Frisk, varm luft, fantastiske solstråler på huden din og lett bris – ren sommertid! Vi nyter det med hvert pust og feirer livet. Alt er bare mye lettere og mer avslappet … hvis bare de irriterende myggene ikke var der! Vel, dessverre er skadeløse skadedyr også en del av sommeren og surrer rundt oss, spesielt om kvelden. Og ikke bare det. De svir veldig ubehagelig og ofte frarøver vi den nattlige freden når de sniker seg inn i hjemmet vårt. Det er sannsynligvis mange kjemiske myggavstøtende midler på markedet i form av spray, deodoranter, kremer, elektriske diffusorer, etc., som allerede er effektive, men dessverre også kan ha mange helsemessige ulemper. Derfor har vi undersøkt og listet opp de beste tipsene og triksene nedenfor. Så du kan lykkes med å kjøre bort de irriterende myggene uten kjemikalieklubben.

Dette er en naturlig måte å bli kvitt mygg 

Mygg kjører bort hjemmemedisiner

Hvor farlige og likevel nyttige er mygg?

Dessverre er mygg ikke bare irriterende, de kan også være veldig farlige for mennesker og dyr. Heldigvis finnes slike myggarter svært sjelden på våre breddegrader for øyeblikket. Det er mer sannsynlig at de er hjemmehørende i de tropiske områdene i Afrika, Asia og Sør -Amerika. Likevel er det allerede rapportert om noen tropiske mygg, for eksempel tigermygg, her i landet de siste årene. I noen tilfeller kan dette overføre farlige virus som gul eller denguefeber. Så hvis en mygg er infisert med et slikt virus, kan den komme inn i blodet vårt gjennom insektets spyttkjertler uten problemer.

Selv om de små dyrene er ganske upopulære av oss mennesker, har de fortsatt en nyttig rolle å spille i naturen. De tjener som viktig mat for mange fuglearter, fisk og padder. Mygg har definitivt sin helt egen eksistensrett. Og med mindre de har blitt en skikkelig plage, bør vi ikke ødelegge dem med kjemiske midler, men heller bare drive dem bort. Kjemisk baserte insektmidler er også ganske skadelige for miljøet og følgelig for oss selv.

En myggstikk er ikke bare smertefull, den kan også være farlig 

mygg kjører bort myggstikk hjemmemedisiner

Hvorfor biter mygg og hvor lenge lever de?

Interessant nok er det ikke alle mygg som biter. Bare kvinnelige prøver som er eller blir gravid, tørster etter blodet vårt. Dette forklares med at de trenger visse proteiner for optimal dannelse av avkommet, eggene deres. Etter befruktningen av hannene la hunnene dem deretter i skjermet, stillestående vann. Det har blitt vist at mannlige mygg kan leve i omtrent 7 til 10 dager mens hunner kan overleve så mye som 6 til 8 uker.

Hva tiltrekker mygg?

Noen ganger antas det feilaktig at mygg tiltrekkes av lys. Men det er en av de vanlige mytene. Det som virkelig tiltrekker skadedyr er lukter så vel som varme og fuktighet. Det er ikke for ingenting at myggen er gal om svetten vår og så liker å bite oss. Pusten vår fungerer som en magnet for de frekke insektene. Fordi den inneholder mye karbondioksid, noe som ser ut til å være ekstremt attraktivt for mygg. Noen søte dufter fra parfymer, bodylotion og lignende. er også ganske populære blant disse insektene og kan definitivt tiltrekke dem.

Så hvis du vil ta de første skrittene mot å avvise mygg, bør du unngå slik kosmetikk om sommeren. Dusj også alltid umiddelbart etter trening eller andre aktiviteter hvis du har svettet. Bruk om mulig lange, lyse klær av lin eller bomull om kvelden. Dette beskytter deg mot mygg mye bedre enn klær laget av mørke og syntetiske tekstiler.

Bare kvinnelige mygg biter oss 

frastøte mygg behandle bitt

Hva kan ikke mygg like??

Heldigvis er det også mange andre dufter som effektivt driver bort mygg. Fremfor alt eteriske oljer fra sedertre, eukalyptus og sitrongress, sitron og roseranium, kattemynte, sitronmelisse samt lavendel, rosmarin, mynte og timian. De grønne delene av Tomatplanter skremme av de blodsugende graverne også.

Mygg liker ikke alkohol i det hele tatt, og det inkluderer øl. Så hvis du legger en bolle fylt med den på bordet, kan myggen lukte på den og fly bort. Imidlertid kan øl tiltrekke seg andre insekter, for eksempel veps.

Kokosolje er et annet naturlig myggmiddel. Aromaen ser ut til å være utrolig ubehagelig for skadedyrene. Hvis du smører det på huden din eller bruker slike naturlige kosmetiske produkter som inneholder kokosnøttolje, vil du lykkes med å avvise myggene. Som en positiv bivirkning: Huden din blir optimalt pleiet og gitt en mild, antibakteriell effekt.

Lavendel driver også bort andre uønskede insekter som møll og flått 

Avvis mygg med lavendel

Mygg kjører bort i hagen eller på balkongen

Hvis du vil holde utearealene dine så myggfrie som mulig, bør du i utgangspunktet unngå stillestående vann. Kast vannet fra fatene på blomsterpottene. Dekk til regnfatene. Rengjør fuglebadet og hagedammen regelmessig og fyll dem på nytt. Ikke la plenen løpe løpsk, men klipp den like ofte, så flått har mindre sjanse. Et godt tilleggstiltak for hobbygartnere er å dyrke planter mot mygg. Dette er urter og gress som allerede er nevnt ovenfor, i tillegg til andre populære kulinariske urter som basilikum, salvie, rosmarin og oregano. Mygg liker ikke sine velduftende eteriske oljer i det hele tatt.

Stående vann er en ideell grobunn for mygg 

avvise mygg i hagetipsene

Når du samles med venner eller familie om kvelden i hagen eller på balkongen, kan du fylle opp et par ildfaste boller med malt kaffe eller med tørkede salvieblader og tenne dem. Røyken har en veldig behagelig aroma for oss, men den er ekstremt frastøtende for myggene.

Planter flere urter i potter og legg dem på vinduskarmen 

Mygg kjører vekk mynteplanten

Elektriske mygglamper som sender UV -lys med en bølgelengde på 365 nm er et ekstra, miljøvennlig alternativ i kampen mot insektene. Høyspenningen ødelegger dem umiddelbart når de kommer nær nok.

Uansett vil du ha en hyggelig myggpause ved bordet i hagen 

mygg frastøter lamper hage

Hva kan du gjøre med mygg i huset?

Dessverre holder myggene ikke bare der ute. Svært ofte føler de seg tiltrukket av lukter, varme og fuktighet og kommer også ubudne inn i våre fire vegger. Å se en mygg på kjøkkenet, badet eller stua er irriterende nok. Men å ha dem på soverommet kan være dødelig for din avslappende søvn. Det er derfor et myggnett er et perfekt beskyttelsesmiddel om sommeren som vil holde mygg unna deg.

Vanlige fluenett på vinduer og dører er også et must, spesielt hvis du bor i regioner med økt risiko for myggangrep. Duftlys og lamper samt diffusorer med naturlige eteriske oljer er et ekstra, utprøvd tiltak som kan kjøre bort mygg. Fans er et innsidertips. Disse kjøler deg ikke bare ned på varme dager, men irriterer også myggen om kvelden. Faktisk, hvis luften i rommet stadig beveger seg, kan de små stikkene ikke akkurat føle det utpustede karbondioksidet så vel som kroppens fuktighet og varme. På grunn av dette kan du ikke finne frem til hvor og hvem du skal stikke.

Andre gode tips er: Pikk sitroner med nellik og fordel dem i rommet eller lag en anti -myggspray selv.

Et myggnett beskytter deg optimalt mot mygg mens du sover 

mygg frastøter soverommetips

Sørg for å fortynne de essensielle oljene med en passende bæreolje, for eksempel mandel eller jojoba

lag anti -myggspray selv

Behandle myggstikk med hjemmemedisiner

Hvis mygg allerede har stukket, er kløen der også. Hos noen mennesker kan det til og med forårsake ubehagelig rødhet og betennelse. Hvis disse ikke er ekstreme, kan du få stor lettelse med et stykke løk eller sitron. Bare legg den på den berørte delen av kroppen og gni den en stund. Hvitløk, kalde poteter eller tannkrem har en lignende effekt. Når du har fersk aloe vera, kan du kutte av en bit av den, fjerne innsiden og legge den på brodden i noen minutter. Eplecidereddik og litt natron blandet med vann er også beroligende og betennelsesdempende og kan være ganske nyttig for en smertefull myggbit.

Stol på naturens helbredende krefter! 

frastøte mygg hjemmemedisiner sitron aloe vera

Vi håper vi har hjulpet deg med disse tipsene og triksene. Nå vet du hvordan du kan bli kvitt de irriterende myggene uten å bruke kjemikalier. Vi ønsker deg en fantastisk sommer og hold deg frisk!

Du kan henge friske urter for å tørke på vinduet 

planter mot mygg tips

Hvis det er veldig varmt, er det bedre å øke klippehøyden til gressklipperen litt 

hagetips mygg kjører bort gressklippere

Eukalyptusolje driver bort mygg og hjelper til med myggstikk etterpå 

mygg frastøter eukalyptusspray

Fersk hvitløk kan også brukes på en bie eller vepsestikk 

mygg utvise hvitløk

Citronella olje regnes som en av de mest effektive essensielle oljene for å avvise mygg

Avvis mygg med sitrongress

mygg kjører sitronfedd bortmygg kjører bort lys basilikum sitronappelsin mygg kjører vekk sitrongress eukalyptusmygg frastøter fanstips