Liker du duften av friske snittblomster i stua? De skaper faktisk et lykkelig humør og gir et snev av friskhet og en vårfølelse til atmosfæren. Dessverre visner friske blomster ganske raskt. Derfor foreslår vi deg følgende håndarbeidside, nemlig å sy tulipaner i stoff. Disse lukter imidlertid ikke, men er en fantastisk dekorasjonside for den kommende våren. Mener du det ikke? Bare les videre og finn ut hvordan du lager tulipaner …

Tinker tulipaner – en kreativ og enkel håndverkside

Hvordan lage tulipaner - DIY syinstruksjoner Sy tulipaner av stoff Gi en bukett blomster

Lag tulipaner – detaljerte syinstruksjoner

Disse søte, små stoffblomstene vil krydre hjemmet ditt, ikke bare på våren. Og det som er enda bedre, dette håndverksprosjektet er en lek og krever ikke store syferdigheter. Så tør å sy tulipaner av stoff!

Vakker bukett laget av tulipaner i stoff

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipaner fra stoffbukett

Tinker tulipaner – materialer:

 • to typer stoff: grønt og rødt (100% bomull er best);
 • Ikke-vevd stoff;
 • Bomull;
 • Chenille stilker;
 • et prikket satengbånd (valgfritt);
 • tråder som matcher stoffets farger;
 • en saks (sikksakk eller vanlig stoffsaks);
 • en nål;
 • Pinner;
 • en spisepinne og et sugerør;
 • en markør for stoff (hvis ikke der, kan du bruke en penn eller kritt);
 • Symaskin (valgfritt).

Materialer du trenger for dette håndverksprosjektet

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipaner laget av stoff

Tinker tulipaner – syinstruksjoner:

Tegn en 12-15 cm sirkelmal eller last ned en fra internett. Eller finn et element i hjemmet ditt som du kan bruke som mal, for eksempel en salatfat. Tegn det sirkulære mønsteret på baksiden av det røde eller mønstrede stoffet og klipp ut stoffsirklene. Gjenta prosessen med fiberduken.

Klipp ut sirkler av stoff og fleece

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipaner av stoffmaterialer

Brett både stoffet og stabilisatoren i to og trykk for å lage en brett. Klipp sirklene slik at det blir to halvsirkler. Slik får du to ferdige blomsterhoder fra en sirkel.

Brett stoffet og fleecesirklene i midten og skjær dem

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY skjæring av tulipaner av stoff

Legg et lag med stabilisator bak blomstermaterialet, og brett deretter halvsirkelen i to igjen med høyre side av stoffet vendt innover. Du får nå en kjegleform med fleece på utsiden. Sy ned fra toppen av kjeglen på den åpne siden, og stopp på toppen av kjeglen.

Sy stoffet og fleecestykkene sammen slik

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipaner laget av stoffblomsterhode

Snu kjeglene til høyre og klipp av overflødig fleece som stikker ut over toppen av kjeglen. Sett disse bitene til side for nå.

Dette er fremtidens blomsterhoder

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for tulipaner laget av stoff

For blomsterstenglene, klipp ut grønt stoff som er omtrent 5 cm x 25 cm.

Brett de grønne strimlene halvveis på langs, høyre side inn. Sy rundt den ene enden og på langs for å lage et langt, tynt rør. Klipp av overflødig stoff fra sømmengden, hvis du har noen. Snu deretter røret på høyre side.

Klipp grønne strimler av stoff til blomsterstenglene

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipanstiler

Du kan bruke et sugerør og spisepinner. Bare sett sugerøret inn i røret til spissen av sugerøret møter den syede enden. Trykk deretter pinnen fra utsiden inn i enden av sugerøret. Dette vil presse stoffet ned i sugerøret, og hvis du fortsetter å trykke vil det snu stoffet til høyre.

Sy blomsterstenglene og snu dem

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipaner laget av grønt stoff

Stopp litt bomullsull i den nedre delen av den syede blomsterstammen. Bøy en chenillestamme så den er omtrent like lang som blomsterstammen, og sett den deretter inn i røret. Fortsett å tilsette bomull til blomsterstammen er fullstendig fylt.

Fyll blomsterstenglene med bomullsull

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for tulipaner fra stoffblomststammer

Sy den åpne kanten av blomsterhodene med en løs ryggsøm. La den overskytende tråden og nålen stå på plass, begynn å trekke i tråden for å lukke den åpne kanten av blomsterhodet. La en liten åpning være igjen og fyll tulipanblomsten med bomullsull.

Sy blomsterhodene og stilkene sammen

Hvordan tinker tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipaner fra stoff

Sett den åpne enden av blomsterstammen inn i blomsterhodets ruffede åpning, og trekk deretter i tråden for å lukke blomsterhodet helt. Lag noen raske sting i stammen for å sikre at blomsterhodet holder seg på plass. Deretter knyttes tråden og kuttes.

Voila!

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipaner laget av stoff uten blader

Lag et enkelt mønster for bladene. Vi laget en grunnleggende oval form på 12-13 cm og kuttet den nedre enden litt firkantet. Brett det grønne stoffet i to, høyre side inn. Fest bladmønsteret på stoffet og klipp det i størrelse. Gjenta prosessen med fiberduken. For hvert blad trenger du et lag med fleece og to lag med bomull i grønt.

Klipp tulipanbladene ut av det grønne bomullsstoffet

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipaner fra stoff til kuttede blader

Brett det grønne stoffet med høyre side sammen og legg stabilisatorstykket på ryggen. Sy rundt arket, begynn i et av de firkantede hjørnene og slutt på det motsatte hjørnet. Snu arkene til høyre. Trikset med halm og spisepinne fungerer veldig bra for bladene også. Brett inn den åpne bunnkanten og sy rundt arket. Sy deretter det ferdige bladet til blomsterstammen.

Og stofftulipanene dine er allerede klare!

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY stoff tulipaner håndverk ideer

Sy noen flere stofftulipaner ved å følge trinnene merket ovenfor. For eksempel ser en bukett med 7 tulipaner perfekt og perfekt ut. Dekorer buketten med et satengbånd som matcher fargen på blomsterhodene, og du kan også bruke den som gave til kvinnedagen eller morsdagen.

Vi håper du liker å gjøre håndverk!

Nedenfor finner du en bildeguide. La deg inspirere videre …

Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY stoff tulipaner gaveideer Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for DIY tulipaner fra stoffmønsterHvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for å sy stoff tulipaner trinn Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for å sy stoff tulipanerHvordan lage tulipaner - syinstruksjoner DIY sy tulipaner av stoff selvHvordan lage tulipaner - syinstruksjoner DIY hvordan du syr tulipaner av stoff Hvordan lage tulipaner - syinstruksjoner stoff tulipaner sy bladerHvordan lage tulipaner - syinstruksjoner for stofftulipan