Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage ditt eget kroppssmør i hjemmet. Du trenger imidlertid bare noen få ingredienser for å lage et kremaktig og fuktighetsgivende kroppssmør. Og når du først har prøvd oppskriften på kroppssmør, er sjansen stor for at du aldri vil kjøpe et kroppssmør fra butikken igjen. Så brett opp ermene og lag ditt eget kroppssmør. Men først, finn ut hvorfor dette kremete smøret er så gunstig for huden vår. Vi gir deg nyttig informasjon om det. Les videre for å finne ut hvordan du kan lage ditt eget kroppssmør …

Hvordan kan du lage kroppssmør selv?

Lag kroppssmør selv Oppbevar oppskriften i glassbeholderen

Hva er et kroppssmør?

Et kroppssmør er vanligvis en type oljebasert krem ​​som ikke inneholder vann, for eksempel bodylotion. Et kroppssmør består vanligvis av en blanding av oljer og smør, som ofte blir slått sammen for å skape en lett og kremaktig tekstur.

Hjemmelaget pleie for sunn hud

Lag kroppssmør selv Glassbeholdere bruker essensielle oljer

Fordeler med kroppssmør fremfor en bodylotion

Kroppssmør er kremere og derfor tettere enn kroppskremer. Denne kosmetikken er også mer okklusiv, noe som betyr at den kan skape en barriere som forhindrer at fuktighet lekker ut av huden. Som et resultat varer kroppssmøret også lenger på huden din enn en lotion. Til slutt, på grunn av mangel på vann, har det vanligvis en lengre holdbarhet.

Ulemper med kroppssmør

På den annen side er kroppssmør vanligvis mye dyrere å lage sammenlignet med kroppslotion. Dette er fordi kroppssmør ikke først og fremst er vann som de fleste lotioner.

Kroppssmør kan også føles for tett eller for fettete for noen mennesker. Siden den ikke inneholder vann, binder den ikke like mye fuktighet dypt inn i huden. Du kan imidlertid bekjempe dette problemet ved å påføre kroppssmør på våt hud.

Bare påfør krem ​​en gang om dagen 

Lag kroppssmør selv hudpleie

Lag kroppssmør selv av bare 3 ingredienser

Vi eksperimenterte med å lage kroppssmør av forskjellige oljer og bestemte oss for et spesifikt forhold mellom harde og myke oljer. Som et resultat skummer kroppssmøret godt og føles lett på huden.

Kakaosmør, kokosmør, sheasmør og mangosmør er alle fantastiske “harde” oljer til bruk i hjemmelaget kroppssmør. De regnes som “harde” oljer fordi de vanligvis er faste ved romtemperatur. De gir kroppssmøret en fast konsistens.

DIY kroppssmør

Lag kroppssmør selv oppskrift hjemmelagde hudpleieprodukter

Olivenolje, jojobaolje, søt mandelolje eller avokadoolje er gode flytende oljer. For oppskriften i dette innlegget brukes flytende og harde oljer i forholdet 1 del til 3 til 4 deler. Dette sikrer en fin konsistens og et litt høyere smeltepunkt for det hjemmelagde kroppssmøret.

Våre favoritter for å lage hjemmelaget kroppssmør er: kakaosmør, kokossmør og jojobaolje. De er perfekte nok til å lage ditt eget kroppssmør.

Pisk smør og oljer med en mikser eller mikser til det er skummende

Lag kroppssmør selv til å slå oljeblandingen

Kokosmør

Kokosmør smelter kroppssmøret lett når det er varmet opp av huden. Den har fantastiske antibakterielle og soppdrepende egenskaper og gjør en utmerket jobb med å låse inn fuktighet og trenge dypt ned i hudlagene.

Kokosmør gir mange hudfordeler

Lag kroppssmør selv Bruk kokossmør

Kakao smør

Kakaosmør inneholder mye antioksidanter og fordelaktige fettstoffer som kan hjelpe med å helbrede utslett, tegn på aldring og tørr hud. Mange kvinner bruker det som et middel mot strekkmerker og flekker, så det er perfekt for hjemmelaget kroppssmør.

Kakaosmør er en av de vanskeligste smørsortene og lukter sjokolade

Kroppssmør gjør kakaosmør hardt

Jojoba olje

Den flytende oljen i denne blandingen er jojobaolje. Jojoba er en flott naturlig fuktighetskrem som lett trenger inn i huden og skaper en naturlig barriere på huden. Det er antibakterielt og antiinflammatorisk. Jojoba brukes til å behandle en rekke hudforhold.

Jojobaolje hjelper på mange hudforhold

Lag ditt eget kroppssmør ved hjelp av jojobaolje

Lag kroppssmør selv – oppskrift

Ingredienser:

  • 110-115 g kokossmør
  • 95 – 100 g kakaosmør
  •  55 – 60 g jojobaolje

Merk: Bruk uraffinerte økologiske produkter når det er mulig.

Det hjemmelagde kroppssmøret har en kremaktig konsistens

Lag kroppssmør selv Oppbevar oppskriften i metallbeholderen

Bruksanvisning:

Ha kokosmør, kakaosmør og jojobaolje i en varmebestandig beholder. Du kan også bruke en dobbel kjele ettersom alle ingrediensene er smeltet i vannbadet.

Når oljene har smeltet, rør godt og sett dem i kjøleskapet. Du vil merke en lett film på toppen og sidene av beholderen når oljene begynner å stivne. Dette tar vanligvis alt fra 30 minutter til 1 time, avhengig av temperaturen oljene nådde da de ble smeltet.

Tilsett smeltede oljer

Lag ditt eget kroppssmør, rør oppskriften i en blender

Pisk med en stavmikser eller mikser til den har en kremet, myk konsistens

Lag kroppssmør selv og få en kremaktig konsistens

Hvis oljeblandingen fremdeles er flytende, men begynner å stivne, begynner du å blande den i en stativblander.

Du vil se oljene overgå fra en mørkere gul til en lysegul og til slutt en skummende hvit. Fortsett å blande oljene til de blir lette og luftige. Dette kan ta alt fra 20 minutter til en og en halv time! Vær tålmodig, ventetiden er verdt det!

Slå litt videre og voilà. Det hjemmelagde kroppssmøret er allerede klart!

Gjør kroppen smør oljer foreslår en kremaktig konsistens

Når du føler at oljene kommer til å forbli flytende for alltid, legg dem tilbake i kjøleskapet slik at de kan stivne. Hvis romtemperaturen i hjemmet ditt er relativt høy, kan denne prosessen ta litt lengre tid. For eksempel om sommeren tar det lengre tid.

Når oljene er lette og luftige, overfør dem til en glassburk eller annen beholder for gjenbruk. Sett dem i kjøleskapet for å stivne helt.

Oppbevar det ferdige kroppssmøret i glass

Lag kroppssmør selv og ha det i en glassbeholder

Merk: Hvis du bor i et varmt område, bør du ha smøret i kjøleskapet. Kroppssmør har den egenskapen at det smelter ved kontakt med huden. Men når romtemperaturen er høy, smelter den tilbake til flytende tilstand.

Skjem bort huden din med ditt hjemmelagde kroppssmør, så får du en sunn og babymyk hud! Du kan finne ut mer om riktig hudpleie her.

Det er enkelt å lage kroppssmør selv

Lag kroppssmør selv i glassbeholdere

Kroppssmør med lavendelolje

Lag kroppssmør selv med lavendel

Med roseolje og kakaopulver

Lag din egen kroppsmørsoppskrift med kakaopulver