Det naturlige, lette materialet kalt kork er flott for å lage mange husholdningsartikler, pyntegjenstander eller til og med motetilbehør. Kunstnere er også inspirert av det eksotiske og verdifulle naturmaterialet og lar det flyte inn i kunstverkene deres.

Etter den detaljerte artikkelen om håndverk med kork, i dag vil vi utvide din kunnskap og ferdigheter og vurdere enda flere prosjekter og DIY -ideer der du kan bruke kork.

diz ideer med kork tinker med kork bilde

Hva er korken egentlig?

Hvordan kork oppstår har å gjøre med komplekse botaniske prosesser som vi ikke tar opp i dag. Generelt er korken et tresjikt som skilles sammen med barken på treet. Det nevnte laget har dødd og består av luftfylte celler. Det betyr at du kan betrakte dette trelaget som veldig verdifullt og bærekraftig “avfall”.

diz ideer med kork tinker med kork halskjede

Hvorfor er korken så verdifull og populær?

De unike egenskapene til kork er ikke bare av stor betydning for forskere, men også for arkitekter, interiørdesignere og kunstnere. Materialet veier knapt noe, men det er veldig utskrivbart. Du kan også dekke gulv og kledde vegger med korkpaneler. Dette gir rommet naturlig varme og lydisolering. Sist, men ikke minst, ser et rom der det er brukt kork alltid koselig, naturlig og raffinert ut.

I tillegg til å bli brukt som byggemateriale, kan korken brukes til forskjellige byggeprosjekter uten noen utgifter. For dette bør du bare samle vinkorkene en stund, hvor du har en idé klar, og etter at du har fått nok av den, kan du implementere ideen.

diz ideer med kork tinker med kork kylling

diz ideer med kork tinker med kork musematte

DIY ideer og håndverk med kork

Nedenfor har vi inkludert 25 spennende og stimulerende eksempler som bør inspirere deg til å komme med flere kreative ideer. I tillegg til de selvlagde smykkestativene, bilderammene og mye mer du ser på nettet hver dag, kan du bli mye mer kreativ og original og for eksempel lage en pute for dartspillet ditt med venner. Så du kan spille dart uforstyrret når det passer deg og ikke bekymre deg for naboene.

diz ideer med kork tinker med kork smykker2

Et vakkert bilde på veggen kan absolutt være laget av kork, akkurat som et slående halskjede som er laget for hånd av kork og tråd. Selvfølgelig passer materialet perfekt med konstruksjonen av ditt eget pinboard, men dette kan oppgraderes når det gjelder design, slik at det går utover funksjonen. Med mye tålmodighet og litt anatomisk kunnskap kan du montere en skreddersøm fra korker.

La deg fascinere av det fantastiske materialet og vårt bildegalleri, og la ditt DIY -prosjekt bli en suksess!

diz ideer med kork tinker med kork interiør

diz ideer med kork tinker med kork lysekrone

diz ideer med kork tinker med kork naturlig kork

diz ideer med kork tinker med kork notenblatt

diz ideer med kork tinker med kork notater

diz ideer med kork tinker med kork smykker

diz ideer med kork tinker med kork skredder

diz ideer med kork tinker med kork leker

diz ideer med kork tinker med kork meldingstavle

diz ideer med kork tinker med korkstempel lag deg selv

diz ideer med kork tinker med kork bordmatte

diz ideer med kork tinker med kork fuglhus

diz ideer med kork tinker med kork veggklokke k

diz ideer med kork tinker med kork gardin

diz ideer med kork tinker med kork vegg kunst

diz ideer med kork tinker med kork veggklokke nålholder

diz ideer med kork tinker med kork

diz ideer med kork tinker med kork veggklokke nålholder

diz ideer med kork tinker med kork dart

diz ideer med kork tinker med kork håndtak

diz ideer med kork tinker med kork smykker stå kork tallerkener