De irriterende små myggene som flagrer rundt innendørs planter er soppknuter. Disse er generelt ufarlige, men en indikasjon på overvanning og / eller råtning av plantene. Det er flere metoder for å bekjempe soppknuter og larver, inkludert hjemmemedisiner, hjemmelagde sprayer og naturlige insektmidler. Les videre for å lære hvordan du kan bli kvitt de irriterende soppnuggene.

Bekjempelse av soppnisser: følgende tips og triks vil hjelpe deg

hvordan bekjempe soppnisser med hjemmemedisiner

Sciarid gnats ser ut som fruktfluer eller bittesmå mygg, men er ikke i slekt med dem. De svir imidlertid ikke, men er ganske ubehagelige. Sciarid gnats finnes i fuktige kloakkområder, husholdningsavløp og fuktig pottejord. De legger eggene i fuktig jord og larvene er bare en halv centimeter lange og kan knapt sees med det blotte øye.

Men hva kan du gjøre med disse irriterende små insektene? Her er noen tips og hjemmemedisiner du kan bruke for å bekjempe skumle gnatter …

Sciarid gnats er ufarlige, men ganske plagsom

Bruk hjemmemedisiner for å kontrollere soppnisser

Hvordan bekjempe soppnisser naturlig?

Lag din egen løsning med oppvaskmiddel

Hjemmelagde sprayer med oppvaskmiddel kan gå langt i kampen mot flere typer skadedyr. Du kan lage en slik spray selv raskt og enkelt. Sjekk oppskriften.

Råtnende blader og røtter gir mat til larvene til de sciarid gnatene

Sciarid gnats er hjemmemedisiner for å bekjempe stueplanter

Ingredienser:

  • 1 ss oppvaskmiddel
  • 1 liter vann

Forberedelse:

  • Bland vann og oppvaskmiddel godt og hell det i en sprayflaske. Slik får du en 2 prosent løsning.
  • Test sprayen på et enkelt blad før du sprayer hele planten.

Hvis bladet er skadet, behandle det med en 1 prosent løsning laget av 2 ss oppvaskmiddel og en liter vann.

Løs opp vaskemiddel i vann og bekjemp sciarid gnats

Bekjemp sopp mygg hjemmemedisiner lage hjemmelaget løsning selv

Det er også noe annet du kan gjøre for å lykkes med å kontrollere soppnuggene. Fordyp de angrepne plantene sammen med potten i en bøtte full av vann og tilsett 1/2 til 1 teskje oppvaskmiddel i vannet. Etter omtrent 15 minutter, la vannet renne helt ut av blomsterpotten.

Spray bladene og jorda til innendørs planter

Bekjempelse av soppnisser hjemmemedisiner spray husplante

Lag din egen løsning med olivenoljesåpe

Olivenoljesåpe og helt naturlige såper inneholder fettsyrer. Dette er de aktive ingrediensene i insektdrepende såper. Bland 1 ss flytende olivenoljesåpe med 1 liter vann for en 2 prosent løsning eller 2 ts igjen med 1 liter vann for en 1 prosent løsning. Hvis tappevannet er hardt, bruk flaskevann for å forhindre skumdannelse på anlegget. Hell den hjemmelagde løsningen i en sprayflaske og rist den kraftig. Spray deretter selve planten og jorden. Vær imidlertid oppmerksom på at noen planter er følsomme for såpevann. Test løsningen på et enkelt blad først og vent 24 timer før du behandler hele planten.

Olivenoljesåpe er et naturlig hjemmemedisin for soppknuter

Sciarid gnats bekjemper hjemmemedisiner oppvaskmiddel

Repot angrepne planter og vann ordentlig

La de øverste 2-3 cm av jorda i blomsterpotten tørke ut før du vanner planten. Hvis jorden forblir fuktig i lang tid, er det bedre å omplante planten. Fjern døde eller råtnende røtter før du transplanterer planten i den nye blomsterpotten. Tilsett ny jord for å fylle ut rotkulen og pund forsiktig. Etter omplantning, vanne grundig og la jorden tørke ut før vanning igjen.

Hvis jorda forblir fuktig i lang tid, må du omplante innendørsplanter

Bekjempelse av soppnisser Hjemmemedisiner Repotting av innendørs planter

Kast den gamle fuktige jorden!

Sciarid gnats bekjemper hjemmelagd fuktig jord

Fjern planten fra potten, fjern så mye jord som mulig uten å skade planten, og repot den deretter

Bekjempelse av soppnisser Hjemmemedisiner Repot planter og vann ordentlig

For å bekjempe larvene kan du legge opptil en halv centimeter hagesand (ikke lekesand) på toppen av jorden. Dette tørker mye raskere og de skumle myggene kan ikke legge eggene sine.

Hell hagesand over jorden

Sciarid mygg bekjemper hagesand hjemmemedisiner

Hver annen gang du vanner de angrepne plantene, tilsett en spiseskje flytende oppvaskmiddel og en teskje hvit eddik i vannet. Dette dreper larvene til de sciarid gnats.

Tilsett eddik i vannet

Bekjempende soppknuter bruker eddik hjemmemedisiner

En naturlig felle

Ha litt eplecidereddik eller rødvin i en bolle og tilsett deretter noen dråper flytende oppvaskmiddel. Plasser bollen i nærheten av de angrepne plantene. Myggen vil falle ned i bollen og dø. Bytt ut løsningen noen få dager.

Sciarid gnats drukner i en løsning av eplecidereddik og oppvaskmiddel

Bruk hjemmemedisiner for å bekjempe soppnisser naturlig

Men hvis stueplantene flere ganger blir infisert av soppknuter, kan det bli en alvorlig utfordring å bli kvitt dem helt. Likevel, ikke gi opp, og du vil lykkes med å bekjempe de skumle gnatene!

Du kan også lage klebrig insektfeller selv

Sciarid gnats bekjemper naturlige feller hjemmemedisiner