kjøkken bakvegg kjøkken øy bar krakk blomsterpotte

Kjøkken splashbacks har mange alternativer

Det kan sies at alternativene for å lage et kjøkken splashback selv blir flere og flere. Med det mener vi forskjellige materialer, dimensjoner, farger og også kostnaden. Men til syvende og sist har du det store ansvaret for å velge den varianten som passer deg best.

Men hvis du kjenner noen regler for flislegging, kan du spare deg selv for mye stress under prosessen. Les denne artikkelen for å vite hva du kan forvente.

Lag ditt kjøkken splashback DIY -prosjekt

kjøkkenmøbler åpent skap tekoker

Prosjektet: Monter kjøkkenets bakvegg.

Hvorfor: Bakveggen kan tjene som en aksentoverflate på kjøkkenet. De kan også sees på som en kombinasjon av forskjellige farger og materialer.

Detaljer: Vanskeligheten og kostnaden for prosjektet er knyttet til designens kompleksitet. Først bør du vurdere hvilken type bakfly du vil ha. Som jeg fortalte deg før, er alternativene virkelig uendelige. Tenk på myke, malte glassflater, keramiske fliser eller individuelle, kundespesifikke veggmalerier.

Se på mange bilder, undersøk forskjellige materialer, møt flere designere og besøk utstillingslokaler for å finne den best mulige løsningen for deg selv.

Velg de riktige motivene

kjøkken vakre figurer

Daglig design

kjøkkenflate på kjøkkenflaten krydderkopper

Feriehusets design

kjøkkenoverflate fruktbestikk

Bakveggen i kjøkkenet er laget av sølv

sølv kjøkken bakvegg

Rene linjer

vasker på kjøkkenbenken

Mål litt etter litt, anbefaler designer Mariette Barsoum. Så du vil riktig bestemme hvilken størrelse på fliser og materialtype du best kan bruke. Fortsett å prøve å forestille deg hvordan alle materialene vil se ut sammen. Designere kan vanligvis forestille seg sluttresultatet veldig raskt og presentere det for deg.

Type arbeidsflate er en svært viktig avgjørende faktor. For eksempel vil en rotete kjøkkenskvett med stor sannsynlighet kollidere med en rotete benkeplate i granitt. Tenk på forhånd hvordan det valgte materialet vil matche de andre elementene i rommet.

Det neste trinnet er å finne ut hvilken mengde fliser og andre materialer du trenger. I følge Barsoums anslag bør du kjøpe 10% mer av det generelle kvadratmeterområdet. Barsoum anbefaler også at du sørger for at alt kommer samtidig.

Små murstein

kjøkken vegguttrekker frukt

Figurramme

bakre vegg kjøkken bestikk

Varmt kjøkken med dekorert bakvegg

veggbilde på kjøkkenet

Hvem bør du ansette?

Når du føler deg trygg på fliseteknikkene, kan du gjøre bakveggen til et DIY -prosjekt. Jo dyrere materialet er, desto viktigere er det at du leier en profesjonell til å utføre monteringen. Det er best å velge noen som har spesialisert seg på å legge fliser.

Den beste tiden for prosjektet:

Du bør realisere dette prosjektet under eller etter ombyggingen av kjøkkenet. Det er ikke verdt på forhånd, for gjenoppbyggingen vil nesten helt sikkert føre til skade.

Hvor lang tid vil det ta:

Prosjektet kan vare alt fra noen få dager til noen uker. Igjen avhenger alt av materialet. Hvis du har flisene du bestilte på lager, vil prosjektet sikkert skje raskt.

For håndlagde fliser kan det ta opptil et par uker.

Ta deg god tid og ikke stress deg selv for mye, for du kan fortsatt bruke kjøkkenet under oppussingen. Ikke gå langt for å installere kjøkkenkroken. Å jobbe sakte betyr at du får bedre kvalitet. Ha det gøy med din neste kjøkkenrenovering!