Det blir mer og mer vanlig at du oppgraderer ditt eget hjem på egen hånd. Begrepet luksus endrer mening og posisjon i hverdagen. Restaurerte antikke møbler kan ofte skrives inn i det. Kompetansen til å bearbeide og oppdatere tremøbler selv er noe som alltid er mer tilgjengelig for alle. Det er nye enheter og handler som gjør dette enklere enn noensinne. I det følgende lærer du hvordan du flekker tre tre for trinn og hva du kan bruke denne kompetansen til.

Det er ekstremt viktig at du skiller mellom glasur og beis

tips for beising av tre

Skill mellom flekk og glasur!

Det er to vanlige tilnærminger til å friske opp tre med maling. Beis og glasur er de to alternativene. Behandling med flekk er den mer bærekraftige, men mer komplekse metoden. Disse fargestoffene trenger dypt inn i treets struktur. Derfor inneholder de også flere kjemiske stoffer.

Vi forklarer på slutten av denne artikkelen hvordan du kan beskytte deg mot dette. Men i motsetning til fargene trenger flekker en lakk. Ellers faller de raskt av. Fordelen med glasuren er at den er lett å påføre og dermed muligheten for å gjenta denne prosessen flere ganger. Du kan velge mellom de to alternativene, avhengig av saken. Tommelfingerregelen er at flekken er beregnet på mindre overflater og glasuren for større overflater.

Du kan finpusse atmosfæren og hagen din ved å farge treverket der

bjelke maling trebeis

Beising av tre – valg av farger

Når du farger tre, har du forskjellige farger å velge mellom. De nøytrale nyansene har vist seg å være spesielt moderne de siste årene. Det er mange andre alternativer også. Det er naturlige Flekk som du kan lage selv. Dette gjør at man kan gi et møbel skyggen av en annen treslag enn den den ble laget av. Du kan for eksempel lage flekker fra valnøttblader eller skall. Du kan selvfølgelig også kjøpe flekk ferdig. I begge tilfeller kan disse være både naturlige og syntetiske.

Større områder kan også beises, men glasuren er vanligvis mer praktisk

Mal gulvet - gode ideer - beis tre

Slik kan du beise tre for trinn

Her er de forskjellige trinnene du bør ta før du kan beise tre. Først starter du med forsiktighetsslipingen. For å oppnå gode og bærekraftige resultater etterpå, må du gjøre dette flere ganger og med forskjellige midler.

Beising er egnet for de store områdene og glasuren for de større

trefarging - et elegant hjem

bånd

Det første du bør gjøre er å bruke sandpapir. Valget av denne er spesielt viktig for din effektivitet. Dette skal definitivt være skarpt. Den andre vil ikke fungere skikkelig på overflaten, og etter en stund vil det oppstå splinter og sprekker i flekken og malingsoverflaten. I tillegg bør du arbeide på overflaten på en slipemaskin.

I noen tilfeller må overflatene fjernes først

trefarging - forfriskning av interiøret

Påføring av flekken

Det neste trinnet er å påføre flekken. Dette bør påføres overflaten tre ganger med en børste. Du legger det første laget i kornet, det andre på den annen side – på tvers, det tredje – igjen i kornet. Tørk deretter av med en fuktig klut. I dette tilfellet kan du bestemme lysstyrken til resultatet. Hvis du tørker overflaten veldig tidlig, ser den lysere ut, og derfor er det mer sannsynlig at det motsatte oppnås.

Spesielle børster er også nødvendig

trefarging - maling i forskjellige farger

Maling og sluttpussing

Maling er det neste trinnet, men det bør ikke gjøres tidligere enn tre timer etter farging. For dette formålet anbefaler vi at du velger et produkt av høy kvalitet som blant annet har en antibakteriell effekt. Kvaliteten på rullen du bruker malingen på er også av stor betydning.

Etter maling, etter noen timer eller dagen etter, kan du pusse igjen. Vær ekstremt forsiktig med dette, da du kan ødelegge disse hvis du presser for hardt.

Det finnes en rekke ferdige flekker, og du kan gjøre dem selv

tre flekker - flotte flekker for tre

Restaurering av gamle møbler

For å kunne beise tre, trenger du et grovt materiale. Men hva med restaurering av gamle møbler? Ikke så komplisert faktisk! For å gjøre dette, må du først fjerne malingen. Det er nå moderne og effektive midler og forberedelser som dette kan fungere ganske enkelt med. Du må bruke malingsstripperen på overflaten som skal behandles med en pensel. Når det gjelder et komplekst møbel med skuffer, er det best å ta de enkelte komponentene fra hverandre. Det er best å pakke møbelet inn i folie etter at du har fjernet det. Dette vil bremse tørkeprosessen og øke effekten. Etter noen timer bør ønsket resultat oppnås. For noen møbler må prosessen gjentas flere ganger. Noen hjørner og kanter måtte derfor også slipes.

Gamle møbler kan gi nytt liv til liv!

flott design beis

Tenk på helsen din

Når du flekker tre, kommer du uunngåelig i kontakt med noen kjemiske stoffer. Derfor er forholdsreglene for helsen din avgjørende. Sørg for å ta på deg plasthansker. Ventilér også rommet der du jobber med tremøblene dine.

Den samme flekkfargen kan være mørkere eller lysere avhengig av prosessen

flott maling - beis tre

Beskytt arbeidsflaten og andre møbler og tekstiler

Noen av dere har absolutt spesielle arbeidsrom eller små verksteder og kan arbeide fritt der. Noen ganger må du imidlertid behandle møblene i hjemmet. I dette tilfellet må du beskytte arbeidsflaten godt. Ideelt sett bør du legge et ark folie slik at ingenting blir skittent eller skadet.

Vi håper at vi har overbevist deg om at trefarging ikke bare er for profesjonelle. Du kan ganske enkelt finpusse møblene dine hjemme og endre det til din smak. Ville ikke det vært en god løsning for det kommende året??

Du kan bare flekke gjerdet hvis du jobber på stengene en etter en!

gjerde laget av naturmaterialer trebeis

I denne videoen finner du noen flere tips om emnet: “Beising av tre”!