Fototapeter har gjort et absolutt comeback en stund. Med utviklingen av digitale teknologier blir fotomotiver stadig skarpere og mer autentiske. Disse kan skrives ut i forskjellige størrelser og farger og kan tilfredsstille selv de høyeste kravene. Hvis du setter et fototapet av høy kvalitet i et hvilket som helst rom, vil du umiddelbart forvandle det til en annen verden. Det er utallige måter å gjøre dette på. For eksempel kan du bruke en skogssti for å gi et vakkert perspektiv, fremkalle et romantisk bypanorama bak sofaen eller skape en eksotisk feriefølelse med karibiske øyer. I de følgende linjene gir vi deg viktigere informasjon om fototapeter, samt tips om hvordan du kan dekorere veggene dine med dem. Vi ønsker deg mye moro med å velge et motiv og lykke til med applikasjonen!

Fest det riktige fototapetet og utvid små rom på en original måte

hd fototapet fest veggdesign

Alt kommer ned til riktig forberedelse

Dette refererer først og fremst til forberedelse av undergrunnen. Veggen skal være optimalt glatt og homogen. Selv små støt kan fange øyet senere hvis det er lys fra siden. Før du tapetserer, må du også kontrollere veggens bæreevne. Eventuelle hule flekker kan identifiseres med et lett trykk.

Hvis det er løse flekker, er den enkleste måten å fjerne dem på med en slikkepott. Det er også nødvendig å fylle ut alle hull og dypere sprekker. Du bør deretter slipe alle ujevne områder glatt. Støv og smuss har ingen plass på den forberedte veggen. Det er best å grunne veggen før du fester fototapetet. Dette reduserer også veggens absorberingsevne betydelig. God forberedelse inkluderer også tegning av retningslinjer på veggen. Dette gjøres mest presist med et vater og hjelper deg å feste tapetstrimlene nøyaktig.

Den perfekte forberedelsen av veggen er alt-i-en-alt når du fester et fototapet

moderne kjøkkeninnredning fester fototapet

Utstyr og materialer du trenger

I tillegg til det valgte fototapetet, som vanligvis kommer til deg i en eller flere ruller, trenger du også følgende verktøy og materialer:

 • Bakgrunnsspatel
 • Bakgrunnsbilde
 • lim inn
 • Rør pinne
 • pensel
 • myk børste
 • Sømrulle
 • Vater
 • Lim inn børsten
 • skala
 • Håndverkskniv
 • saks

Riktig utstyr er en av de viktigste kravene for et godt sluttresultat

stor bølge 3d bruke fototapet

De tre viktigste vedleggsmulighetene

Fototapeter blir vanligvis laget med flatskjerm eller offsettrykk, og er laget av forskjellige materialer. Avhengig av underlag og belegg er påføringsmetodene også forskjellige. her gå til mer detaljerte instruksjoner om hvordan du fester et fototapet.

Følgende er mest brukt:

 • konvensjonelt med pasta

Fremfor alt er det billige papiret og de noe dyre ikke-vevde tapetene festet på denne måten. Den første skal først suge kort, og først deretter holde den på veggen. Den andre, derimot, er mye lettere å bruke fordi de ikke trenger å bli gjennomvåt. Limen kommer direkte på veggen, og deretter følger de ikke-vevde tapeter.

Du kan også feste 3D -motiver på veggen på forskjellige måter

3d fototapet fest veggdesign barnerom

 • selvklebende tapet

Denne typen tapeter har blitt mer og mer populær i det siste, for alt du trenger å gjøre er å skrelle av filmen på undersiden. Da kan fototapetet ganske enkelt henge fast på veggen. Hvis du har en stabil hånd, kan du gjøre det uten problemer. Likevel, som med alle andre typer tapeter, er det tilrådelig å gjøre jobben i par.

 • tapet på forhånd

En enda enklere festemetode tilbys av bakgrunnsbilder som allerede har nødvendig lim på underlaget. Det eneste som gjenstår er å spraye veggen med vann før du fester den. Deretter, som vanlig, legger du tapetet på i strimler og glatter forsiktig ut med slikkepotten og penselen. fullstendig!

Du kan ikke bare feste ferdige motiver på veggen, men også dine egne

kreativ veggdesign bruk fototapet

Lys fototapet ordentlig

Etter at du er helt fornøyd med tapetseringen med fototapetet, er det på tide å sette arbeidet ditt i rampelyset. Avhengig av motivet, dine egne preferanser og innredningsstil, kan veggen settes opp på forskjellige måter med fototapetet. Belysningen spiller en grunnleggende rolle i dette. Dette oppnås veldig elegant, for eksempel med LED -flekker eller strips som er festet under eller over tapetet. Takvasker og spotter kan selvfølgelig også brukes. Pendellamper eller gulvlamper bør velges på en slik måte at de kan være et vellykket tillegg til motivet. Selvfølgelig må resten av romdesign og dekorasjon også koordineres med fototapetet. La tarminstinktet ditt snakke og avstå fra kitsch. La dine fire egne vegger dukke opp i en ny prakt og gi deg enda mer glede og velvære!

Sofistikert sidebelysning skaper også ønsket wow -effekt

legg ved fototapet rose hd

Så du kan nyte en vakker utsikt hver dag

legg til fototapet i new york

Eller beundre våren

vårfototapet fest størrelse på stue

Og hvorfor ikke dra til Paris hver dag??  

legg ved fototapet paris city panorama