Å lage papirplater er en av de mest populære fremstillingsmetodene før jul. Dette materialet er spesielt egnet for små barn fordi det er mykt og i stor grad eliminerer risikoen for skade. De fleste DIY -prosjektene nedenfor bruker bare enkle ekstra håndverksmateriell som maling, saks, blyant, bomullsputer, rørrensere, pomponger og knapper. Derfor bør du bare la barn utføre håndverk under oppsyn. Det er best å alltid gjøre håndverk og støtte de små i noen forberedende aktiviteter som krever litt mer finmotorikk. Ta en titt på følgende ideer til papirplater og la dem inspirere deg til jul!

Håndverk med papirplater til jul er kjempegøy for store og små

tinker med papirplater julehåndverk rudolf schneeman julenissen

Rudolph den lille reinen laget av papirplater

Julenissen sin søte ledsager er en av de mest populære julekarakterene. Den lille rødnesten er alltid etterspurt blant barn. De liker virkelig å lage morsomme rein til jul, av noe materiale. Det er mange måter du kan lage Rudolph av papirplater.

Vår første anbefaling er også den enkleste.

Alt du trenger er:

 • Papptallerken
 • brun akrylmaling
 • Googly øyne
 • brune rørrensere
 • Generelt lim
 • røde pomponger

Rudolph den lille rødnosen

rein tinker med papirplater til jul

Og det er så enkelt:

Dekk først arbeidsflaten med avispapir eller vokspapir, og det er best å bruke gamle forkle for barna og deg selv. Hver eneste Rudolph -rein er laget av en papirplate. Mal eller spray innsiden av platen med den brune malingen og la den tørke helt. Brett deretter plateendene innover på begge sider, som vist på bildet ovenfor. Lim dem på og trykk litt ned. Den røde pomponen kommer øverst som en nese, og du limer de litt buede rørrensene til den øvre kanten av papirplaten som gevir. To googly øyne i midten avrunder det søte reinsdyret. fullstendig!

Tinker morsomme nisser til jul

Som vi alle har kjent siden vi var barn, hjelper hardtarbeidende nisser julenissen med å lage alle gavene i tide og kjærlig. Men disse små, morsomme vennene er også en del av julehåndverket. Materialene som kreves er de samme som for Rudolph, pluss grønn papp og en bjelle inkludert. En beige farget papirplate fungerer som ansikt. To større trekanter skåret ut av den grønne pappa blir nissehatten og kroppen. Vrikke øyne, rørrensere munn og pom -poms som neser og knapper – alt har sin plass. Du kan lage så mange små hjelpere du bare vil.

Papirplateelver er flotte vegg- eller vindusdekorasjoner til festligheter

elleve tinker med papirplater til jul

Siste minutt julekrans laget raskt

Ingenting kan være enklere enn det. Med svært lite tid og materialer kan du lage en frisk julepynt på kort tid, som er ideell for døren, veggen eller vinduet.

Du trenger:

 • Papptallerken
 • grønn papirull
 • grønn akrylmaling
 • pensel
 • saks
 • varmt lim
 • røde rørrensere

Og slik er det gjort:

Skjær ut midten av papirplaten i en sirkel. Bruk penselen til å male den resulterende kransen grønn og la den tørke helt. Lim deretter overflaten med litt varmt lim og dryss den med grønn papirull. Trykk lett. Du kan gi kransen det siste preget ved å legge en rød sløyfe laget av rørrensere til bunnen. Et voilà!

Lag en pen dørkrans til jul med papirtallerkener

Lag en julekrans med barn av papirplater

Engler bringer lys og stjerner

Juleengler skal ikke glemmes i den festlige dekorasjonen. Fordi disse gir atmosfæren en kontemplativ stil og lyser opp våre fire vegger med glede. Papirplater er også veldig nyttige for dette. Du kan lage veldig enkle engler ved å kutte ut et “kakeskår” fra hver papirplate, som utgjør omtrent en femtedel av helheten. Dette blir nemlig englens kropp. Lim denne delen med spissen opp i midten av platens nedre kant, som du kan se på bildet nedenfor. En mindre papirsirkel fungerer deretter som hode og limes nøyaktig i midten. Nå gjenstår det bare å trylle frem individuelle ansikter, hår og selvfølgelig glorier for de små englene. Til dette trenger du maling eller penner i gull og sølv, litt tråd og litt glitrende, veldig tynne rørrensere.

Du kan også henge disse papirtallerkenene på juletreet som juledekorasjoner

tinker juleengler med papirplater

Du kan også jobbe på en veldig minimalistisk måte med bare sølvspray

lage engler med papirplater

Lag mini -juletrær med papirplater

Små dekorative grantrær kan raskt lages av det allsidige håndverksmaterialet. I tillegg til pom-poms, trenger du også fargerike stoffbånd for å dekorere i dette tilfellet. Mal papirplaten grønn, la den tørke helt og skjær den deretter i tre deler. En av dem skal være litt mindre. Dette kommer til toppen og gir en illusjon av høyde når du allerede er ferdig med mini -juletreet. Bor deretter seks hull på hver av de tre delene og tre en farget strimmel stoff gjennom dem. Noen få pomponger i grønt, rødt og hvitt er stemningsfulle dekorasjoner og en stjerne på toppen kroner papirplaten juletre og gir det hele enda mer fløyte.

Du kan selvfølgelig dekorere treet annerledes

lag et enkelt juletre med papirplater

Fest stoffstroppene på baksiden av papirplaten med litt tape

Juletre tinker med papirplater

Og hva ville julen vært uten julenissen!

Sist, men ikke minst, kommer vår DIY julenisse fra papirplater. Dette kan gjøres raskt ved å bruke papirplaten som en base for ansiktet. Mal den i hudfarge, tegn to øyne og kinn og lim en rød pompon på den for nesen. Skjær hatten av rød papp og dekk det hele med hvite bomullsputer eller kuler, som vist nedenfor. En så søt julenisse gir enda mer glede til en fest, enten i barnehagen eller hjemme, og får alle i perfekt humør til jul.

Julen kan komme!

julenissen tinker med barn

Selvfølgelig fungerer det slik …

enkel julenissen tinker med papirplater

Eller du kan la barna være kreative

tinker med barnas julenisser ut av papirplater

La deg inspirere av andre flotte DIY -ideer nedenfor, og tinker med papirplater som passer ditt humør til jul! Vi ønsker deg mye håndverksglede, lykke til og en uforglemmelig jul!

De enkleste ideene er ofte de beste

håndverk med barn til jul papir tallerken håndverk ideer

lage enkle julepynt med barn

tinker med papirplater snømann

tinker med papirplater til jul

pepperkakemenn tinker med papirplater

lag snømann til jul med papirplater   tinker med papirplater juleengler

diy julenissen tinker ideer med papirplater

elgpink med papirplater til jul  engel håndverk med barn til jul

enkle engelhåndverk med papirplater  ugle tinker med papirplater til jul

grinch tinker med papirplater til jul

lag kreativ julekrans av papirplater med barn  morsom snømann tinker med papirplater

lag minigran med papirplater og treperler

originale ideer håndverk ideer papir tallerkener jul   snømann tinker med papirplater stoff og rørrenser  lag vakker julekrans med papirplater

steckdeko rein julenissen tinker med papirplater

håndverk med barn juledekorasjon rein

søte engler til juling med papirplater

instruksjoner engel tinker med papirplater

Juletre tinker med papirplater og pomponger  bordpynt julepynt med papirplater

tinker juletre med papirplater

tinker julepynt med papirplater og pasta

lag julepynt med papirplater og papir

lage juleengler med barn til jul   tinker julekrans med papirplater  julenissen tinker slede med papirplater til jul

originale ideer for å pusse julepynt med papirplater