Det er praktisk talt ingen mer festlig anledning som ikke kan organiseres i middelalderstil. Litt mer – det er en veldig aktuell trend som folk fra alle generasjoner synes er flott. Og det er nettopp sistnevnte som er et hovedargument for å organisere en bursdagsfeiring, fest, jubileum eller til og med bryllup i denne stilen. Som deltaker trenger du selvfølgelig middelaldersk klær for dette. Det riktige valget er vanskelig for mange, men det trenger ikke å være det. I det følgende vil vi guide deg trinn for trinn til det perfekte kostymet og hjelpe deg med å velge de riktige klærne.

liten skolejente middelalder klær

Middelalderklær: forskjellige klasser og temaer

Middelalderklær er like forskjellige som livet i denne epoken. Finn ut før Valg av kostyme på temaet for arrangementet. Hvis du velger en "Bonde"-Stil, det vil si en bondehendelse bestemmer, man forventer gjester i passende antrekk. Noen ganger vil man gjerne presentere hofflivet, så avhengig av kostymevalg blir man tildelt adelen eller det enkle borgerskapet. Det er også viktig å finne ut om middelalderens tema bør følges strengt. For noen middelalderske feiringer er det nok å kombinere moderne klær med noen få passende tilbehør. Dette er ofte tilfellet på sommerfestivaler.

Middelalderklær menn antrekk med våpen

Middelalderklær i tråd med atmosfæren

Et avgjørende kriterium for valg av middelaldersk klær er stemningen. En edel krever et edelt utseende, mens bondekostymeideer logisk sett ville gått bedre med en feiring i landlig stil. Noen ganger ser du begge i kombinasjon, for eksempel ved bryllup i middelalderen. Her er et eksempel: Du bestemmer deg for en seremoni i naturen, og deretter går du til den edle restauranten. Det er en rekke middelalderske kostymer som ville være egnet for denne situasjonen. Dette vil for eksempel være slottskvinnene, riddermennene, munkene eller representanter for forskjellige respekterte yrker.

Middelaldersk klærtilbehør for musikk

DIY middelalderske kostymer

Selv om mote endret seg like raskt tidligere som i dag, har noen funksjoner vært de samme igjen og igjen. Hvis du vil sy et middelaldersk kostyme selv, bør du være oppmerksom på dette. For eksempel var tekstiler i middelalderen mye tyngre enn de er i dag. Møbelpolstret stoff kan derfor brukes veldig godt til DIY -kostymer. Husk at i middelalderen var de nøytrale nyansene ikke spesielt populære blant de adelige. Egentlig ikke – de var noe for bøndene. Stol heller på de livlige, rike nyansene for de edle klærne og på de mettede jordfargene og de grunnleggende nøytralene for de landlige. Her er noen spesifikke ideer: mørk blå, smaragdgrønn, skoggrønn, burgunder, oker, lys gul, hvit, grå, sjokoladebrun.

Middelalder klesarmbånd laget av skinn

Mønster for middelaldersk klær

Middelalderklærne viste ingen striper eller prikker, selv små mønstre. Noen ganger kom diamantformene opp, men det var mer et unntak. Knappene ble oppfunnet på 1300 -tallet. I begynnelsen var de små kuler av stoff og på et tidspunkt senere begynte de å bli fylt med ull. Før knappene som er vanlige i dag ble oppfunnet, ble det brukt lærremmer, bånd eller andre slips. Forskjellene mellom klassene var veldig merkbare fordi bøndene selvfølgelig ikke hadde råd til de fine materialene og tekstilene.

Middelaldersk klærkvinne fra kjøkkenet

Føl deg komfortabel i middelalderklærne

Tunge stoffer, lange skjørt og bukser, tilbehør som er ubehagelig å ha på – alt dette utgjør en del av middelaldersk klær. Samtidig er dette store utfordringer for moderne mennesker. Som allerede nevnt, er det derfor om sommeren du ofte bruker moderne, temperatur-passende klær i kombinasjon med middelaldersk tilbehør. Fordi du i de tradisjonelle antrekkene sannsynligvis ikke ville klare å holde ut hele feiringen. Vurder også antrekket ditt når det gjelder komfort, og sørg for å finne en måte å føle deg komfortabel i middelaldersk drakt!