Skjær hasselnøttbrød i tynne skiver

Hvordan tilberede hasselnøttbrød selv

Så sent som for 30 000 år siden malte folk korn. Først blandet du skrap med vann og spiste det som en grøt, deretter ble de første flatbrødene bakt på varme steiner. Senere ble ovnen oppfunnet, noe som fullstendig endret dimensjonene på baking og brødformen.

Oppdagelsen av gjæren spiller også en viktig rolle i utviklingen av brød, men det er ikke temaet vårt i dag.

Nøttbrødet er en veldig deilig og solid spesialitet

Hasselnøttbrød dobbelt

Brødet med korn og nøtter er duftende, sprø og veldig sunt

Hasselnøttbrød, søte poteter, bananer, flerkorn, mer mutter

I dag er vi virkelig heldige barn som lever i overflod og er bortskjemt i overflod. Det er bakerier på hvert hjørne, og det er dusinvis av ferske brød i hvert bakeri som kan tilfredsstille selv den mest kresne kjøperen. Brød uten gluten, med lite gluten, helt vegansk, uten hvete, med gulrøtter, skiver, hele, halvt, bestilt … Alt er tilgjengelig og det som ikke er tilgjengelig i dag vil dukke opp i morgen. Et slikt mangfold forvirrer noen av menneskene, mens andre alltid finner noe å klage på. Det er også de som er ganske fornøyd med utvalget av bakeriet på hjørnet og til og med har sitt favorittbrød. I dag har jeg valgt mitt favorittbrød som tema og tilbyr en oppskrift på baking av hasselnøttbrød selv. Selv om brødet på hjørnet er førsteklasses, er det alltid god praksis å finne ut hvilke ingredienser som er i vår favorittmat.

Et stykke hjemmebakt brød metter ikke bare magen. Det gjør oss også lykkeligere

Hasselnøttbrød fine nøtter

Hvis du ikke har en brødform, kan du forme brødet slik du vil

Grovt hasselnøttbrød

Du kan fortsatt bruke valnøtter eller pistasjenøtter

Hasselnøttbrød pistasjenøtter

hasselnøttbrød

Ingredienser:

300 g rugmel

300 g hvetemel

70 g rugdeig

1/2 terning gjær

125 g hasselnøttkjerner

2 ss byggmaltekstrakt (helsekostbutikk eller helsekostbutikk)

1 1/2 ts salt

Mel for behandling

Brødet vil garantert smake ekstremt godt

Hasselnøttbrød kategori

Solsikke og gresskarfrø er gode tillegg til smaken

Hasselnøttbrød, hjemmelaget brød

Forberedelse:

Ha begge melene i en bolle, lag en brønn og hell 300 ml lunkent vann i brønnen. Hakk deretter gjæren og bland den med litt mel. Dekk til og la hvile i ca 6 timer.

I mellomtiden stekes hasselnøttene i en panne. Bland nøttene i røren sammen med byggmalt og salt. Dryss med mel og elt godt. Når deigen føles klar, former du den til en rulle, som du legger på et bakepapirkledd stekebrett og dekker med en fuktig klut. I denne tilstanden skal deigen heve i omtrent 45 minutter til kjevlingen er nesten dobbelt så stor.

En liten hemmelighet om hva som gjør brødet saftig er en finrevet gulrot

Hasselnøttbrød lukk

Forvarm ovnen til 220 ° og ha en liten bolle med vann i den. Stek deretter brødet i den varme ovnen i 15 minutter og reduser varmen til 180 °. Trekk forsiktig ut det varme brettet og dryss brødet kraftig med vann. Stek i ytterligere 45 minutter og dryss overflaten med vann i mellom.

Du bør definitivt prøve dette brødet!

Hasselnøttbrød kilo