Med det økende antallet Covid-19-syke får en mer og mer panikk. Som et resultat selges hånddesinfeksjonsmidler og de spesielle pustemasker raskt. Det råder en krise for det over hele verden. Av denne grunn publiserte vi så mange artikler som mulig om emnet så raskt som mulig. Vi viste deg hvordan du kan lage en pustemaske selv. Du kan også finne morsomme eksempler som dette her. Vi prøvde også å få deg til å le med noen bisarre ideer. I de følgende linjene har vi tre enkle instruksjoner for hjemmelagde hånddesinfeksjonsmidler. Til slutt vil vi også informere deg om andre mulige daglige beskyttelsestiltak mot Covid-19.

Det er ganske enkelt å lage hånddesinfeksjonsmiddel selv

sunt liv - håndrensemiddel

Hånddesinfeksjonsmiddel med etanol

De nødvendige materialene:

 • 830 ml etanol,
 • 40 ml hydrogenperoksid 3%,
 • 15 ml glyserin,
 • Noen dråper eterisk olje etter eget valg,
 • En liter vann,
 • En tom flaske eller glass for ca. 1,5 liter væske,
 • trakt,
 • sprøyte.

ferdigstillelse

Hell først etanol, vannperoksid og glyserin i flasken.

Du trenger verktøyene som er oppført som et hjelpemiddel. Denne blandingen tar omtrent tre dager før alle ingrediensene blandes godt, fungerer sammen nok og derfor er veldig effektive.

Du må også ta vare på hudens helse

sunn livsstil - håndsprit

Hånddesinfeksjonsmiddel med isopropanol og aloe vera

 • 250 ml isopropanol på 99%,
 • 100 ml aloe vera gel,
 • 8 til 10 dråper eterisk olje,
 • En tom flaske sjampo eller oppvaskmiddel med et volum på omtrent 400 ml,
 • En tom syltetøyglass på en halv liter.

Hell først alle ingrediensene i den tomme syltetøyglasset og rør det forsiktig ved hjelp av en skje eller et annet verktøy. Så få sjampoflasken eller emballasjen fra et annet produkt som er egnet for lagring og bruk av et gelignende stoff. Bruk gelen etter 72 timer.

Mange av desinfeksjonsmidlene kan faktisk brukes til å rengjøre overflater

sunn stue bad ideer håndsprit

Enkel oppskrift med alkohol

Dette desinfeksjonsmiddelet kan lages av hjemmemedisiner alene. Her er ingrediensene du trenger:

 • Omtrent 200 milliliter alkohol,
 • To spiseskjeer glyserol,
 • Rundt 100 milliliter destillert vann,
 • En sprayflaske på minst 300 ml.

Bland alle ingrediensene sammen og la dem stå i tre dager. Deretter kan du bruke håndrenseren.

Sørg for at du har alt du trenger for å klargjøre desinfeksjonsmiddelet!

Hånddesinfeksjonsmiddel - hjemmelagde ideer

Eteriske oljers rolle

Hvis du vil lage hånddesinfeksjonsmiddel selv, er det ekstremt viktig å bruke eteriske oljer. På den ene siden har disse en antibakteriell effekt, og de er også veldig nyttige for hudpleie. Ulempen med intensiv vask og bruk av desinfeksjonsmidler er skader på huden. Derfor bør du ta spesielt vare på dem. Du kan også få informasjon om dette på nettstedet vårt.

Bruk desinfeksjonsmidler av hensyn til familien din

Hånddesinfiserende sunne løsninger for livet

Andre tiltak mot Covid-19

Det anbefales at du vasker hendene hele tiden. Som allerede nevnt kan dette imidlertid være litt skadelig for huden. Det beste du kan gjøre er å bare prøve å berøre færre objekter. Hanskene hjelper bare i begrenset grad. På den ene siden, når du bærer den over lang tid, berører du mange gjenstander som du deretter tar med deg hjem. La oss ta turen på bussen som et eksempel. Du tar tak i forskjellige dørhåndtak og overflater, og så trekker du lommeboken ut av lommen med de samme hanskene. Så det gjør egentlig ikke så mye. Du bør heller prøve å unngå å berøre den. For eksempel kan du åpne dører med albuen. Noen ganger kan du hjelpe deg selv med føttene dine også. I tillegg bør du vanligvis unngå å berøre ansiktet ditt. Dette er vaner som vil være nyttige for deg selv etter koronavirus -krisen.

Desinfiser hendene, men prøv å ikke røre for mange ting!

Hånddesinfeksjonshygiene ideer DIY ideer

Drikk mye vann og forskjellige typer te

Regelmessig drikking av vannet, si noen slurker hvert 15. minutt, kan være en god profylakse, sier eksperter. Dette gjelder også de varme drikkene. Vi anbefaler spesielt te. Bland forskjellige typer fordi de hver inneholder forskjellige sunne ingredienser. Vask hendene regelmessig og ordentlig! Ventilér rommene regelmessig. Så snart du kommer hjem, ta av deg skoene ved døren. Ikke løp en meter inne med den! Heng klærne du hadde på gaten på terrassen for å lufte ut. Luften og spesielt solen vil desinfisere dem. Tørk av gulvet regelmessig med desinfeksjonsmiddel.

Selv den mest forsiktige av dere kan ikke helt unngå faren for Covid-19. Men hvis du gjør ditt beste, vil du minimere risikoen. Lær også av denne artikkelen hvordan du kan redde deg selv fra panikk!

Blant annet kan du lage en desinfiserende gel selv 

Hånddesinfeksjonsmiddel små flasker DIY

Du sparer også penger hvis du lager desinfeksjonsmidler selv 

Hand Sanitizer Kitchen Ideas DIY Ideas

Ved blanding, hold deg til de angitte doseringene 

Badinnredning flotte ideer