gravering glass instruksjoner drikkeglass

Graver med bokstaver glass

Vil du ha gravert glass? Vet du at det også er metoder og verktøy du kan gjøre graveringen med selv? Vi vil gjerne bringe dette alternativet nærmere deg. På den ene siden kan du nå vurdere om dette er et passende alternativ for deg. Hvis ikke, har du fortsatt sjansen til å få glasset ditt gravert.

Men du har ikke mistet noe i begge tilfeller, fordi du har lært noe spennende, ikke sant?

Spesielt i dag skal vi forklare deg hvordan du kan gravere bokstaver på et glass.

Dette er hva du trenger for å gravere glass

hjelpemaskiner for glassgravering

La oss starte med produktene du trenger for glassgravering. Disse er:

– Glassgjenstander som skal graveres,

– Etsemasse,

– glassrensemidler,

– Blå eller grønn malertape,

– plasthansker,

– bokstavklistremerker

– klær du kan flekke.

Gjør glassoverflaten ren

Først av alt må glasset gjøres helt rent. For å gjøre dette trenger du riktig stoff og rengjøringsmiddel. Sørg for at du virkelig får alt skitt, støv og fingeravtrykk av objektene som skal graveres.

Påfør malertape

glassgraveringsinstruksjoner tape

Nå må du legge et stykke malertape på glasset for å bli gravert. For det første dekker du området som ikke må ripes. I tillegg kan du nøyaktig bestemme området der inskripsjonen eller initialene du vil gravere på glasset skal befinne seg. Mesteparten av tiden oppnås den beste effekten hvis du velger den øvre tredjedelen av objektet. Men du kan også velge en annen stilling.

Sørg for at malertapen akkurat er påført

Med runde og ovale glassobjekter har man ofte det problemet at tapen ikke er helt rett. Det er mange rynker i dette. Som et resultat er ikke bunnlinjen akkurat akkurat heller. Dette er imidlertid dårlig for resultatet senere, fordi det ikke blir veldig rett og presist. Sørg for at maleren har blitt glatt ut veldig godt rundt området som skal graveres. Selvfølgelig, hvis du graverer et glass som er glatt, har du ikke dette problemet.

Fest bokstavene

gravering glass instruksjoner legge til bokstaver

Nå kommer vi til neste trinn i prosessen, som uten tvil er ikke mindre vanskelig. Du må stikke bokstavene litt under kanten på tapen. Prøv å finne posisjonen til bokstavene og unngå å gli.

Vær veldig tålmodig når du utfører disse handlingene. Å bruke bokstavene er den vanskeligste delen av hele prosessen for de fleste. Det er normalt når du kan ha et lite problem. Men hvis du tar deg nok tid til at malertapen ligger rett og glatt, så blir resultatet virkelig verdt det.

Hvordan sentrere ordet

For at ordet eller initialene skal være nøyaktig sentrert, er det best å begynne med plasseringen av mellombokstaven. Etter at du har bestemt nøyaktig senteret, vil du lettere kunne distribuere de andre.

Malers tape rundt alle sider av bokstavene

glassgravering instruksjoner bokstaver teip

Nå bør du også legge malertape på bunnen og sidene av bokstavene. Du må også være ekstra oppmerksom på dette trinnet med glassgravering. Malers tape skal være i samme avstand fra bokstavene på alle sider. Også her gjelder det vi nettopp sa om stripen om brevet: Ta deg tid til å tilpasse alt veldig bra. Bare på denne måten ville du oppnå resultater som ville tilfredsstille deg.

Ikke for store områder på en gang!

Det er viktig å ikke gravere for store områder på glasset med en gang. Av denne grunn er det viktig at bokstavene også er nær hverandre. Med denne teknologien, som vi snakker om i dag, fungerer alt bra. Ellers må du bare gravere glasset.

Ta på deg plasthanskene

Det er viktig at du tar på deg plasthanskene nå. Atz pasta er veldig farlig for helsen din, og du bør ikke undervurdere dette.

Du bør også beskytte kroppen din og ideelt sett bruke spesielle briller.

Påfør etsepastaen

gravering glass instruksjoner redigere bokstaver

Nå bør du påføre et lag av etsepastaen på glassoverflaten med en passende pinne. Det kan være at denne har noen synlige biter av krystall. Det er veldig naturlig. Dessverre, der det var krystaller, vil resultatene være ganske merkelige. Med en annen spisepinne kan du fjerne alle krystallbiter fra området som skal bearbeides.

La etsepastaen sitte slik i fem minutter

graveringsglass vent på instruksjoner

Nå må du la etsepastaen ligge på glasset i omtrent fem minutter. Det er veldig viktig at du holder deg til det for at du skal få best mulig resultat. Det kan ikke være mindre. Men de kan være rundt ti minutter. Den lengre ventetiden skader ikke, men det gir heller ingen spesielle fordeler.

Etter omtrent to til tre minutter bør du bruke pinnen til å glatte etsepasta -laget og rundt det. På denne måten må bobler og krystaller unngås. Som vi sa før, bør du ikke la disse ødelegge de gode resultatene.

Fjern etsepastaen

Nå kan du fjerne etsepastaen. Du må under ingen omstendigheter ta av hanskene, verneklærne og brillene. Avhengig av hva slags vask du har, kan du vaske der oppe. Pass på at overflaten ikke er riper og ødelagt.

Tørk glasset godt og ikke bruk det på en stund

Bokstavene og malertapen er lettere å fjerne med varmt vann

gravering av vaskeanvisninger i glass

Ikke prøv gravering på verdifulle glass

Som du kanskje har sett, er glassgravering ikke superkomplisert på denne måten. Men samtidig kan du gjøre mye galt med litt klønete. Av denne grunn er det bedre å ikke “trene” på dine verdifulle glass. For virkelig sofistikerte figurer og løsninger, bør du kanskje ha et glass sett profesjonelt gravert.

De bruker også andre, sikre metoder der

glassgraveringsinstruksjoner adresse klar

Med denne teknikken kan du lage et helt sett med briller

glassgravering ferdige glass

Mason krukker er også perfekt for dette

glass gravering instruksjon glass lokk