brettspill Pixabay com kaboom collage

Optimal glede med riktig brettspill

Hvert år, 28. mai, feires den internasjonale spilldagen. Denne dagen ble initiert av International Toy Library Association, som kampanjer for retten til gratis spill rundt om i verden.

Selv i barndommen spiller lek en viktig rolle i en persons mentale og fysiske utvikling.

Brettspill er veldig populære ikke bare blant barn, men også blant voksne. Disse brukes ikke bare til lek, men også som et dekorativt element for hjemmet. Hjemmelagde brettspill er veldig originale og ser ikke bare veldig fine ut i ditt eget hjem, men kan også brukes som en individuell gave.

Tre-, metall-, aluminium- eller plastpaneler er egnet for spillebrettet. Disse er dekorert med en folie eller andre dekorative elementer. Lekefigurene kan lages av papir, papirmaskin, steiner og andre materialer. Også her er det flere alternativer for å designe de enkelte karakterene. Hvilke brettspill er enkle å lage selv? Her er noen ideer og tips for å følge etter.

Et brettspill laget av stein

brettspill Pixabay com Kaboom Pics

Valget av brettspillet

Hvis du vil lage et brettspill selv, bør du først tenke på hvilket spill som er egnet og i hvilken grad de enkelte elementene kan implementeres. Det er veldig enkelt og raskt å implementere z. B. Backgammon; Halva; Ikke bli sint! Mølle eller monopol. Karakterene skal lages på en slik måte at de lett kan skyves frem og tilbake. Når du velger materialet til spillebrettet, er det viktig at overflaten er flat. Hvis en kube er nødvendig, kan dette være, for. B. være laget med en spesiell modelleringsleire. Det er også ubehandlede terninger laget av tre, glass, metall eller stein, som kan dekoreres for å matche brettet og spillbitene. Eiere av en håndkvern kan deretter finpusse materialet med dekorative linjer og andre utsmykninger. Skruer, muttere og bolter kan blant annet brukes til å lage. lage originale sjakkbrikker.

 Valg av farger

Ifølge nettstedet Gesundheit.de hver farge har en veldig spesifikk effekt på menneskelig psyke. Farger med positiv innvirkning kan til og med påvirke dynamikken i spillet og stemningen til spillerne. Hvis brettspillet bare brukes som et dekorativt element i leiligheten, påvirker fargen atmosfæren i rommet. Fargene kan velges avhengig av hvilken stemning som skal skapes i et rom eller under et spill. Effekten er veldig forskjellig. Rødt er en veldig stimulerende farge. Det påvirker ikke bare immunsystemet og stoffskiftet, men tiltrekker også seerens oppmerksomhet. For mye rødt anbefales imidlertid ikke, da det også kan forårsake aggresjon og rastløshet. Fargen oransje er veldig stemningsfremmende. Hun sørger for en veldig åpen og koselig atmosfære. Gul er også en veldig munter farge, som til og med sies å ha innflytelse på fornuft og logisk tenkning. Gul fremmer konsentrasjon og kreativitet. Hvis du er ute etter en harmonisk farge, bør du velge grønn. Blått utstråler ro og fremmer evnen til å tenke. Hvitt, svart og grått kan kombineres med alle farger. Portalen gir ytterligere informasjon om farger og deres effekt på psyken Farbenundleben.de.

Fargen blå er også egnet for tenkningsspill

brettspill Pixabay com Sharky

Elskere av brettspill som liker å utføre sin favoritt fritidsaktivitet med levende lys eller dempet lys, bør sørge for at de er forskjellig fra hverandre når de velger fargene på brikkene. Hvis fargene er for like eller for mørke, kan det lett blandes.

 Designalternativer for et brettspill og dets brikker

Ved valg av håndverksmaterialet kan alle la fantasien løpe løpsk og bruke ulike håndverksteknikker, f.eks. B. bruke pyrografi, foliestempling, modellering eller skraping. Avhengig av materialtype kan spillebrettet, spillbitene og terningene males med glasur eller lakk eller dekkes med et spesielt lag plast.

Naturmaterialer som B. Tre eller stein ser veldig fine ut selv om de er helt ubehandlet. For at figurene skal føles behagelige i hånden, bør smuss, splinter eller andre forstyrrende elementer fjernes med litt sandpapir eller en fuktig klut. Blad, blomster, sand eller steiner påføres best på de enkelte komponentene i spillet med en klebende spray. For å beskytte limte materialer mot riper eller andre skader, bør en klar lakk påføres etterpå.

Kanter og hjørner av glassstykker avrundes best før videre behandling. Dette beskytter mot mulige kutt. Hvis du vil være på den sikre siden, finner du avrundede glassnuggets i forskjellige farger og design i håndverksartiklene.

Strass, perler eller perler, som de enkelte spillfigurene, terningene eller spillebrettet kan dekoreres med, er også veldig dekorative. Ifølge leverandøren er rhinestones i diameter YOW! mellom to og 4,7 millimeter i størrelse. De er også utstyrt med et smeltelim. Glitterelementene er egnet for etterbehandling av stoffer som z. B. spillebrettet kan dekkes. Perlene og perlene er også tilgjengelige i forskjellige størrelser og former. Noen av dem er utstyrt med hull slik at de kan gjenges på en tråd. Så delene trenger ikke å påføres individuelt på spillebrettet eller spillbitene.

Liming av spillebrettet og de enkelte figurene med cellulose er også veldig populært. Med den såkalte servieteknikken må det påføres et spesielt lim avhengig av overflaten. Så snart fruktkjøttet er limt til underlaget, forsegles servietten med lim.

Den enkleste formen for å fullføre brettet og spillbitene er å bruke en farget glitterspray eller sjablonger. Før behandling må det imidlertid sikres at ikke alle materialer er egnet for denne typen behandling, og at allerede malte overflater må slipes eller behandles med en spesiell primer før behandling.

Moro for store og små

Brettspill fremmer en følelse av fellesskap og har samtidig en positiv effekt på den psykologiske og fysiske utviklingen til de enkelte spillerne. Avhengig av din smak kan forskjellige materialer i forskjellige farger og former brukes til håndverk og dekorasjon av et brettspill, en terning og de enkelte brikkene.

Glassperler i forskjellige farger

brettspill Pixabay com DevilsApricot

Brettspill du har laget selv er spesielle gaver til helt spesielle anledninger, f.eks. B. for et bryllup, en husåpning eller et selskapsjubileum. Plassert i et utstillingsvindu eller på et lite sidebord, kan et selvopprettet brettspill berike rommet som et dekorativt stykke.

Bildekilde:

Bilde 1: Pixabay.com © Kaboom-Pics (CC0 1.0)

Bilde 2: Pixabay.com © Sharky (CC0 1.0)

Bilde 3: Pixabay.com © DevilsApricot (CC0 1.0)