Det er ingenting morsommere og vakrere enn å bruke vakre, tørkede blomster som pyntegjenstander eller håndverk. Du kan faktisk gjøre mange kreative kunstprosjekter med tørkede blomster, men først må du plukke og tørke dem selv. Det er det vi vil lære deg i dag. I det følgende har vi samlet viktig informasjon for deg om hvordan du tørker blomster. Bare les videre for å finne ut hvordan du enkelt kan tørke blomster selv for å beholde farge, form og skjønnhet, og bruke dem til dekorasjon og kunstprosjekter.

Hvordan tørker du blomster? – Her er 3 enkle måter å gjøre dette på!

Vakre tørkede blomster i en vase

tørkede blomster kostes dekorative gjenstander

Her er en rask guide til tørking av blomster.

Velg blomster for å tørke

Den beste tiden å plukke blomster til tørking er når de er på sitt vakreste – helst om morgenen etter at dugg har gått. Prøv alltid å unngå den varmeste tiden på dagen, da dette kan sette blomstene under stress.

Bruk tørkede blomster som pynt

Lag din egen bukett med tørkede blomster

Hvordan tørke blomster

Ideelt sett bør du plukke blomstene når de er midt i blomstringssyklusen. De vil fortsatt åpne seg litt når de tørker, så det er viktig at de fortsatt har litt vekst slik at kronbladene ikke faller av eller faller. For planter som delphiniums med flere blomsterhoder på hver stilk, er den beste tiden når halvparten av blomstene blomstrer og den øvre halvdelen fortsatt har lukkede knopper.

Heng snittblomster opp ned

Heng blomstene opp ned og la dem tørke

Tørking av blomster – 3 av de mest tradisjonelle måtene å gjøre det

Det er mange måter å tørke blomster på, men her er de tre metodene vi har hatt de beste opplevelsene:

  1. Heng opp blomstene og la dem tørke

Dette er sannsynligvis den enkleste metoden som vil gi pålitelige resultater. Bare grupper blomstene dine i små buketter, fjern løvverk fra de viktigste stilkene, bind stilkene sammen med snor og heng blomstene opp ned på et kjølig, tørt sted i minst to uker. Hvis du henger blomstene opp ned, bør de beholde sin oppreist struktur. Dette vil holde stilkene stive.

Denne tilnærmingen er best for følgende blomster: lavendel, delphinium, achillea, roser, kornblomster, evige blomster, nigella, hortensia og de fleste løvverk.

Den enkleste tørkemetoden

Dekorasjonsideer med tørkede blomster

  1. Tørre blomster med silikagel

Det er mer sannsynlig at silikagel brukes til mer delikate, individuelle blomster. Silikagel fjerner fuktighet fra blomstene slik at de blir tørre og beholder sin opprinnelige form og farge. Fyll en Tupperware -eske halvveis med silikagel og legg blomstene opp ned på silikagelen. Bygg forsiktig flere småstein rundt blomsterhodet, vær forsiktig så du ikke beveger deg eller ødelegger kronbladene. La blomstene sitte hvor som helst fra tre dager til en uke, avhengig av størrelse og fuktighetsnivå. For eksempel tar stemorsblomstene litt tid og syrinene tar litt lengre tid. Fjern blomstene forsiktig fra silikaen og børst dem forsiktig med en myk børste for å fjerne spredte perler. Sørg for å bruke fin silikagel da dette kan skade blomstene.

Denne tilnærmingen er best for følgende blomster: stemorsblomster, tusenfryd, syriner.

Nok en enkel måte å tørke blomster på

Blomster til tørking Legg blomster i silikagel

  1. Tørre blomster i en vase

Dette er en veldig enkel måte å tørke blomster på, men det gir ikke alltid de beste resultatene. Når du mottar en vakker blomsterbukett, vil du nyte den så lenge som mulig i stedet for å henge den opp for å tørke med en gang. Hvis du lar blomstene tørke i en vase, vil du oppleve all skjønnheten i buketten mens du ser den sakte visne. Det er noe magisk med en bukett som visner litt, men du må være forsiktig så du ikke lar blomstene visne. Å bytte vann regelmessig slik at vannet ikke blir grumsig hjelper, det samme gjør å kutte endene regelmessig. Dette fungerer best hvis buketten ikke er pakket for tett, ellers er det fare for at blomstene mugner.

Passer for: alle buketter du vil nyte fullt ut, samt buketter med mørkere blomster.

La rosene tørke i vasen

Roser tørker blomster i en glassvase

Slik tørker du frøhoder og gress

Frøhoder og gress er de usungne heltene i hagen i vintermånedene, og gir kranser og arrangementer vakre teksturer og farger. Du kan samle frøhoder og frø samtidig. Bare kutt frøhodene en god lengde, pakk dem inn i en plastpose og heng dem opp ned i noen uker til frøene har falt ut. Deretter kan du samle frøene separat.

Dekorativ krans med tørkede blomster

Lag din egen krans med tørkede blomster

Hvordan lagre tørkede blomster

Tørkede blomster kan være veldig sprø og er utsatt for virkningen av været. Derfor er det viktig å ta godt vare på dem etter tørkeprosessen. Pakk dem inn i bløtpapir og lagre dem i en pappeske eller skuff på et kjølig, tørt sted. For å unngå overdreven bevegelse og berøring, er det best å merke hver pakke slik at du kan huske hva du har lagret hvor.

Vi ønsker deg mye moro og suksess når du tørker dine egne blomster. Og lag deretter vakre dekorative gjenstander og håndverksprosjekter med dine selvtørkede blomster!

Det er mange kreative dekorasjonsideer med tørkede blomster. La fantasien løpe løpsk!

Lag malerier med tørkede blomster

Veggedesign og dekorasjonsideer med tørkede blomster Hvordan tørke blomster Vase med tørkede blomster Tørkede blomster henger blomster opp ned

Plukk blomster og frø, heng dem opp og tørk dem Tørket blomster bukett dekorasjon ideer Roser tørre blomsterideer tørkede blomster kunstprosjekter håndverk ideer Heng tørkede blomster opp ned Lag fargerike tørkede blomster selv Plukk blomster og blomster, heng dem opp og tørk dem Det er tre forskjellige måter å tørke blomster på Blomster som tørker bukett med tørkede blomster Blomster tørker Heng blomster opp ned Blomster presser tørre blomster metoder Tørre blomster med silikagel