For hvem er betongdekorasjonen egentlig egnet? Hva er sjarmen med dette materialet som spontant vekker ganske kule og nøkterne assosiasjoner? Betongens tiltrekning ligger i dens nøytrale og moderne karakter. Det danner en sterk kontrast med naturdekorasjoner og lyse farger. Samtidig er det et fantastisk grunnlag for monokrom og nøytral dekorasjon. Så hva handler betongfjærdekorasjonen om? For det første kan du bare gjøre dette i nøytrale farger. Dette skaper et ekstremt moderne og minimalistisk dekorativt konsept. Den andre varianten ville være å få frem de fargede blomstene ved å kontrastere dem med betongen. Våre ideer ville være spesielt nyttige i begge tilfeller.

Betongdekorasjonen kan også være fargerik

Betongmaleri ideer betongdekorasjon

Hva slags betong kan du bruke til DIY -prosjekter?

Hvis du lager betongdekorasjonen selv, kan du fullføre materialet selv. For det trenger du sement og sand. Hvis disse blandes sammen og vann tilsettes, dannes det betong. Fremgangsmåten vises i detalj i videoen etter teksten! Forøvrig er dette det billigere alternativet for etterbehandling av betong.

Men hvis du vil spare tid, kan du også bruke ferdig betong. Dette er litt dyrere, men mer uanstrengt, og du kan gå videre til den morsommere delen av utformingen raskere. Med ferdig betong, akkurat som med hjemmelaget betong, må du sørge for at du tilfører riktig mengde vann. Gjør dette trinnvis og bland til du får et deiglignende stoff.

Den skal heller være litt tykkere enn for tynn, for det er alltid lettere å fylle på litt mer vann enn det motsatte!

Betong er minimalistenes favorittmateriale

Betongkaktus ideer betongdekorasjon

Ekstra tips: design arbeidsflaten

Du må vente to dager før betongen størkner. Mens du jobber kan du også gjøre deg selv og miljøet rundt deg skittent. Så velg et sted i huset, tunet eller hagen der du har nok plass og hvor smuss kan fjernes relativt raskt og enkelt, eller hvor det blir mindre synlig. Du trenger også en tørr og kjølig overflate hvor du kan la objektene stå i 48 timer. Ta deg god tid og planlegg denne prosessen godt.

Denne betongdekorasjonen lever av kontrastene

Betongdekorasjon - DIY hagedesign

Tilleggstips: Ta eldre klær som du kan ha på deg på jobb og ikke ellers trenger. Bruk også hansker for å beskytte huden din mot smuss og skader.

Sukkulenter og små steiner kan fantastisk kombineres med betong

Betongdekor DIY -arrangement

Velg de riktige støpeformene for din betongdekorasjon!

Kartong og solid papp ville være det beste grunnlaget for de forskjellige formene. En veldig populær variant er blant annet bruk av skivede tetrapakker. Betongen helles der inne, dekorasjonen i form av mat og blomster settes inn i betongen før den størkner. La den stå til side en stund til den stivner. Selvfølgelig kan betong også helles i bolleformet emballasje og fordeles jevnt. Etter at det hele har størknet, kan du fjerne papp eller eske. På denne måten kan du lage vakre boller og fylle dem med forskjellige dekorasjoner som gir vårstemningen med seg. Du kan selvfølgelig male betongen i typiske farger og mønstre.

Betongdekorasjonen kan se ganske elegant ut

Betongdekorasjon - lag et stort betongdekor selv

Spesielt tips: Hvis du vil stikke hull på friske blomster i de firkantede vasene, bør du bruke prøverør. Du bør fordele dette jevnt i betongen. Blomstene kommer deretter inn og kan byttes ut etter at de råtner.

Betongdekorasjonen kan også rifles!

Betongdeko -boks laget av konkrete ideer

Tips for dekorasjon av farget betong

Så la oss tenke på det: vi har to hovedmetoder for å lage vårdekorasjoner laget av betong. For det første helter vi forskjellige former og arrangerer laget av naturlige materialer eller gjenstander Vårfarger og motiver. Betongdekorasjonen kan imidlertid også males og krydres med passende nyanser og former. Vi vil gjerne gi deg noen spesifikke tips om denne andre saken. Akrylmaling ville være mest egnet for maling av betong. Alternativt kan du selvfølgelig bruke fargepigmenter.

Eggeskall kan også brukes i dekorasjon etter påske

Betongdekor DIY påskedekorasjon

Farging

Når du farger, har du muligheten til å skygge dem mens du blander dem. I dette tilfellet må du blande pigmentene i betongen før den har stivnet. På produktemballasjen finner du spesiell informasjon om nødvendige mengder. Akrylfargene kan også påføres etterpå. For at du skal se nøyaktig hvordan dette fungerer, har vi valgt en fin video om dette emnet fra Internett.

Det er også mange designervaser laget av betong

Betongdekor Betongblomstdekor

Legg merke til grunnfargen

Når du maler betong, må du ta hensyn til materialets grunnfarge. Denne kan være hvit, men også lys eller mørk grå. Det beste du kan gjøre er å eksperimentere med de forskjellige fargene på et mindre område først. Så du kan finne ut omtrent hvordan sluttresultatet vil se ut. Når du vet det, kan du komme med et bredere konsept for å male betongdekorasjonen med realistiske forventninger.

Betongen kan også være mørk grå

Betongdekorasjon DIY vaser dekorasjonsideer

Mange stoler på betongdekorasjoner under bryllupsfeiringer

Betongdekorasjon festlig dekorasjon bryllupsdekorasjon

Betongdekorasjon kan se både tradisjonell og moderne ut

Betongdekorasjon hagedesigndekorasjon

Industriel plass i betongdekorasjon - gode ideer

Betongdekorasjonen er ideelt sett en del av industrielle konsepter

Betongdekorasjon peis design ideer

Grønt og betong er en ideell kombinasjon!

Betongdekorasjon mose og steiner

Betongdekorasjon original påskedekorasjon DIY

Betongdekorasjon påskeegg ideer

Betongdekorasjon romantisk dekorasjon betong

Betongdekorasjon romantisk dekorasjon DIY

Gjør det selv betongdekorasjon

Du kan også hente inspirasjon fra større betongprosjekter!

Betongdekorasjonsvaser med blomster

Betongdekorasjon veggedesign ideer

Blader DIY dekorasjon hagebetongdekorasjon

Blomsterideer - betongdekorasjon

Tre og betong passer veldig godt sammen 

Blomsterdekorasjon - DIY ideer betongdekorasjon

DIY vårdekorasjon betongdekorasjon

Bushfigurer betongdekorasjon

Geometriske ideer betongdekorasjon

Museumsideer flott betongdekorasjon

Påskedekorasjonene i betong blir stadig mer populære!

Påskeegg Påskedekorasjon betongdekorasjon

Påskekaninfigurer - betongdekorasjon

Firkantet betongdekorasjon vakre vaser

Hjemmelagde dekorasjonsideer betongdekorasjon

Vaser med blomster - flott betongdekorasjon