med å bruke VPN og hvilke ulemper kan oppstå? Bruken av et virtuelt privat nettverk har naturligvis en positiv effekt på brukernes personvern. I motsetning til en ubeskyttet tilkobling, er det ikke mulig for VPN -brukere å finne dem geografisk ved å bruke IP -adressen sin. Dessverre har internettleverandører fortsatt rett til å videreformidle informasjon om sine brukere og deres internettadferd til andre selskaper. Bruken av en VPN forhindrer uønsket avsløring av hva som faktisk er private data og fremmer anonymiteten til brukerne dine når de er online. VPN -er er også ekstremt nyttige når det gjelder å nyte hele båndbredden på Internett. Ikke bare visse internettsider, men hele filmer, musikkalbum, apper og programmer blir fortsatt holdt tilbake for mange brukere av geografiske barrierer. Siden gode leverandører tilbyr et bredt spekter av VPN -servere, er det i de fleste tilfeller mulig å omgå disse blokkene med et par raske museklikk. En virkelig god VPN bør ha få ulemper, siden disse er designet fra bunnen av for å forårsake så få problemer som mulig. De som bruker en gratis VPN kan dessverre noen ganger få problemer når det gjelder datasikkerhet, ettersom VPN -leverandører som tilbyr sin VPN -beskyttelse gratis ofte gjør dette ved å videreformidle brukerdata. I tillegg skjer det noen ganger med alle leverandører at visse servere er midlertidig overbelastet eller blokkert. Med gode VPN -er bør disse blokkene imidlertid bare være ekstremt korte, ettersom servertilbudet overvåkes kontinuerlig.

vpn gratis tysk

Hold deg trygg på datamaskinen

Mange brukere vil vite om VPN -programvare også kan brukes på datamaskinen, og svaret er et klart ja. En VPN for PC -en kan enkelt installeres og er kompatibel med all vanlig operativ programvare. Et VPN -program på datamaskinen anbefales også sterkt for spillere og folk på hjemmekontoret, ettersom det er et viktig verktøy for datasikkerhet.

Vær trygg på Windows

Selvfølgelig er det gode tilbud om å bruke et virtuelt privat nettverk på en Windows -PC. Hvis du vil prøve en VPN for Windows gratis, kan du gjøre det via NordVPN. Er gratis VPN -kompatibel med Windows 10? Absolutt.

Vær trygg på Mac

Mac -brukere har også et bredt spekter av VPN -er som kan prøves gratis. For lengst er dagene da Macintosh ble marginalisert som leverandør av programvareprodusenter, fordi mange bruker Mac -produkter som Macbook Pro, spesielt på det profesjonelle feltet. Hvis du er bekymret for at VPN -er ikke kan brukes på Mac -enheter, kan du slappe av med tillit.

Vær trygg på smarttelefonen din

Kan virtuelle private nettverk også brukes på smarttelefoner? Siden smarttelefoner i dag fremstår som en konstant følgesvenn i vårt daglige liv, er spørsmålet altfor berettiget. En VPN kan nå også brukes på en smarttelefon. En rekke gratis og premium VPN -er kan lastes ned fra appbutikken til den respektive mobiltelefonprodusenten, som i hovedsak fungerer på samme måte som sine storesøsken på den bærbare eller stasjonære datamaskinen. Mobilappene er definitivt på ingen måte dårligere enn VPN -programmene for datamaskiner når det gjelder ytelse og hastighet.

Vær trygg på Android -enheten din

Er en VPN -app også tilgjengelig for Android -enheter? Selvfølgelig. Android -brukere som ønsker å bruke en VPN til smarttelefonen sin, kan se alle tilgjengelige VPN -apper i Google Play Butikk og laste dem ned derfra som normalt. VPN -appen er ofte gratis og gir brukerne muligheten til å legge inn brukerdata etterpå hvis de har opprettet en konto. Hvis du vil prøve NordVPN på smarttelefonen din, kan du teste denne leverandørens kraftige virtuelle private nettverkstilbud gratis på Android -en din.

Vær trygg på iOS

Er bruken av et VPN med iOS -operativsystemet enkelt og sikkert? Det korte svaret på dette spørsmålet er ja, definitivt. På samme måte som VPN -er også er optimalisert for Windows -operativsystemet, gjør leverandørene av online VPN -er også det samme for iOS som brukes av Macintosh -systemer. Hvis du bruker en MacBook eller Power Mac for å surfe, trenger du ikke bekymre deg for kompatibiliteten mellom operativprogramvaren og et VPN.

VPN ønsker å sikre datamaskinen din

I hvilke land kan du bruke en VPN??

Dessverre er bruk og anvendelse av VPN -er begrenset eller til og med forbudt i noen land. På grunn av produsentenes innovative arbeid, er det imidlertid i de fleste tilfeller mulig å komme forbi geografiske blokker for VPN -er uten problemer. Hvis du leter etter en VPN for bruk i Tyskland, trenger du ikke bekymre deg uansett, for virtuelle private nettverk er ikke bare fritt tilgjengelig i Tyskland, de er også helt lovlige. Alle som er interessert i å teste en VPN gratis, eller ser etter en leverandør for en VPN som også kan opereres på tysk, kan glede seg, fordi kjente leverandører som NordVPN naturligvis også tilbyr sine tjenester på tysk.

Bør jeg bruke en VPN også? Ja

I utgangspunktet er det mange grunner til å bruke en solid VPN hver dag, og veldig få mot den. Hvis du er interessert i å beskytte ditt eget og familiens privatliv, har du en klar fordel i forhold til mennesker uten VPN. Virtuelle private nettverk er et ekstremt nyttig middel for å beskytte personvernet til enkeltpersoner på Internett og er så enkle å bruke at barn kan bruke dem godt. VPN -er er også en fin måte å omgå de irriterende geografiske blokker som nå finnes i forskjellige hjørner av Internett. Det være seg den siste sesongen av en serie, som av uforklarlige årsaker ikke vil bli utgitt i Tyskland på to år, eller en nyttig app som dessverre bare er tilgjengelig i Asia, en VPN er den raskeste og mest ukompliserte broen til ønsket innhold som finnes . Bør du skaffe deg en VPN? Svaret er et rungende ja.