Selv om en rekke festivaler og arrangementer dessverre ikke finner sted i dette noe annerledes året, er julen heldigvis ikke avlyst. Men tvert imot. Nå til enhver tid trenger vi det mest og kan allerede føle den fantastiske forventningen. Stillhet og ettertanke, men også nytt håp og livsglede, er forbundet med denne lyse festivalen. Alle trenger det akkurat nå. Og selv om du ikke kan gå på julemarkedet, kan du fortsatt gjøre ditt eget hjem til et vakkert juleeventyr. En juledørkrans, glitrende vinduskranser, et fantastisk dekorert juletre og en stemningsfull adventskrans på stuebordet – alle populære elementer som skaper den rette stemningen i førjulstiden. Og nei, du trenger ikke nødvendigvis å grave dypt i lommen for dette. I dag har vi mange flotte DIY -ideer klare for deg som du enkelt kan implementere og lage originale, rimelige julepynt selv.

Selv med julepynt kan mindre også være mer

enkel krans billig julepynt

Billig julepynt laget av brukte varer

Hverdagsgjenstander som allerede har tjent sin tid er perfekte for håndverk. Dette sparer ikke bare penger, men gjør også noe godt for naturen. I tillegg ser oppsykling av håndverk spesielt originalt ut og gir kreativiteten enda mer frihet. Gamle lyspærer blir morsomme julefigurer, nøkler blir raskt omdannet til søte snømenn og korker og flaskehett får sin andre sjanse som sangengler eller morsomme rein.

I tillegg til brukte gjenstander trenger du bare noen få verktøy og materialer, i tillegg til nødvendig håndverk, og du er klar til å gå.

Lag julepynt av gamle lyspærer

billig julepynt morsomt julepynt laget av lyspærer

For dette trenger du:

 • gamle lyspærer
 • Glittermaling (rød, hvit, oransje) eller spraymaling
 • Blomstertråd
 • Feltpenn
 • liten børste
 • litt rørrens
 • Googly øyne, pomponger, paljetter

Og slik er det gjort:

 • Først må du spraye eller male lyspærene med glittermaling. Rød for julenissen, oransje for hans Rudolf og hvit for snømannen. Det er best å gjøre det ute eller bruke respirator når du gjør det med spray. La malingen tørke godt ut.
 • Tegn øyne, munn, nese og belte til jul og snømann med en tusj eller en tynn børste. Lim googly øyne for Rudolf og paljetter for snømannens knapper.
 • Lag reinsdyrgeviret og snømannen skjerf av fargerike, glitrende rørrensere og bind dem til figurene.
 • Klipp litt blomstertråd og bind den rundt lyspærens hals for hver julefigur. Så du kan henge de flotte DIY -juledekorasjonene dine på juletreet senere.

Morsomme snømenn fra gamle nøkler

lage billig julepynt av gamle nøkler

Du trenger lignende materialer for de viktigste snømennene. Det er enda raskere og enklere her. Først bør du farge tastene hvite, la dem tørke ut og deretter farge i nesen, munnen og øynene. Da trenger du bare vakre skjerf laget av farget garn eller stoffrester samt glitrende øreklokker laget av rørrensere. Du kan lage snømennene igjen med blomstertråd som hengende juletrepynt.

Syngende juleengler laget av korker

billig julepynt diy engel laget av kork

Korkene er et veldig populært håndverksmateriale. Disse er også sterkt anbefalt for julehåndverk. I dette tilfellet er engler enkle å lage. Alt du trenger til korkene er litt varmt lim, treperler til hodet, rørrensere for glorie og fargerike gavebånd til vingene. Tynne, glitrende bånd fra håndverksbutikken er egnet for oppheng.

Rudolf juletrepynt laget av flaskehett

billig julepynt tinker upcycling juletrepynt

Vi har allerede vist deg i et annet innlegg hvordan du enkelt kan lage rein. Det kan gjøres med mange materialer og i dette tilfellet med en flaskehett. Bare hold googly øyne og en rød mini pompon på innsiden av lokket, tryll frem glitrende gevir fra rørrenseren og legg til et bånd for å henge det opp. fullstendig!

Kreativ julepynt med trepinner

Hvis du vil lage rimelig julepynt selv, som også er veldig elegant og også passer for barn, bør du prøve det med trepinner. Vel, du kunne sannsynligvis ikke samle så mange popsicle -pinner, men du kan kjøpe dem ganske billig. Og det i håndverksbutikken eller på Amazon kan du finne z. B. 100 stykker trepinner for ca 3 euro. Du kan lage mange julefigurer og dekorative elementer av dette. Ta en titt på ideene nedenfor.

Lag skytsengler av trepinner

Lag billige engeldekorasjoner av trepinner

Du trenger:

 • 6 trepinner per engel
 • 1 treperle
 • Gullmaling / akrylmaling
 • Rosa farge for hender, føtter og ansikt
 • Gul og brun farge for håret
 • tynn børste
 • litt glitrende rørrens for glorie
 • Dekorativ snor i gull eller sølv for oppheng
 • Feltpenn
 • blyant
 • kutter
 • Tre lim

Hvordan gjøre det:

 • Lim tre av trepinnene ved siden av hverandre for englens kropp. Den fjerde pinnen går nøyaktig i midten og limes også på toppen.
 • Klipp ut englens føtter og hender, som er litt tynnere med den femte trepinnen. Farg de runde endene rosa og la dem tørke ut. Lim dem deretter til kroppen som vist på bildet ovenfor.
 • Tegn deretter en liten stjerne og to vinger på en annen trepinne og skjær dem forsiktig ut ved hjelp av kutteren. Lim dem deretter tilbake til englens kropp.
 • Ta en treperle for hodet og bruk pensel og tusj for å male øyne, kinn og hår. Legg til litt mer rørrens for glorie og lim hodet til toppen av kroppen.
 • Nå gjenstår det bare å feste dekorasjonssnoren på toppen, og din skytsengel er klar til jul!

Lag en trepinne julenissen

lag billige julepynt av julenissen av trepinner

Fortsett på en lignende måte når du lager denne søte julenissen. Her trenger du 8 trestokker per figur. Du bør farge to av dem røde før du klistrer dem på. Ellers trenger du bare litt papp til ansiktet ditt og en fin pompom.

Lag juletrepynt av trepinner

lag billig julepynt med trepinner

Du kan også trylle frem andre elementer fra trepinner som juletrepynt – snøfnugg, stjerner, gaver … ikke noe problem i det hele tatt. Bare slipp ut dampen!

Billig julepynt i minimalistisk stil

Og hvis du vil ha noe roligere og mer diskret i år, kan det selvfølgelig også gjøres. Det er her naturlige materialer som friske planter samt noen enkle hjelpemidler kommer til unnsetning, som du kan få veldig billig eller kanskje allerede har hjemme.

Tinker minimalistisk juletre på veggen

billig julepynt tinker veggdekorasjoner gran

Dette er materialene du trenger:

 • tynne trelister (f.eks. fra jernvarehandelen)
 • friske rosmarinkvister
 • liten sag
 • Varm limpistol
 • dobbeltsidig tape

Og slik går du frem:

 • Avhengig av ønsket størrelse på juletreet, bør du få nok tremateriale. Du kan også bruke forskjellige trelister, fordi disse er dekket med rosmarin umiddelbart. Start med den korteste avsatsen som vil være på toppen av juletreet. Skjær disse med sagen. En god lengde for dette ville være 6 cm. Hver ekstra stang for treet bør da være omtrent 4 cm lengre. Så du kan senere sette strimlene sammen slik at hver ytterligere 2 cm stikker ut på hver side. Du kan kutte så mange trelister du vil, avhengig av dine egne preferanser og hvor mye plass som er tilgjengelig på veggen.
 • Du trenger en tilsvarende mengde rosmarin. Ta grenene fra hverandre og lim dem til alle trelister ved hjelp av den varme limpistolen. La alt tørke helt ut.
 • Start deretter fra toppen med dobbeltsidig tape for å feste ditt minimalistiske juletre på veggen. Det flotte med det: senere kan hele konstruksjonen enkelt fjernes uten å etterlate merker og brukes igjen til neste år.

Med få materialer og lite tidsinvestering

billig julepynt veggdekorasjoner tannenbaum tinker

Design diskrete julekuler

billig julepynt tinker puristiske julekuler

Eukalyptus og firgrønn passer perfekt inn i gjennomsiktige julekuler og ser bare utrolig puristiske og elegante ut. Og du trenger ikke andre materialer eller verktøy i det hele tatt. Nydelig!

De robuste greenene holder seg friske og magiske lenge nok

Lag puristisk billig julepynt selv

Lag stjernekranser av saltdeig

salt deig stjerne krans billig julepynt

Saltdeig er en skikkelig allsidig når det gjelder å lage billig julepynt. Du kan tilberede dette veldig raskt og enkelt med mel, salt og vann i et forhold (2: 1: 1) og lage små stjerner med en cookie cutter. Du bør først stikke et hull i midten av hver stjerne med en tannpirker. Stek stjernene på 100 grader i ca 30 minutter. For å lage en minimalistisk og bærekraftig julekrans med den, tre saltstjernene gjennom med kjøkkentråd. Bare fantastisk!

Pakk inn julegaver på en bærekraftig måte

Lag billig julepynt selv

Pakkepapir ser så naturlig og subtilt ut. I år kan du pakke inn gavene på en veldig minimalistisk og samtidig bærekraftig måte. Du kan fortsatt stemple papiret med potetteknikken eller ganske enkelt pynte de innpakkede julegavene med fjær, rosmarinkvister, firgrønn og blonder.

Alle vil finne en slik emballasje utrolig stilig

billig julepynt pakker gaver

La deg slappe av i år til jul. Ikke bekymre deg for shopping, men tryll frem stemningsfulle og rimelige julepynt selv. Hold deg frisk og ha en fin fest hjemme med dine nærmeste!

Den kontemplative adventstiden begynner snart

billig julepynt upcycling adventskalender

Men selv før det blir det annonsert mye håndverksmoro

enkle, rimelige julepynt gjør deg selv av tre og papir

Gjør håndverk og bak sammen med oss!

billig julepynt lager juletrepynt av saltdeig

Vi ønsker deg nå: God jul!

Knyt billig julepynt selv

Lag elengante billig julepynt selv

billig julepynt lager juletrepynt

billig julepynt tinker med valnøtter

billig julepynt tegning fotavtrykk rein

billig julepynt piller ut av papir

billig julepynt tinker med piperenser

lag billig julepynt av plastperler og rørrensere

billig juledekorasjoner tinkerlys med kanelstang

lag billig julepynt med gamle lyspærer

billig julepynt puss med ispinner

billig julepynt tinker med flasker og rørrensere

lage billig julepynt med barn

enkel billig juledekorasjonside snømenn laget av skjell

billig julepynt puss med pasta

lag billig julepynt med sukkerdryss

billig julepynt tinker grantrær ut av papirbillig julepynt gjør graner av kakebånd

billig julepynt tinker upcycling

lage billige julepynt bestikkposer

billig juledekorasjoner lager juletrepynt med bilder og plug-in-former

billig julepynt diy juletre fra euro pall

billig julepynt enkle stjerner laget av wire

billig julepynt lager iskrem som juletrepynt

billig julepynt dekorere vinduer

lag en billig julepynt med murer

billig julepynt dekorere glass

tinker billig julepynt gratulasjonskort

billig julepynt morsomt diy idé rudolf rein

lag billig julepynt maritim dørkrans

billig julepynt tinker mini juletrepynt

billig julepynt tinker minimalistisk engel

lage billig julepynt med vinglass

billig julepynt tinker bærekraftig grantre

billig julepynt pingvinhåndverk fra dyreflasker

billig julepynt lager reinsdyr av blomsterpotter

billig julepynt tinker med anheng av saltdeig

billig julepynt snømann flaske dekorere

billig julepynt snømenn fra flaskehett

billig julepynt snømenn tinker ut av dyreflasker

Lag billig julepynt selv av trepinner

Juletrepynt billig juledekorasjoner pusler med ballonger

lag billig julepynt sokk snømann

Billige juledekorasjoner stjerner laget av toalettpapirruller

billig julepynt fra muffinsvesker

billig juledekorasjon dørdekorasjon bilderamme juletrepynt

billig juledekorasjon dørdekorasjon grantre laget av knapper

billig julepynt dekorere julekuler

dørdekorasjoner jul billig julepynt tinker

billig julepynt vinglass snømenn

små grantrær laget av knapper billig julepynt

mini grantrær laget av kjegler billig julepynt

dørkrans jul billig juledekorasjoner tinker

puristisk krans rosmarin billig juledekorasjon

puristisk juletre laget av grener billig julepynt

salt deig håndverk ideer billig julepynt