Alt-i-en-en av alle fotogavene er bildene. Det er derfor mye bør snappes, spesielt i en alder av digitale kameraer – enten det er med et profesjonelt kamera eller med en smarttelefon.

De fem beste kreative tipsene for fotogaver

Individuelle gaver blir alltid best mottatt, bokstavelig talt vet hvert barn det, for det avkommet klirrer i barnehagen gleder alle foreldres hjerte og bestemor og bestefar blir jevnlig blåst av kjærlig håndverk. Men når barnehagen er over, blir det desto vanskeligere å bli kreativ og inspirere deg – uten å virke barnslig. I denne sammenhengen har fotogaver lenge opphørt å være en kort trend, men er nå den beste ideen for å gi individuell nytelse. For å gjøre ting kreativt og vakkert, her er de fem beste tipsene for fotokalendere.

Bild1 fotokalender

Fotokalender vs. fotobok – når er hvilken gave den rette?

Fotogaver er alltid en stor hit. Men hvis du tenker på å lage en fotogave, må du ofte velge om en fotokalender eller en fotobok er den rette gaven.

Tabellen nedenfor viser hvilken variant som passer når.

I disse tilfellene er en fotokalender en god gaveide … I disse tilfellene er en fotobok en god gaveide …
En kalender er en flott gave til jul eller når mottakerens bursdag er i november eller desember. Andre ganger er en fotokalender vanligvis uegnet, fordi den årlige kalenderen allerede er fylt med private avtaler, og disse blir sjelden skrevet om. Unntak: noen kalendere (spesialskolekalendere) starter i september og representerer deretter vanligvis et skoleår. En fotobok kan gis bort til bryllup, fødselsdager, jubileer og til og med jul. Imidlertid må det være klart at en fotobok betyr mer arbeid, både grafisk og innholdsmessig, for mens en fotokalender i seg selv har en funksjon, bør en innholdsrelatert og grafisk rød tråd lede gjennom fotoboken, som må nøye vurdert på forhånd.

Siden innholdet og grafikken til en fotobok må bestemmes individuelt, vil fokuset nedenfor være på fotoboken – som kan forbedres ytterligere med disse kreative tipsene.

  • Ulike formater sikrer variasjon

Bilde 2 fotokalender

Fotokalendere er nå tilgjengelige i svært forskjellige størrelser og versjoner. Når det gjelder funksjonelle kalendere, er den påfølgende plasseringen avgjørende for størrelsen.

Riktignok, helt i begynnelsen av gjør-det-selv-kalendertrenden, var det bare en størrelse som passer alle. Det har for lengst endret seg, fordi forskjellige formater tillater svært forskjellige design og gjør fotokalenderen til en elegant gave år etter år. Fotografbok – under www.photographerbook.de/fotokalender/ – Gir informasjon om fotokalendere, blant annet som starter med et praktisk A5 -format og strekker seg til fotokalendere i A2 -format.

Tips: Hvis du står overfor valget av kalenderformatet, bør du vurdere hvor kalenderen skal henge senere. Hvis det blir etterfølgeren til den store kunstkalenderen på bestemors vegg, kan det være et A2 -format. Hvis det i stedet er mer den praktiske versjonen med en stor kalender som henger på kjøkkenet og fungerer som en familieplanlegger, bør formatet velges som også passer der kalenderen har blitt plassert siden den gang.

fotokalender fotokamera skyte bilder gaveide diy

  • En billedlig påminnelse om bursdagsbarna

Alle som har ideen om å designe en fotokalender vet vanligvis nøyaktig hvilke bilder som skal være på den. Ofte er det feriebilder eller familiebilder – i utgangspunktet hyggelig å se på bilder som gir et smil på leppene til eieren av kalenderen, men som ikke forfølger noen dypere mening.

Tips: Hvis fotokalenderen er opprettet på en slik måte at for eksempel i stedet for et støttende bilde, plasseres en bildekollage som viser alle bursdagsbarna i den tilsvarende måneden, gir fotokalenderen dobbel mening: det er det visuelle påminnelse om alle merkedager i den tilsvarende måneden og viser samtidig bildene av sine kjære.

fotolær gaveideer ta bilder selv

  • Portrett møter visdom

Det er fint å plassere et bilde av barnebarnet. Det blir imidlertid smartere hvis et fint ordtak, en kjær tanke eller et inderlig ønske legges ved siden av portrettbildet.

Tips: Hvis du kjenner den fremtidige fotokalender -eierens favorittforfatter, kan du også bruke sitater fra ham til å pynte på fotokalenderen tilsvarende. Dette skaper en veldig individuell versjon av visdomskalenderen, som hver ligger rett ved siden av den du er glad i.

  • Kombiner fotokalender og hobby

Alle som er en lidenskapelig hobbygartner, liker å se Formel 1 eller har en annen hobby, kommer garantert til å glede seg når hobbyen i tillegg til bilder av sine kjære også blir tatt opp i fotokalenderen – og dette er mulig i en forskjellige måter.

Tips: For Formel 1 -fanen er det en nyttig tjeneste å inkludere racingdatoer i en liten serviceblokk i fotokalenderen, og hobbygartneren vil sikkert finne en liten hage -kalenderpåminnelse integrert i fotokalenderen. Fotokalenderen er individualisert på to måter: den ene med de private bildene og den andre med hobbytipsene.

  • Gave til kraften til to: bilagskalenderen

Bilde 3 fotokaliper

Under dette bildet kan det for eksempel være en kupong for en middag med familien.

Å bli gitt en fotokalender i gave er sikker på å glede alle. Men hvis det er andre overraskelser gjemt i fotokalenderen, så betyr det gleden ved gaver til kraften til to. Avhengig av hvem som lager og gir fotokalenderen, kan forskjellige kuponger plasseres i den – og også gi glede til mottakeren.

Tips: Kuponger trenger ikke alltid å koste mye penger. Hvis søsknene gir foreldrene en bilagskalender sammen, trenger ikke bilagene å være spesielt dyre, men de må være godt gjennomtenkte. Foreldre er glade for barnas tilbud om å ta på seg spesielt upopulære husarbeid. De eldre søsknene kan også ta med en barnevaktkupong slik at foreldrene kan nyte samværet deres uforstyrret.

Og siden barn alltid forblir barn, uansett hvor gamle de blir, har de også muligheten til senere å lage gaver sammen. En invitasjon til frokost, kafé eller familieutflukt kan være et fint alternativ her for å fortsette familiebåndet i voksenlivet.

Figur 1: Pixabay.com © PublicDomainPictures (CC0 offentlig domene)

Figur 2: Pixabay.com © dnfcnlsrn0 (CC0 offentlig domene)

Figur 3: Pixabay.com © condesign (CC0 offentlig domene)