Gjør-det-selv-livsstilen er et hovedtema på nettstedet vårt. Denne artikkelen handler om bilreparasjoner, fordi det er like mulig å gjøre det selv, og med mange små reparasjoner, ikke så vanskelig som du kanskje tror. Derfor, med riktig veiledning og selvhjelpsverksted, kan du spare mye penger. Du kan også sjekke bilen oftere og holde den i god stand. Dette er ekstremt viktig fordi det til syvende og sist handler om din sikkerhet! Her er våre tips.

Bilmekaniker som fikser en bil

Gjør små reparasjoner på bilen på et selvhjelpsverksted

Det er viktige reparasjoner som best overlates til fagarbeiderne på verkstedet. For eksempel vil vi fraråde å reparere bremsene selv eller ta vare på eksosen. Med andre ord: Bedre å styre unna sikkerhetsrelevante deler.

Med litt erfaring og riktig veiledning kan du imidlertid gjøre mange små jobber selv.

En baklukespjeld er et godt eksempel på dette, fordi du vil finne gode instruksjoner på Internett for hans endring. Du trenger ikke for mange verktøy for å gjøre dette. En skrutrekker og muligens trebjelker eller annet verktøy er tilstrekkelig for å holde bakluken oppreist.

et flott verksted for selvhjelp

Bytt olje selv

En annen vanlig reparasjon som du praktisk talt alltid kan gjøre på egen hånd i et godt selvhjelpsverksted, er å bytte og fylle på oljen. Ved hjelp av en peilepinne kan du alltid kontrollere at du har nok olje. La deg vise deg ved hjelp av instruksjoner på Internett eller av en erfaren verkstedmedarbeider eller venn. Det er ikke en stor utfordring, og du kan sikkert mestre det selv. Oljen skiftes vanligvis en gang i året. Det anbefales ikke å vente lenger enn 15000 km kjørt distanse. Den største utfordringen er å samle den brukte oljen. Du må gjøre det ved å følge reglene strengt. Det neste trinnet ville være å helle ny motorolje i beholderen. Selvfølgelig, ikke glem å bytte oljefilter også.

bil i selvhjelpsverkstedet

Bytt dekk og utfør store reparasjoner på girkassen

Skifte av olje eller bakluke spjeld er vanligvis noe som ikke nødvendigvis gjøres, men er bedre gjort på et selvhjelpsverksted. Der har du alltid de riktige verktøyene og atmosfæren. Tross alt, hvem har spesialverktøy og egen løfteplattform i sin egen garasje? Derfor, jo større reparasjoner som er nødvendige for bilen din, desto viktigere er det at du se etter et egnet selvhjelpsverksted. Her er de viktigste kriteriene for dette på et øyeblikk:

  • Lett å komme til fra din posisjon;
  • Godt utstyrt med løfteplattform – dette burde ha bestått en sikkerhetstest og ha riktig kontrollklistremerke;
  • Diverse verktøy, som fremfor alt de gode sveiseapparatene tilhører;
  • Personalet er tilgjengelig for små instruksjoner og hjelp;
  • Skriftlige instruksjoner for vanlige reparasjoner er tilgjengelige;

Når det gjelder motor og girkasse, anbefaler vi at du sjekker dem på et selvhjelpsverksted for å se tilstanden deres. Du kan gjøre det ofte uten store kostnader. Men hvis du oppdager store problemer, er det bedre å la bilen stå på et vanlig verksted. Fordi du bør huske en ting: Hvis du reparerer bilen din selv og forårsaker skade, er du ansvarlig for den. I dette tilfellet dekker forsikringen ingen kostnader, og i tilfelle en ulykke som følge av dårlig reparasjon, er du igjen ansvarlig. Det du må sjekke oftere er også registerreim og vannpumpe. Det er viktig for din sikkerhet at de er i god stand.

forskjellige dimensjoner selvhjelpsverksted

Oppsummering: Trinn for trinn for å finne riktig verksted

Hvis du ikke har en anbefaling for et verksted, kan du google et i nærheten av deg. Det ville faktisk være best å besøke flere av disse på forhånd og vurdere forholdene der. Så du har ett eller to verksteder som er ideelle for hastende reparasjoner eller forebyggende tiltak og autokontroller. Som jeg sa, bør det også være hjelpepersonell og skriftlige reparasjonsinstruksjoner. Tenk også på reservedeler. Det ville være best hvis du kunne kjøpe dem der fra en anerkjent leverandør, slik at originaldeler fra kvalitetsprodusenter også lett kan fås over Internett. Ved hjelp av bilmodellen din kan du raskt finne riktige reservedeler her.

Sist, men ikke minst, vil vi gi deg følgende tips: Under ingen omstendigheter skal du overvurdere deg selv og sette deg selv eller andre i fare. For større reparasjoner, spesielt for sikkerhetsrelevante reparasjoner, vil det være bedre hvis du lar bilen stå på et verksted. Med mindre du er utdannet mekaniker selv. For reparasjoner vil det være bedre hvis du lar bilen stå på et verksted. Fordi på denne måten reduserer du risikoen for tidligere skader og du sparer tid.

Selvhjelp verksted reparasjon idé