Hvert møbel har sin egen sjarm, spesielt hvis det har eksistert i noen dager. Du kan sikkert kjøpe et nytt møbel når som helst hvis det gode gamle stykket ikke lenger fungerer, men karismaen og særegenheten til et gammelt møbel er uvurderlig.

Du trenger ikke nødvendigvis å dele med det gode stykket umiddelbart, bare fordi det kan vise sin alder og se slitt ut. Gamle møbler som stoler, bord, skap og benker kan enkelt brukes til å lage helt nye mesterverk med bare noen få bevegelser og fingerferdighet. Å krydre gamle møbler skaper ikke bare plass til kreativitet, men er også veldig miljøvennlig.

" Møbler som er gamle " – Et snev av antikk

gjør ideer ut av gamle møbler

Det gamle kjøkkenbordet i tre der det ble holdt hyggelige familiefester, den daglige frokosten fant sted og barna lekte. Overflaten er dekket med riper og malingen er sprø. Det er imidlertid langt fra å være et møbel som bør kastes. Hva med et helt nytt malingsstrøk? Fordi trebord spesielt er ideelle for å gjøre dem tilbake til blikkfanget i rommet med bare noen få enkle trinn. Når det er malt, kan overflaten slipes med en slipemaskin og treets naturlige korn vises igjen. Hvis du nå tar en pustende glasur i hvitt, må du male bordet forsiktig, la malingen tørke, den ser allerede ut som ny igjen.

Du kan krydre det hele ved å male det om igjen med denne fargen, la det tørke og slipe nå det første laget litt med sandpapir (grovt) på alle hjørner og kanter på bordet og, hvis du vil, lett på overflaten. Dette gir bordet et veldig spesielt antrekk og et snev av antikk. Selvfølgelig kan du gjøre det samme, og Bygg møbler selv, som deretter behandles på samme måte senere og foredles deretter. Kalkmaling eller matt hvit maling og sliping igjen er veldig lett og ekstremt miljøvennlig hvis du bare bruker en pustende maling uten løsemidler, som også ser best ut her.

DIY ideer fra gamle til nye møbler

Gammel stol – nytt sete

Spesielt trestoler viser raskt de første tegnene på bruk når de brukes mye. Bena vingler, ryggstøtten er løs, eller skruene på armlenet og setet løsner stadig. I de fleste tilfeller liker du imidlertid ikke fargen eller setet er veldig slitt. Også her hjelper et nytt malingsstrøk, skrueforbindelsene kan fornyes og ryggstøtten kan limes på nytt under visse omstendigheter. Ytterstoffet på setet kan vanligvis fjernes veldig enkelt, så ser du etter et nytt stoffmønster, klipper det slik at det får litt overskudd på setet, og stikker stoffkanten med en sløv kniv eller lignende sete. Hvis det ikke er en stikkontakt, kan stoffet også festes med spesielle polstringsnagler. Og hver stol blir ditt absolutte favorittsete.

Euro palleseng – møbler ut av gammelt

Møbler laget av paller fra gammelt til nytt

Euro paller som et møbel

Fra benker til slappe områder for å slappe av i sengen. Nesten ethvert møbel kan pusles med Euro -paller. Standardstørrelsene på pallene tillater veldig enkelt arbeid og klipping, og selv som en hylle eller kommode med skuffer, er disse pallene ekte artister som kan byttes raskt. For eksempel, hvis du tar fire paller oppå hverandre, beleg dem med en lett, pustende, klar glasur uten tilsetning av løsningsmidler, eller i hvilken som helst farge, har du en fantastisk kommode på kort tid. Bare legg en kuttet treplate eller glassplate på overflaten og fest den på plass. De respektive åpningene til pallene fungerer som skuffer, nå er det bare å lete regelmessig etter passende skuffer (omfangsrik avfall osv.), Og du har en veldig unik og kul kommode for hvert område.

Møbler som er gamleOmdesign de gamle møblene selv

Omdesign gamle møbler fra gamle til nye møbler

Møbler som er gamle

Lag gamle stoler av gamle møbler

lage nye møbler av gamle