Oppmuntre barna til å vaske hendene regelmessig ved å bruke modellleire. Barn elsker å leke med modelleringsleire, og hvis håndvask blir presentert som en lek, vil de mer enn gjerne rense hendene. Mener du det ikke? Så finn ut hvordan du kan lage modellsåpe selv og tilby de minste en morsom aktivitet hjemme. Små barn kan leke med den ferdige modelleringsleiren og eldre barn kan hjelpe eller lage en leke såpe selv. Nedenfor finner du nyttig informasjon om dette, samt en enkel oppskrift på DIY modelleringssåpe …

Så du kan lage modellsåpe selv

Lag modelleringssåpe selv Oppskrift på vask av leiroser

Vet du hva modellleire egentlig er?

Leiresåpe føles som ekte leire, men det er faktisk en såpe. Det skummer og vasker hendene og kroppen akkurat som en vanlig såpe. Forskjellen er imidlertid at barn er ganske glad for å vaske leire.

Du kan forme din hjemmelagde eltsåpe slik du vil og la den lufttørke for å lage en tilpasset såpestang.

Eller du kan lagre eltsåpe i en lufttett beholder for å bruke som røre. Barn elsker å leke med grøtaktig røre, så de vil sannsynligvis like den mykere såpen bedre.

Eltende såpe er morsomt for store og små

Lag modelleringssåpe selv DIY vaskelereoppskrift

Hvordan kan du lage modellsåpe selv?

Å lage såpe er veldig enkelt, og det krever bare noen få ingredienser som du sannsynligvis allerede har i kjøkkenskapet ditt. Så for såpeoppskriften i dette innlegget trenger du maisstivelse, flytende såpe / olivenoljesåpe og kokosnøttolje. Glitterpulver, som brukes som fargestoff, samt essensielle oljer for duft er helt gratis.

Når du vasker hendene føles det som et spill

Gjør leirsåpe til en enkel oppskrift på vask av leire

Flytende olivenoljesåpe

Den flytende Castilla -såpen eller olivenoljesåpen er det som faktisk vasker i denne oppskriften. En ekte flytende castilsåpe laget med olivenolje vil ikke skape mye skum. Det er helt greit. Skummet er imidlertid ikke det som gjør deg ren.

Men du kan også bruke din foretrukne baby shower gel eller hvilken som helst dusjgel. Hvis dette er parfymert, så la de essensielle oljene være ute. I dette tilfellet vil du sannsynligvis få mer skum fordi dusjgeler inneholder tilsetningsstoffer som skaper mer skum.

Lær barna dine å vaske hendene regelmessig

Lag modelleringssåpe selv Barnas håndvask oppskrift Vask leire

Kokosolje

Kokosolje gjør eltsåpen mer fuktighetsgivende. Siden kokosolje er et fast stoff ved romtemperatur, setter det såpen og får den til å ligne mer på en deig. Kokosolje smelter ved 76 grader, så såpen blir myk når du spiller.

Du kan også legge til en annen bærerolje eller la den stå helt ute. Hvis du tilsetter en flytende bærerolje, må du kanskje bruke mer maisstivelse. Søt mandelolje, fraksjonert kokosnøttolje eller druekjerneolje er best for en DIY eltende såpe fordi de absorberes raskt av huden.

Eltende såpe for barn er en smart idé

Barn lager selv deig i forskjellige farger

Glitterpulver

Vi anbefaler å bruke glitterpulver i stedet for matfargestoffer for å farge modellleiren din. Matfarging kan flekke hendene dine, ikke bare når du lager såpe, men også når du vasker hendene.

Essensielle oljer

Når du lager eltsåpe til barn, er det viktig å bruke bare barnesikre eteriske oljer. Eteriske oljer er generelt trygge for barn over to år, men det er også noen som anses som trygge for barn over ti år.

Noen essensielle oljer som du kan bruke i modellleiren er som følger:

 • Kalkolje (10+) for årvåkenhet
 • Sitronolje (2+) for klarhet
 • Lavendelolje (2+) virker avslappende
 • Røkelseolje (2+) for å rense sinnet

Farget og vakkert duftende vaskeleire

Lag modelleringssåpe selv Oppskrift på vask av leirefargede kuler

Lag modelleringssåpe selv – oppskrift

Er du klar til å lage modellsåpen din selv? La oss begynne da. Oppskriften på DIY såpedeig for barn finner du rett nedenfor …

Ingredienser:

 • 1 kopp maisstivelse, pluss mer til elting
 • ½ kopp flytende olivenoljesåpe
 • 1 ss kokosolje
 • Glitterpulver
 • 8-9 dråper barnsikker eterisk olje

Eldre barn kan lage leire selv

Å lage modellsåpe selv Oppskrift på vask av modelleringsleire

Forberedelse:

 • Legg maisenna og flytende olivenoljesåpe i en mellomstor bolle og rør sammen.
 • Smelt kokosoljen i en dobbel kjele eller i mikrobølgeovnen i 20 sekunder.
 • Tilsett den smeltede kokosoljen til maisstivelse og såpeblanding og bland alle ingrediensene godt. Den ferdige blandingen skal være flytende.
 • Hvis du vil lage en flerfarget såpedeig, deler du røren i to eller flere boller.
 • Tilsett glitterpulver eller matfargestoffer og eteriske oljer etter ønske. 9-10 dråper eteriske oljer er nok for hele mengden deig. Hvis du deler såpesmeten for å farge den annerledes, så del også dråpene.
 • Legg deretter litt maisstivelse på en ren overflate. Legg såpesmeten oppå maisenna og elt til den blir til en formbar deig. Du kan legge til mer maisstivelse etter behov. Din hjemmelagde modelleringsleire er nå klar.

Bruk enten matfargestoffer eller glitterpulver for å farge vaskelera

Lag modelleringssåpe selv oppskrift som vasker leirematfarger

Blå eltsåpe til gutter

Lag modelleringssåpe selv oppskrift vask leire instruksjoner

Klem av en liten mengde og bruk den som en vanlig såpe. Når eltsåpen er våt, blir den myk. La barna leke med det og vask hendene samtidig. Men husk at modelleringsleiren helt kan oppløses og forsvinne i vannet.

Rosa eltsåpe til jenter

Lag modelleringssåpe til deg selv barnas oppskrift på å vaske leire

Hvordan lagre eltsåpen?

Hvis du oppbevarer spillesåpen i en lufttett beholder, holder den i noen måneder. Du kan klemme av noe av det, avhengig av dine behov, for å bruke det som såpe eller for å lage morsomme figurer. Husk imidlertid at leketøysåpen tørker ut hvis den ikke dekkes til.

En fargerik idé for vask av leire

Lag modelleringssåpe selv Oppskrift på vask av deig

Håndvask har vært et viktig tema de siste månedene. Men det betyr ikke å ta det for alvorlig. Bare ha det gøy med det og lær barna sunne vaner. Det fungerer ganske bra med en hjemmelaget modelleringsleire, ikke sant?

Prøv oppskriften vår til eltsåpe!

Lag leirsåpe selv oppskrift på vask av leire lilla

Hjemmelaget eltsåpe er myk når den er våt og hard når den tørker

Lag modelleringssåpe selv Oppskrift for barn

Eltende såpe for å spille spill og for å vaske hender

Lag eltsåpe selv

Få kreative former til å komme opp, som denne nedenfor …

Lag eltsåpe selv flerfarget stjerneoppskrift vask leire Lag eltsåpe selv og form den kreativt Oppskrift vaske leire