Tinkering med betong har vært en av de mest populære fremstillingsmetodene på en stund. Fordi teknikken er relativt enkel og resultatene er utrolig originale og veldig populære for øyeblikket. Betongutseende passer ikke bare til den trendy industrielle stilen, men brukes nå som dekorasjon for mange andre stiler. Selv i julen har originale, selvlagde betongdekorasjoner blitt en langløper. Hvis du også er fan av enkelhet og originalitet, bør du definitivt prøve å lage slik julepynt i år. Nedenfor finner du noen smarte håndverksideer til jul, som er super enkle å implementere selv for absolutt nybegynnere. Vi vil også fortelle deg hva du bør være oppmerksom på når du arbeider med betong.

Lag betongdekorasjon i skandinavisk stil selv

elegant skandinavisk betongdekorasjon til jul

Hvilken betong bør du bruke som dekorasjon??

I prinsippet har du valget mellom fin betong, også kjent som kreativ betong, prefabrikert betong fra Bauhaus og sement. Alle disse materialene har sine fordeler og ulemper når det gjelder kvalitet, pris og måten de fungerer på. For eksempel er kreativ betong den fineste og enkleste å behandle.

I tillegg er det lite støv, superenkelt og raskt å blande og også veldig stabilt. Etter bruk kan den enkelt oppbevares i gjenlukkbare bøtter. Den eneste ulempen: produktet er ikke billig. For 2,5 kilo betaler du imponerende 15 euro. Og denne mengden kan høres ut som mye, men det er den ikke. Dette betyr at bare 2-3 relativt små DIY-prosjekter kan gjennomføres.

Ferdigblandet betong er derimot den billigste. Men det kan bare kjøpes i veldig store mengder, og det genererer ganske mye støv. Du kan også lage betong selv ved å bruke sement og kvartssand i forholdet 1: 2. Kostnadene blir da fem ganger lavere. Imidlertid har du de samme ulempene som med betong. Rask sement er en annen variant som materiale for din DIY betongdekorasjon. Men dette er like dyrt som kreativ betong. Den kan brukes til å lage små ornamenter fordi den tørker ut i løpet av få timer. Du må være veldig rask når du heller.

Vakre lykter kan lages av alle typer betong

betongdekorasjon borddekorasjon lag lanterner selv

Ekstra tips: Det er viktig å bruke støvbeskyttelse og hansker når du arbeider med sement og betong. Disse materialene tørker alvorlig ut huden og kan forårsake det som kalles sementbrann. Hansker er også nødvendige for kreativ betong, men du kan klare deg uten ansiktsmaske.

Hvilke materialer og verktøy trenger du?

Spesielle silikonformer kan brukes som støpeformer. Spesielt mindre ornamenter til julepynt som stjerner, engler eller kuler kan gjøres superenkelt med det. For noe større kreasjoner som boller, lysestaker eller lykter er emballasje av papp, plastbeholdere, tomme bokser, PET -flasker og kopper, vårkakeformer, etc. ideelle. De er flotte for både former og motformer. Det som aldri bør brukes er gjenstander laget av keramikk eller glass. Fordi disse kan gå i stykker når du fjerner den tørkede betongen.

Du kan lage atmosfæriske stjerner med de riktige silikonformene

lag betongdekorasjonsstjerner til jul selv

Når du sliter med betong trenger du også steiner eller lignende for å veie ned motformene, matoljen og en pensel, samt sandpapir med grove og fine korn. Eventuelt kan akrylmaling, glitter og fargespray kreves for dekorasjon.

Puristiske lysestaker lages enkelt av PET -flasker

Betongdekorasjon med petflasker tinker til jul

Grunnleggende instruksjoner for DIY betongdekorasjon

Å helle selve betongen og lage de individuelle dekorasjonene er faktisk ganske greit. Likevel er det noen få ting du bør ta hensyn til og fremfor alt være tålmodig. Sistnevnte gjelder først når det gjelder fullstendig tørking av de støpte gjenstandene. Her gir vi deg en kort guide som brukes til håndverk med kreativ betong. En lignende tilnærming brukes også med hjemmelaget betong.

Før du begynner å vanne, bør du ha alle nødvendige materialer og hjelpemidler klare og dekke arbeidsflaten med folie eller aviser. Begynn deretter å blande betongen med vann i en bøtte i henhold til produsentens instruksjoner på emballasjen. Ta deretter støpeformen, hvis du har en, legg den foran deg og børst innsiden av den med matoljen slik at betongen lettere kan fjernes. Hell deretter bare betongen i den. Pensle deretter utsiden av motformen med olje og trykk den inn i betongen. Fyll med steiner eller lignende for å veie ned.

Et lite betongfartøy er perfekt for å samle mynter

Tinkerlykter ut av konkrete instruksjoner

Nå er det på tide å vente og se. La det hele tørke helt ut på et tørt, kjølig sted i minst 2 dager. Deretter løsner du betongdekorasjonen forsiktig fra formene og glatter de grove områdene og kantene først med grov og deretter med det fine sandpapiret. fullstendig!

Ekstra tips: Ved tunge dekorasjoner som skåler eller lysestaker, bør du teipe undersiden med filtglider slik at bord og kommoder er beskyttet mot riper.

Dette er for eksempel tilfellet med denne konkrete skapelsen

betongdekorasjon jul håndverk stearinlys bolle lage selv

Å lage betongdekorasjoner selv er veldig enkelt, og alle har det gøy. Prøv det og lag stilige julepynt som umiddelbart vil bli et skikkelig blikkfang.

Lag en moderne adventskrans av betong

lag adventskrans av betong selv

Mini juletrær er også en fantastisk DIY -idé laget av betong

lag stilige betongdekorasjoner selv til jul

tinker betongdekorasjon til jul

Du kan enkelt lage disse ved hjelp av pappposer

betongdekorasjon jul lag deg selv kjegle

lag mini -graner betongdekorasjon selv

Julehåndverksideer lager betongdekorasjon selv

Enkle lysestaker er laget av puddingkoppene

instruksjoner for betongdekorasjoner til jul

tinker betongdekorasjon lysestake blomsterpotter

Betonglysestaker til jul

Du kan enkelt lage diamantstøpeformer av papp

betongdekorasjon med papp

Spesielt silikonform er best for nybegynnere

lage betongdekorasjoner med silikonformer  lag lysestake av betongdekorasjon selv  lag betongdekorasjon selv lysestaker

Noen kjegler legger til at det er noe

DIY instruksjoner for betongdekorasjon med kjegler

Lag betongdekorasjon selv med tapper

Mange julepynt kan lages på kort tid

lag betongdekorasjon selv til jul

lag julekuler i betong selv     tinker betongdekorasjon julekuler

Betonglysestaker gir enda mer festlig stemning

lag betongdekorasjonslykter til jul selv

Tinker lanterns lysestaker av betong  lag betonglysestaker til jul selv

Fargerik glitter må bare være

Lag dine egne glitrende grantrær julepynt av betong

Det er ingen grenser for kreativitet her

dekorere med en broderiramme betongdekorasjon grantrær       lysestaker stjerne betongdekorasjon til juletinker  original betongdekorasjon mini grantrær

Originale lykter av betong er klassikerne

tinker puristiske betongdekorasjoner til jul

Skandinaviske lykter lager betongdekorasjon selv

Lag små grantrær med silikonformer

søte grantrær betongdekorasjon til jul

lag borddekorasjoner av betong til jul selv  Julehåndverk betongdekorasjoner lag deg selv

Atmosfæriske betongstjerner til jul

Lag dine egne julestjerner av betong

julestjerner tinker betongdekorasjon til jul

Med originale betongdekorasjoner til jul kan det til og med gjøres slik …

lag falske konkrete julekuler selv

enkle instruksjoner betongdekorasjon julekuler   lag vakre julepynt av betong selv