Å lage med skumgummi er egentlig ingen nyhet, men ganske populært blant mange små og store håndverksfans. Du finner det flotte håndverksmaterialet i mange farger, i form av skumgummiplater i hver velfylte håndverksbutikk og selvfølgelig online. Du kan velge skumgummi med forskjellige tykkelser eller til og med noe som er metallisk eller glitrende. Det myke skummet er ekstremt fleksibelt og mykt på samme tid, men også robust nok til at du kan lage et stort utvalg av figurer og mønstre av det. De beholder sin perfekte form etter å ha klippet ut uten å tråkke eller følge med. Skumgummi er spesielt egnet for håndverk med barn fordi materialet optimalt fremmer finmotorikken hos de minste. Ta en titt nedenfor for å se hvilke originale og lekne DIY -prosjekter du kan gjøre med skumgummi.

Tinkering med skumgummi er allsidig og veldig enkelt

tinker med svampgummi DIY håndverk ideer for barn

Hva bør du passe på når du klipper og limer?

I prinsippet bør man merke seg at skumgummi er laget av naturgummi eller syntetisk gummi. Derfor anbefales det i noen tilfeller ikke å bruke en varm limpistol. Spesielt hvis skumgummiplaten er for tynn, kan materialet brennes når det limes.

Men hvis du jobber forsiktig og bruker litt tykkere skumgummi, er ikke en limpistol noe problem. Det ville være enda bedre å bruke allsidig lim eller dobbeltsidig tape når du lager med skumgummi.

Lag kreative blyantstoppere selv av skumgummi

tinker med skumgummi solblomst

Skjæringen kan gjøres enten med en håndverksaks eller med en kutter. Når du gjør håndverk med barn, må du være spesielt forsiktig med alle disse aktivitetene og bare la de små utføre dem under oppsyn. Avhengig av barnets alder, bør du gi mer eller mindre støtte.

Å tegne på skumgummi har også sine fallgruver. Vanlige tusjpenner, for eksempel, er ikke et godt valg. Du bør enten bruke permanente markører eller foretrekke spesialpennene for skum og svampgummi.

Lag blyantstoppere med skumgummi

Barn elsker pennestoppere. De små dekorasjonene over en blyant, for eksempel, gjør deg ikke bare i godt humør mens du skriver eller tegner. De er også veldig enkle å lage av barnet selv. Skumgummi er et av førstevalg av håndverksmaterialer.

Påskehåndverk for barn laget av skumgummi

Påskehåndverkbarn lager håndverk med skumgummi

Du trenger:

 • Kartong eller papir
 • Skumgummi i forskjellige farger
 • Googly øyne
 • blyant
 • saks
 • Generelt lim
 • selve blyantene for pynt

Det er superenkelt og raskt å lage flotte pennetoppere til påske

materialer påske håndverk med skumgummi

Og slik er det gjort:

Tegn først de ønskede motivene på papir eller papp og klipp dem deretter ut. Alternativt kan du laste den ned fra Internett. I dette tilfellet er det påskeegg, kylling, lam og påskehare. Overfør deretter malene til skumgummien. Hvit for kaninen, svart for lammet, gult for kyllingen og lilla eller rødt for egget. Tegn og kutt ut de små delene fra ønsket fargeskumgummi, som vist på bildet ovenfor. Du kan også designe disse delene i henhold til dine egne preferanser. Lim dem deretter til skumgummibasen i hver figur og legg til googly -øynene også. Nå gjenstår det bare å kutte to små, horisontale linjer side om side på hver figur i midten med kutteren. Dette lar deg sette inn blyantene senere. fullstendig!

Mønstret blyantstopp av skumgummi

tinker med skolebarn av skumgummi

Tinker stempler med skumgummi

I tillegg til pennestoppere, er DIY -frimerker laget av det store skummet også veldig populære og super enkle å lage. Du kan lage både super enkle og mye mer kompliserte design for stempling. Som grunnlag kan du bruke konvensjonelle frimerker eller bare korker. På denne måten gjør du håndverk for det meste bærekraftig og resirkulerer brukte gjenstander til beste for miljøet. Med frimerkene kan du og barna dine ikke bare stemple på vakre motiver som et bilde, men også dekorere uvanlige gratulasjonskort eller innpakningspapir og emballasje. Hva med for eksempel hjertefrimerker laget av skumgummi?

Stempel hjertet med skumgummi og en kork

hjerte DIY stempel tinker med skumgummi

Du trenger:

 • Skumgummi
 • kork
 • Vannbaserte blekkputer (i rosa, rødt, etc.)
 • Hjerteformet slag i forskjellige størrelser
 • saks
 • Permanent markeringstusj
 • Varm limpistol / lim for allmenn bruk

Du kan oppnå en god effekt med bare noen få materialer

lage hjertefrimerker med skumgummimaterialer

Og det er så enkelt:

Ved hjelp av slag og stempelpute, merk først de ønskede hjerter på skumgummien. Deretter slår du dem forsiktig ut i antall og størrelse du trenger. Alternativt kan du tegne hjertene for hånd med markøren og klippe dem ut med saks. Lim deretter skumgummihjertene til den runde siden av hver kork. La det tørke ut et øyeblikk og voilà: dine hjerteformede frimerker er klare til bruk! Du kan nå bruke dem til forskjellige dekorasjonsprosjekter. 

Vannbaserte blekkputer er miljøvennlige og i prinsippet også egnet for barn

stempel gjør hjerte tinker med skumgummi

Bruk DIY -stemplene til å lage ditt eget individuelle innpakningspapir med hjerter

kork hjertestempel tinker med skumgummi

Tinker og stemplet skumgummipizza

Og hva med et litt større og “velsmakende” stempel med skumgummi? Lag en farget pizza med bare noen få materialer og stemple den som du ønsker.

Du trenger:

 • Pappeske
 • Skumgummi
 • Permanent markeringstusj
 • saks
 • Akryl
 • pensel
 • alternativt malerulle

Og slik går du frem:

Merk og kutt ut en sirkel fra pappesken. En diameter på rundt 30 cm er ideell, men du kan selvsagt også bestemme størrelsen på pizzaen selv. Tegn alle ingrediensene du ønsker på skumgummien, og klipp dem deretter ut også. Lim ingrediensene på esken og vent et øyeblikk til limet tørker helt. Nå er pizzastemplet ditt faktisk helt klart. Du kan enten bruke en pensel eller en malerulle til å male på den med fargene du vil ha og deretter stemple på papir, tre eller lerret.

Eksperimenter med forskjellige farger og motiver!

håndverk med skumgummibarn

Og dette tømmer på ingen måte DIY -ideene med dette flotte materialet. Du kan fortsatt lage en rekke dekorasjoner, tilbehør og til og med smykker med den. Ta en titt på de gjenværende ideene for håndverk med skumgummi nedenfor og tryll frem dine egne kunstverk!

Lag blyanter og lommebøker av skumgummi

tinker med vesker av skumgummiposer

Fargerike og søte ugler laget av skumgummi

Lag ugler med skumgummi

Lag glitterstjerner som dekorasjoner til barnas bursdagsfester

barnebursdagspynt puslespill med skumgummi

Morsomme sjødyr som stilkdekorasjon for barnehagen

sommer sjødyr tinker med skumgummi

Påskeharer med barn

Påskeharer tinker med skumgummi

Fargerik påskekurv med blomstermotiv

tinker påskekurv med skumgummi

En liten larve laget av skumgummi kan lages like raskt

caterpillar tinker med skumgummi

Dyr og nisser tinker med skumgummi og pomponger

husflid med skumgummi barnas kunsthåndverk pomponger

Lag roser selv med skumgummi og glitter

Lag rose med skumgummi

Lag roser med skumgummi

Vårlignende blomster og sommerfugler laget av skumgummi

tinker med fjærdekorasjon med skumgummi

Lag glitterblomster med skumgummi

Lag sommerfugler med skumgummi

Hortensiaer i Mason Ball Jar

Lag blomster med skumgummi

Tryll sukkulenter av tynt skumgummi

Lag sukkulenter med skumgummi

Det samme fungerer med tykk papp hvis du maler den grønn

tinkerblomster med skumgummi

Bare la kreativiteten gå fri!

Dekorative sukkulenter tinker med svampgummi