Vil du finne ut innen noen få linjer hvordan du planlegger et slikt prosjekt riktig? Jeg skal prøve å hjelpe deg med dette. La oss starte med det faktum at du må bestemme hva du virkelig vil. Tenk og systematiser informasjonen om hva du vil bruke terrassen til.

Tidligere var terrassene et rektangel som var festet til huset. I dag er dette ikke lenger tilfelle. De er heller sømløst integrert i huset, landskapet og gårdsplassen. Mange faktorer kan påvirke utformingen av terrassen, for eksempel husets arkitektoniske stil, plantegningen til eiendommen, de rettslige retningslinjene og forskriftene til kommunen du bor i.

Bygg din egen terrasse – Bestem målene dine

terrasse design ideer terrasse takterrasse bygge selv treveranda

Så før du begynner å planlegge, bør du samle ideer for mulig bruk av terrassen. Vurder de viktigste egenskapene du kan bruke. Er familien din aktiv, og tilbringer familiemedlemmer mye tid ute? Eller kanskje du trenger et sted hvor du kan nyte en kaffe om morgenen?

Vil du arrangere store, morsomme fester eller organisere små sammenkomster?

Koselig sittegruppe på terrassen – Passer perfekt til grilling og feiringer i den nærmeste omgangskretsen

bygge din egen terrasse pergola tre veranda legging terrassebord

For eksempel er en spisestue bare fornuftig hvis det siste punktet gjelder deg. En ekstern peis ville være avgjørende hvis du er ute på kjøligere tider. Når du planlegger, bør du vurdere de nødvendige fasilitetene. Stikkontakter ville for eksempel gjøre det lettere å installere lys utenfor og bruke et lydsystem der. Når du har laget en liste over de ønskede bruksområdene, bør du utdanne viktigheten av dem. Å sette prioriteringer vil også hjelpe deg med å planlegge budsjettet.

Lag en portefølje

Bygg din egen terrasse med veranda som legger en plantegning

Legg noen bilder fra blader til et brett som viser gode ideer for utformingen av terrassen. Legg også til de du fant på nettet. Samle ideer til materialer, farger og komposisjoner som virkelig appellerer til deg.

Første trinn – trekk inspirasjon

terrasse bygge deg selv veranda terrassebord hagemøbler

Trinn 2 – Bestem et budsjett

Uansett hva du trenger, bør det ikke overskride budsjettet ditt. Ikke glem følgende: Planlegging av form og funksjon på terrassen din bør være i tråd med dine økonomiske ressurser. Du må under ingen omstendigheter tillate at de forventede utgiftene overskrides med mer enn 30%. Vær oppmerksom på dette og kontroller kostnadene ved ikke å miste synet på prosjektets opprinnelige mål.

Ikke vær trist hvis du må spare på noe. Tenk på dette som en mulighet til å skille det vesentlige fra alt annet

terrasse bygge deg selv veranda i tre utenfor hagen

Vil du ha et eksempel? Her har jeg en til deg! Jeg ønsket opprinnelig å ha innebygde seter installert på terrassen min. Men det viste seg å bli altfor dyrt enn forventet. I stedet valgte jeg billigere kurvmøbler. Jeg er nå veldig glad for det, fordi disse er enkle å bruke og dermed er alt mye lettere.

3. trinn – kontakt fagfolk

terrasse bygge deg selv veranda trebjelker terrassebord

Ofte vil du kunne spare mye på denne måten. En godt planlagt terrasse er en naturlig forlengelse av hjemmet ditt, og utfyller stil, form og farge. En spesialist kan hjelpe deg på mange måter. En slik person vil anbefale de beste materialene, en passende layout og plassering for plantene og annet tilbehør.

Mange anser å ansette en designer som et dyrt forslag som de ikke har råd til. Fagfolk kan spare deg for mange kostnader ved å gjøre prosessen mer effektiv, fullføre den raskt og unngå mange verdifulle feil.

Fagfolk kan spare deg for mange kostnader

terrasse bygge deg selv veranda terrassebord

Du kan velge en felles- eller landskapsarkitekt eller entreprenør. I alle tilfeller vil dette være svært nyttig for deg hvis spesialisten kan gjøre jobben sin. Husker du porteføljen vi snakket om? Ha dette klart, og det vil hjelpe spesialisten å forstå dine ønsker og ideer nøyaktig.

I harmoni med naturen 

Bygg din egen terrasseveranda med tre med skygge

Morsomt for barna også 

Bygg din egen terrasse med veranda i hagen ved bassenget

terrasse design ideer tre veranda terrasse bygge selv