Hvorfor er det verdt å bygge en peis, og hva bør du huske på?

Står du overfor beslutningen om du skal bygge peis på gårdsplassen eller i hagen i sommer? Da har du kommet til rett sted. Vi vil gjerne vise deg hvorfor og når det er verdt det. Vi gir deg også noen praktiske tips og ideer.

På slutten av artikkelen bør du ha en oversikt over emnet. Du har også noen viktige kriterier som du vil sortere ut flere artikler og opplæringsprogrammer om.

Bygg en peis – 60 inspirerende ideer å etterligne

Fire pit bygge hagedesign koselige sommerkvelder

Hvorfor er det verdt å bygge en peis!

Å bygge en brannkasse er verdt av mange grunner. Du kan grille ute. Det skaper mer magi og romantikk i din egen hage og hage. Poenget er at peisen sørger for at du nyter årets varme dager bedre.

Det er en merverdi for livet vårt, men det er verdt innsatsen og tiden i konstruksjonen!

Hvor mye koster en peis?

Imidlertid kan vi forstå at for noen mennesker, under visse omstendigheter, kan det være for mye å bygge en peis. Men er du sikker på at du har en realistisk ide om det? Kanskje du ikke trenger så mye materialer, tid og krefter for å bygge en brannkasse?

Hvis du ser på det forskjellige Opplæringsprogrammer se, du skjønner at det er flere metoder for å bygge en brannkasse. I de følgende linjene gir vi deg et innblikk i de forskjellige perspektivene og mulighetene.

Peiser er ikke bare sett i luksushus

Fire pit bygge stein benk foran hage design koselige sommerkvelder

Brannkasser

Peisen trenger ikke nødvendigvis å mures. Det er de såkalte brannkurvene og brannskålene. De kan settes opp og festes på et bestemt sted. I noen tilfeller kan de imidlertid også bæres bort.

Når det gjelder metallpeiser, er muligheten for installasjon og demontering i utgangspunktet en veldig god idé. Uansett hvor bærekraftig materialet er, vil det tjene deg lenger hvis du kan beskytte det mot ytre forhold.

Brannskåler er et veldig godt alternativ

Fire pit bygge koselige sommerkvelder braziers metall tre veranda

En utvendig peis

Det finnes gass og andre typer ferdige ildsteder, som også kan installeres godt i gården eller hagen. De koster mer enn de andre variantene. Dette sparer deg for mye tid og arbeid. Denne varianten er også den letteste å ta vare på.

Eksotiske ildsteder

Over hele verden liker folk å grille ute. Våre tidligste forfedre kjente allerede denne spesielle smaken. De likte spesielt maten tilberedt i brann fordi de kan ha klart det med så mye innsats og til og med risiko for sitt eget liv.

Bruk stammen til et gammelt tre

Fire pit bygge trestamme hage design med steiner koselig hjørne

Lidenskapen for denne typen mat utholdt generasjoner og tid. Derfor fortsetter den gamle grilltradisjonen praktisk talt over hele verden. Det er utviklet forskjellige metoder for å få mest mulig ut av smaken på maten. Ta en titt på de forskjellige variantene, for eksempel utendørs ovner. Kanskje du liker denne ideen spesielt.

Du kan nyte god mat og legge til et interessant, uvanlig element i utemøblene dine

Fire pit bygge grill i hagen sommerhuset

Eller gå tradisjonelt!

Kanskje du heller vil gjøre det tradisjonelt og bygge en peis. Det er ikke så komplisert heller. De viktigste materialene du trenger er skorstein, sandsteinsplater, betong, mørtel.

Her er noen tips: Sørg for å lage et dypt fundament. Denne må være omtrent en meter dyp, selv om pipen ikke er så høy.

En tradisjonell peis i hagen

Fire pit bygge koselig hjørne i hagen hage design ideer

Klargjør mørtelen i små mengder og rør om nye så snart du har brukt opp den gamle. La de vakreste, dvs. de største, steinene ligge på overflaten. Slik oppnår du et komplett og representativt utseende.

Så det er mange alternativer hvis du vil bygge en brannkasse. Vurder dem godt. Først må du vurdere om du trenger en eller ikke. I så fall bør du bare velge det beste alternativet for deg! Så bygg en peis som best oppfyller dine krav og behov. Vi ønsker deg lykke til med byggingen og mange hyggelige timer med familie og venner rundt peisen!

Nyt det vakre været i det fri

Middelhavet peis bygge koselig sommerkvelder sofa

Få inspirasjon fra de beste designerideene 

Fire pit bygge moderne arkitektur hus betong

Det er ganske enkelt å bygge peis selv

Bygg en peis selv steiner og grus hagedesign

Hvordan bygger jeg en peis? – Videoinstruksjoner

Plasser mobile peiser i uteområdet

Braziers griller i hagen sommerkvelder

Kos er dagens orden

Braziers som griller i sommerhushagen, koselig om kvelden

Betongskåler med småstein ser elegante ut

Brannskåler steindekorasjon peis hage sommerhus koselig om kvelden

Indre gårdsplass med brannskål og trebenker

Fire pit bygge brannskåler Hagedesign koselige sommerkvelder

Koselig for to

Bygg en ildsted utforming Sett ildskåler i hagen

Rull ned for flere inspirerende bilder av brannkasser

Fire pit bygge hagedesign koselige sommerkvelder brannskål Fire pit bygge hage design koselige sommerkvelder grus sand bakken Fire pit bygge hagedesign med grus og stein krakk Fire pit bygge hagedesign med steiner Fire pit bygge hagedesign med steiner betongplater takterrasse Fire pit bygge hagedesign med steiner betongplater gress Fire pit bygge hagedesign med steiner sirkel Fire pit bygge hagedesign med steinrotting lenestoler Fire pit bygge hage design med steiner Sommer oase av velvære Bygg en peis hagedesign med en dam opprinnelig brannskål Fire pit bygge hage design sommer originale braziers Fire pit bygge hage design dam originale brannskåler Bygg en peis og lag et koselig hjørne i hagen Fire pit bygge koselig hjørne med utsikt hage stein shell elv steiner Bygg peis, gårdsplass, steinbelegg, lag et hagehjørne Fire Pit Bygg trefat Garden Design DIY -prosjekter Fire pit bygge moderne hagedesignbord med innebygd dekorativ peis Fire pit bygge firkantet hagedesign med steinsirkelFire pit bygge steinblokker grus hage design ideer Firepit bygge steiner og grus hage design koselige sommerkvelder Firepit bygge steiner og grus Garden design med steiner Fire pit bygge steiner og grus hage design sommerkvelder brannskål Fire pit bygge stein elv steiner hagedesign koselige sommerkvelder Fire pit bygge stein elv steiner hage design ideer Fire pit bygge stein fortau hage design ideer med steiner Fire pit bygge ideer for steinstein fortau grus hage Firepit bygge en vannkilde stein steiner og grus hage design koselige sommerkvelder Bygg selv en peis Hagedesign med stein Hagebasseng Bygg en peis selv Hagedesign med steiner og tre Bygg peis selv Steiner og grus Hagedesign Sommerkvelder Bygg peis selv Stein- og grusbord med peis Garden design sommer utendørs grilling originale braziers Metall brannkasse bygge trestol stoler utendørs bar område Hjerte lenestol grilling i metall i ild moderne brannkasse hage design ideer brannskål hvit moderne peis hagedesign med steinbenk safe fire pit bygge hagedesign med steiner Bygg en trygg peis selv. Hagehjørne, bord med grill Bygg en trygg peis selv Hagedesign med steinbeleggBygg en trygg peis selv hagebassengBygg en trygg peis selv, koselig hagehjørne, sommerkvelder Bygg en trygg peis selv. Sommerkvelder i steinhjørne Steinpeis bygge hagedesign med steinerStein peis bygge hagedesign med steiner hagestoler treStein peis bygge hagedesign med steinbelegg