En kirsebærsteinpute kan spare deg for mye ubehag på kalde netter. Tross alt er det uoppvarmede soverommet ikke lenger bare en ting fra fortiden. I tider hvor flere og flere mennesker varmer med tre og stoler mindre på sentralvarme, kan det bli skikkelig kaldt under dekslene. For slike tilfeller er det imidlertid kjerneputer som kan varmes opp og legges til sengs. Hvis du ikke har et så varmt og praktisk tilbehør, er det bare å lese videre og finne ut hvordan du kan sy en kirsebærsteinpute …

Så du kan sy fargerike og praktiske kirsebærsteinputer

Sy kirsebærsteinputer bruk varme

I Sveits har barn lenge vært vant til et visst husholdningsritual om vinterkveldene. En kirsebærsteinpute legges i varmeavnen på kjøkkenet for hvert familiemedlem, og de får en pute på vei til sengs. Sengevarmere er ideelle for å drive kulden ut av de kalde lakenene i uoppvarmede soverom.

Kirsebærsteinputer kan være den perfekte sengen og fotvarmeren

Kirsebærsteinputer syr hvilken som helst størrelse

For en flott gaveide?!

Kirsebærsteinputer syr gaveideer

Kirsebærsteinputer lindrer kolikk hos babyer

Kirsebærsteinputer syr baby kolikk

Hvordan sy en oppvarmet kirsebærsteinpute

Kirsebærsteinputer er enkle å bruke. Varm opp disse helt naturlige, hjemmelagde varmeputer i ovnen eller i mikrobølgeovnen, og de vil gi behagelig varme og lindre magesmerter og muskelspenninger. Lagret i kjøleskapet, de er også ideelle som kalde pakker for behandling av blåmerker og insektbitt.

Kirsebær er en deilig og saftig frukt

Sy en kirsebærsteinpute Spis en kirsebær Samle kirsebærstein

Takket være de bærekraftige, naturlige ingrediensene, er disse varme- og kjøleputene også et plastfritt alternativ til varmtvannsflasker og konvensjonelle ispakker. Med denne enkle DIY -guiden viser vi deg hvordan du syr din egen kirsebærsteinpute.

Å sy kirsebærsteinputer er en enkel oppgave. Ikke tro på det?

Kirsebærsteinputer syr nødvendige materialer, stoffrester, saks

Hva du trenger til din hjemmelagde kirsebærsteinpute:

 • Nok bomullsstoff til størrelsen på puten du vil sy.
 • Kirsebærgroper: Du trenger 300 g til 450 g avhengig av størrelsen på den hjemmelagde varmeputen du vil lage.
 • en nål og en symaskin
 • garn
 • en saks
 • Gamle stoffrester eller putetrekk er et flott materiale for din hjemmelagde kirsebærsteinpute. Du kan også bruke en gammel vaskeklut eller skjortehylse – la kreativiteten gå løs!

Det er alt du trenger

Kirsebærsteinputer syr kirsebærstein trådsaks

Ekstra tips: Bruk et solid materiale til putetrekkene, f.eks. B. denim, lerret eller gardinstoff. Unngå alle typer syntetiske stoffer som kan smelte i varmen.

Syntetiske materialer er brannfarlige. Så bruk naturlige materialer

Kirsebærsteinputer syr DIY -prosjekter og gaveideer

Slik samler du kirsebærsteinene dine: Om sommeren, når kirsebær er i sesong, fyll på kirsebærstein. Etter å ha spist, koker du kirsebærsteinene i en kjele med vann i ti minutter for å fjerne den resterende massen. Varm dem i ovnen ved 90 ° C i en time til de er tørre for å forhindre at det dannes mugg. Dette dreper også uønskede insekter.

Kirsebærgropene sørger for jevn varme på vinternetter

Sy kirsebærsteinputer Samle og klargjør kirsebærstein

Hjemmelaget kirsebærsteinpute – syinstruksjoner

Nedenfor finner du detaljerte instruksjoner om hvordan du syr din egen DIY kirsebærsteinpute trinn for trinn.

 • Klipp stoffet til dimensjonene til puten du vil sy. Den eksakte størrelsen er helt opp til deg. Omtrent 21 cm x 29 cm er en praktisk størrelse å begynne med. Alternativt kan du bruke en tallerken som mal og sy en rund, hjemmelaget kirsebærsteinpute. Uansett hva du velger, trenger du to stoffstykker av samme størrelse.
 • Legg de to identiske stoffstykkene på høyre side sammen og juster dem.
 • Sy sammen tre sider, og la det være ca 1,5-2 cm fritt ved sømmen. Hvis du har bestemt deg for å gjøre din DIY kirsebærgroppute til en rund pute, må du la ca 4 tommer stå åpen. Uansett hvilket design du lager, må åpningen være stor nok for kirsebærgropene.
 • Snu putetrekket oppreist.
 • Fyll den med akkurat nok kirsebærsteiner slik at puten føles behagelig – det vil si halvmyk og fleksibel. Kirsebærgropene skal passe tett, men fortsatt kunne bevege seg i puten. Vær forsiktig så du ikke overfyller din DIY kirsebærsteinpute, slik at den buler i sømmene.
 • Sy igjen puten.
 • Og du er ferdig! Din kirsebærsteinpute er nå klar til bruk.

Du har nå sydd din DIY kirsebærsteinpute

Kirsebærsteinputer syr hjemmelagde varmeputer

Instruksjoner for oppvarming av kirsebærsteinpute

Du kan varme opp din kirsebærsteinpute enten i mikrobølgeovnen, i ovnen eller på radiatoren.

Den raskeste måten er i mikrobølgeovnen. Varm din hjemmelagde kirsebærsteinpute til 600 watt (eller lavest mulig innstilling) i ett til to minutter.

Hvis mulig, bør du bruke restvarme i ovnen. Ellers tar det omtrent ti minutter å varme opp din hjemmelagde varmepute ved 90 ° C og koster betydelig mer energi.

Så du kan sy en rekke kirsebærsteinputer, bruke dem og gi dem til dine nærmeste

Sy kirsebærsteinsputer med stoffmønster