Hvem hadde trodd at pustemasken kunne bli en så viktig ting i hverdagen vår? Siden verden ble fanget av Covid-19-pandemien, har mange av våre vaner endret seg, og ikke bare i vårt arbeid og personlige liv. Vi er i en unntakstilstand som krever litt innsats, disiplin og fremfor alt god hygiene. I tillegg til vanlig håndvask og sosial isolasjon, anbefaler eksperter å bruke åndedrettsmasker offentlig. Hvor effektive disse er mot koronavirus og hvilken type maske som gir riktig beskyttelse mot virus, er et ganske kontroversielt spørsmål. Faktum er at masker lenge har vært mangelvare i mange land og byer rundt om i verden. Likevel anbefales det å ha dem ute på gaten, spesielt når du handler eller kommuniserer. Så i dag vil vi vise deg hvordan du kan lage en pustemaske selv, uten å sy. Det er 3 enkle guider å velge mellom nedenfor.

Lag en ansiktsmaske av bomullsstoff selv på et blunk

skjerf hår elastisk pustemaske gjør deg selv uten å sy

Lag din egen pustemaske av bomullsklut

For deg som har symaskin eller liker å sy, har vi disse flotte instruksjonene for ansiktsmasker. Men hvis du vil lage en enkel pustemaske selv uten å sy, bør du følge de neste trinnene. Dette er en superrask ansiktsmaske som du kan brette opp fra et firkantet bomulls skjerf og to hårbånd på få minutter.

Den kreative ideen kommer fra den japanske kunsten å brette Furoshiki. Det høres superenkelt ut og er det virkelig. Det er veldig viktig at kluten definitivt er laget av bomull. Dette materialet er snill mot huden, og det gjør det mye lettere å puste. I tillegg svetter man ikke i ansiktet når man bruker pustemasken over lang tid.

En DIY ansiktsmaske laget av et skjerf og to hårbånd

Lag munnbeskyttelsesmaske selv uten å sy

Ekstra tips: Før du faktisk bretter stoffmasken, bør du vaske hendene ordentlig og desinfisere arbeidsflaten tilstrekkelig.

Og slik er det gjort:

Legg det firkantede skjerfet flatt på bordet og brett de to ytterkantene mot midten. Snu rektangelet og brett ytterkantene tilbake til midten og snu dem.

Første trinn

Lag flere pustemasker selv uten å sy

2. trinn

Lag din egen pustemaske av et skjerf

3. trinn

lag din egen pustemaske av klut

Dette skaper en stoffrull som kan forsynes med en hårstrikk på begge sider. Det hele ligner da på et godteri.

4. trinn

Lag munnbeskyttelsesmaske av klut

Deretter bretter du de to endene av godteriet innover og legger dem sammen. Snu pustemasken. fullstendig!

5. trinn

pustemaske for klut

Hårbåndene gir ansiktsmasken tilstrekkelig hold og presser ikke mot huden

lag en brettet pustemaske av klut selv

Takket være bretteknikken kan masken enkelt trekkes ovenfra og under etter å ha festet den og beskytter munnen og nesen pent. Du kan bruke forskjellige skjerf og dermed sikre et fargerikt utvalg av mønstre.

Friske tekstilfarger gir en munter stemning under pandemien

enkel diy pustemaske laget av stoff

Viktig: Vask masken i vaskemaskinen minst 60 grader etter hver bruk. Ha helst i det hvite hvis det er mulig.

Her er en annen video som viser hvordan du kan brette Furoshiki -pustemasken på bare 1 minutt

Kirurgisk maske fra en gammel skjorte eller t-skjorte

Når det gjelder DIY pustemasker, er upcycling selvfølgelig en veldig passende idé. I dette tilfellet kan du bruke bomullsstoffet fra dine gamle klær eller sengetøy. Du trenger ikke kjøpe noen nye kluter eller stoffer til masken din, og du er absolutt bærekraftig. For denne andre varianten av pustemasken trenger du enten en gammel skjorte eller en bomullst-skjorte. For stroppene kan du enten bruke to lengre stykker stoffstrikk eller enkle stoffstrimler. En vanlig saks er nok som det eneste verktøyet.

Og slik starter det:

For denne lynraske ansiktsmasken laget av skjorte, klipp først av en av ermene med saks og klipp deretter over midten for andre gang. Resultatet er en rektangulær figur som samtidig er opp fra de to endene og så å si lukket fra de to andre. Dette gjør stoffstykket perfekt for vårt formål.

Første trinn

enkel munnbeskyttelsesmaske uten søm

Det eneste du trenger å gjøre nå er å tre de to stoffstrimlene på begge sider og trekke dem forsiktig. Pustemasken er nå klar til å bli tatt på.

2. trinn

Lag en pustemaske selv av en gammel skjorte uten å sy

Enda enklere enn Furoshiki ansiktsmaske

Lag munnbeskyttelsesmaske selv uten å sy

Med pustemasken fra T-skjorten er ikke ytterligere strimler av stoff eller elastikk nødvendig. Fordi disse kuttes ut av T-skjorten når den er laget. Legg først t-skjorten på en flat overflate og kutt ut en form som vist på bildet nedenfor. Høyre side av torget skal være omtrent lengden mellom dine to ører, målt over munnen din. Du kan la de lengre strimlene være så lenge du vil. Det er selvfølgelig viktig at disse er lange nok til å bindes bak hodet senere.

Første trinn

Lag din egen t-skjorte pustemaske uten å sy

Brett deretter ut stoffet en gang og brett nå den øvre delen ned igjen slik at masken dannes.

2. trinn

Lag en ansiktsmaske av t-skjorten din selv

Det er alt. Din T-skjorte ansiktsmaske er klar til bruk.

3. trinn

pustemaske laget av t-skjorte uten å sy

Lag en engangs pustemaske selv av kjøkkenpapir

Denne ansiktsmasken er laget av kjøkkenpapir og er selvfølgelig bare egnet som engangsmaske. Det betyr at etter å ha båret den, pakk den i en forsegelig plastpose og kast den. Ikke glem å vaske hendene grundig eller desinfisere dem grundig med et antivirus håndsprit.

Lag en enkel ansiktsmaske av kjøkkenpapir

lag en enkel pustemaske selv av kjøkkenpapir

Materialene som trengs:

  • to stykker kjøkkenpapir
  • Stiftemaskin
  • Eagle ugle papir lim
  • varmt lim
  • to elastikk

I videoen nedenfor kan du se nøyaktig hvordan denne enkle pustemasken kan lages på få minutter.

Lag en pustemaske av kjøkkenpapir uten å sy

Ekstra tips: For å forsterke masken kan du legge et vev til de to stykkene kjøkkenpapir. Du kan også bruke tape til å forsterke ytterkantene i stedet for å bruke papirlim.

I den neste videoen kan du se hvordan du kan bruke et hull til å tre maskebåndene gjennom og hvordan du kan feste et stykke ledning for nesekonturen til den øvre kanten av masken.

I tillegg til en pustemaske, lag et beskyttende visir selv

Bruk disse geniale instruksjonene hvis du vil lage en pustemaske selv uten å sy og beskytte dine nærmeste og deg selv. Følg sikkerhetsreglene i din region og vis solidaritet og ansvar overfor andre. Og selvfølgelig: vær sunn!

Bli kreativ med å lage ansiktsmaske!

Lag din egen pustemaske av stoff uten å sy

Myke bomullsstoffer så vel som mikrofiber er ideelle for dette

Lag en pustemaske av stoffrester uten å sy

Hvis du vil gå enda raskere, er bare to slisser nok for ørene

lag en rask pustemaske selv av rester av stoff

Eller kanskje din BH får en helt ny bruk?

BH pustemaske gjør deg selv