Steinfuru (Pinus cembra) kalles ikke “Alpens dronning” for ingenting. Også kjent som stein furu, tilhører det stolte treet furu familien. Steinfuruer vokser hovedsakelig i Alpene, i områder som er 1500 meter over havet. Disse solide trærne har ikke bare en bemerkelsesverdig silhuett, men de har også en rekke verdifulle egenskaper. Tresorten deres er en av de fineste av alle, og av mange gode grunner. Det er derfor flere og flere foretrekker møbler og boligtilbehør av steinfuru. En stein furu pute og en stein furu seng har vært et hit og populært valg, spesielt for søvnforstyrrelser, en stund. Generelt sørger imidlertid produkter med stein furu eller olje også for økt velvære og gir en rekke helsemessige fordeler. Du kan finne ut mer om dette i de neste linjene.

Steinfuru – Alpens dyrebare skatter

stein furu alper

Hva er en stein furu pute

Å ha en stein furuseng på soverommet er et av de beste valgene som vil resultere i en god natts søvn. Du bringer naturen inn i huset ikke bare visuelt, men også haptisk. Samtidig er rommet fylt med den behagelige aromaen av steinfuru, som sikrer avslapning og indre ro. Verdifulle stein furu senger har naturligvis sin pris og kan ikke kjøpes av alle med en gang.

Du trenger litt prøving og feiling og nødvendig budsjett. Det kan også være at duften av steinfuru ikke er riktig for noen. Det anbefales derfor å begynne i det små og prøve det med en stein furu i begynnelsen.

Foretrekk bomull eller lin til putetrekkene

stein furu pute sunn søvn

Stein furu puter er puter som er fylt med furu flis. Disse skal være så friske som mulig, slik at duften varer lenger. Produsenter av høy kvalitet tilbyr derfor også påfyllingspakker som bør byttes ut om noen måneder eller et år. Mange anbefaler også bruk av en stein furu spray som inneholder helt naturlig essensiell stein furu olje. Stein furu puten lukter enda mer intenst, og du drar enda mer nytte av de mange helsemessige fordelene ved denne naturlige gaven. Du kan finne ut nøyaktig hva disse er nedenfor.

Fersk stein furu spon inneholder mer stein furu olje

frisk stein furu chips for stein furu puter

Du kan selvsagt også lage stein furu puter selv ved å sy en enkel pute og fylle den med stein furu chips. Hvis du for eksempel finner et trebearbeidingsverksted i nærheten, kan du spørre der om de har ferskt materiale. Ellers kan du også finne gode steinflis på nett eller i spesialbutikker på stedet.

Rist og luft steinfureputen oftere

DIY stein furu puter

Hvorfor er stein furuolje så populær?

Hemmeligheten bak de fordelaktige effektene av stein furu puter, stein furu senger og lignende er i stein furu olje som finnes i stein furu. Eller mer presist i ingrediensene. Disse er verdifulle Terpinolen, Marcen, Limoson og Cineal. Den aktive ingrediensen pinosylvin er en av de viktigste av disse, takket være at mange av de positive effektene av stein furuolje skyldes.

Ifølge noen vitenskapelige studier, som denne av Joanneum Research Institute for non-invasive diagnostics ved University of Graz, har stein furuolje / stein furu følgende helsemessige fordeler for oss mennesker:

  • reduserer pulsen

Dette lar deg roe ned og slappe av raskere og spare hjertet ditt i opptil en times arbeid per natt.

  • søvnfremmende effekt

Å sovne blir lettere og den dype søvnfasen utvides.

Sov deg godt!

stein furu pute stein furu gode søvn tips

  • stabiliserer sirkulasjonen

På denne måten kontrolleres den mot værfølsomhet.

  • øker konsentrasjonsevnen

Dette gjør deg ikke bare mer produktiv, men får også livsenergi samtidig.

  • nøytraliserer skadelig elektromagnetisk stråling

Et bedre energisk inneklima tilbys, noe som gir en mental balanse.

  • har en antibakteriell effekt

Denne positive egenskapen gir god beskyttelse mot bakterier og til og med virus, spesielt i perioder med kulde, men også praktisk talt alltid.

  • slimløsende effekt

 Furuolje kan hjelpe til med å fjerne mye slim fra luftveiene og brukes derfor ofte mot bronkitt.

Innånding med noen dråper stein furuolje i et vannbad er et velprøvd hjemmemedisin

furutre greiner og kjegler

  • driver bort skadedyr som møll, midd og mygg

Det er ikke for ingenting at stein furu og olje er spesielt anbefalt for allergikere og astmatikere.

  • nøytraliserer tobakklukten

Denne eiendommen er spesielt gunstig for ikke-røykere i husholdningen til en røyker. Men generelt kan du også dra nytte av det i mange tilfeller og alltid ha med deg en flaske stein furuolje eller spray.

Hva du bør vurdere når du kjøper steinfuruprodukter?

I utgangspunktet bør du alltid huske på at steinfuru og furuolje ikke er så lett og billig å kjøpe. I tillegg er steinfuruer under naturvern i for eksempel Østerrike. Derfor er steinfuruprodukter av høy kvalitet aldri for billige. Med dette i bakhodet, bør du alltid ta hensyn til prisen og se opp for gode kjøp. Disse kan lages med dårligere tre eller spon. Det samme gjelder stein furuolje. Noen ganger tilbys selv syntetisk olje, som bare har en lignende aroma, men på ingen måte kan tilby de fordelaktige egenskapene til en ekte steinolje. Vær derfor alltid oppmerksom på den nøyaktige merkingen på emballasjen. Begreper som “naturidentisk” eller “naturlig” er misvisende. Den skal kalles “100% naturlig, organisk eterisk olje”. Bare da kan du være sikker på at du får maksimalt utbytte av det.

Stol på den beste kvaliteten for stein furu puter og andre produkter!

sunne fordeler med stein furu pute

Inviter naturen inn i hjemmet ditt med en duftende stein furu pute eller hvorfor ikke med en stein furu seng. Nyt den behagelige aromaen og de utallige positive effektene på kropp, sinn og sjel. Slipp deg og fordyp deg i en mer avslappet levende oase som gir deg mer ro og velvære.

Bedre søvnkvalitet med sveitsiske stein furu puter

sove bedre med furuputer

Å bo og innrede med stein furu er alltid en god idé

sunt inneklima med furuskog

Sveitsiske stein furu puter dekorere stein furu ved på en sunn måte

Også for dine firbeinte venner …

stein furu fordeler god inneluft

Og selvfølgelig for dine nærmeste

god søvn med furuputer

Sy en stein furu pute selv av bomull eller lin

Fyll stein furu putene med frisk stein furu spon

stein furu puter med stein furu spon

Eller du kan finne en fra en god produsent

stein furu puter bra for helsen

Lag stein furu puter selv

påfyllingspakke med stein furu pute

Gi bort stein furu puter

Sveitsiske furualper i stein