Den kontemplative adventstiden begynner igjen om tre dager. Det skal bringe oss stillhet og glede og få oss i humør til julaften. Men vi glemmer ofte den opprinnelige betydningen av denne fantastiske festivalen, og i stedet for kontemplasjon er vi av alle ting de siste fire ukene før jul i det hektiske stresset før jul. Eventuelle ærender venter på oss. Viktige datoer er ennå ikke avtalt. Matchende julegaver må finnes. Gratulasjonskort til venner og slektninger er ennå ikke sendt. Og du vil lage håndverk eller bake noe i fred med barna? … Ikke rart at du ofte vender deg til konvensjonelle adventskalendere fulle av søtsaker. Men hva med noe ekstraordinært i år? For eksempel med en DIY adventsspiral. Dette kan erstatte både adventskalenderen og adventskransen eller utfylle den på en original måte.

Lag en adventsspiral med lys

christ child julepynt adventspiral

Symbolikken til adventsspiralen

Spiralen har generelt en universell symbolsk kraft og har vært æret i mange kulturer, religioner og læresetninger i tusenvis av år. Det er et symbol på åndelig utvikling og meditasjon, pust inn og ut, død og oppstandelse, evig liv, ny begynnelse og ny fødsel. Den arkaiske formen på spiralen kan også finnes overalt i naturen og i hele universet – fra skjell og snegler til tornadoer og tornadoer til stjernetåker og galakser.

Adventsspiralen, også kjent som lysspiralen, kommer mest sannsynlig fra den keltiske skikken som vintersolverv ble feiret på den tiden. Et spesielt ritual ble brukt for å tilbe lyset som blir født på ny og begynner å vokse igjen etter årets lengste natt. Tilpasset for advent symboliserer spiralens sentrum midten av Kristi fødsel og lyset han bringer til verden.

Lag en kreativ adventsspiral av filt

original adventsspiral laget av tre med julekrybbe

Det er ikke for ingenting at en lys- eller adventspiral har vært et populært lekritual i mange Waldorf -barnehager og familier i årevis. Fordi fokuset ikke er på ting, men på tid sammen, på læring og takknemlighet. Du kan tenne et av de 25 lysene i adventsspiralen hver dag fra første advent til jul eller alternativt plassere et vakkert objekt i en av hulene og bare la ett lys brenne i midten. Dekorative stjerner, klinkekuler, edelstener, eikenøtter osv. Er egnet for dette. Alle koser seg og tilbringer en virkelig fredelig tid sammen.

Lag en adventsspiral av saltdeig selv

Tinker med salt deig advent spiral med telys

Materialene som trengs:

  • salt deig
  • Telys eller koniske lys
  • Brett eller tallerken
  • Løvverk eller firgrønn (ekte eller falsk)
  • Farge, valgfritt

Og slik er det gjort:

Første trinn: Først må du forberede saltdeigen. her finn oppskriften.

2. trinn: Når du har blandet ingrediensene og saltdeigen din er riktig konsistens, ruller du den til en lang, tykk linje.

3. trinn: Du må sørge for at linjen din er lang nok! Husk hva du skal sette spiralen på. Kanskje du har et fint brett eller bare en enkel tallerken som du vil bruke til det. Uansett må du bruke en matte som er stor nok. Trykk forsiktig et telys inn i saltdeigslinjen 25 ganger for å gjøre de 25 snittene litt fra hverandre. Du kan flate spolen litt for å legge til lengde.

Lange koniske lys ser også bra ut på adventsspiralen

tinker advent spiral ut av saltdeig

Fjerde trinn: Når spiralen er ønsket lengde og flathet, legg den forsiktig i en pizzapanne (eller på et passende bakeplate) og stek etter oppskriften. Hvis saltdeigen er ganske tykk, kan det ta litt lengre tid å bake, men hold øye med saltdeigen så den ikke brenner seg!

5. trinn: La spolen avkjøles helt. Så snart den er avkjølt, kan du børste den av eller bare la den stå som den er.

Sjette trinn: Plasser adventsspiralen på brettet eller tallerkenen din, og legg til stearinlys i hvert rom. Dekorer brettet ditt med ekte eller kunstige blader eller grangrønn som du ønsker. fullstendig!

7. trinn: Tenn ett lys om dagen fra 1. desember. Dette er den perfekte tiden for å holde adventslesninger eller synge sanger alene eller sammen med familien. Uansett hvordan du vil ha det!

Kristne julefigurer er også en veldig passende idé

DIY adventsspiral med telys

En stemningsfull adventsspiral kan ikke bare lages av saltdeig. Fimo, kaldt porselen, kreativ betong, tre og filt er også ideelt for dette. La deg inspirere av de andre DIY-ideene nedenfor og lag din helt spesielle spiral som gjør førjulstiden din enda mer kontemplativ..

Vi ønsker deg en fredelig og gledelig adventstid!

tinker advent spiral ut av saltdeig adventskrans dekorere tre adventspiral

Mer oppmerksomhet med adventsspiralen fra Saskia en nydelig reise

Lag din egen adventsspiral av saltdeig

lag adventskalender selv adventsspiral

lag adventsspiral av tre selv

advent spiral laget av filt med stjerner