Notater, postkort, bilder og verdifulle minner … mye kan organiseres på et magnetisk oppslagstavle. Så det hele ser ikke bare stilig ut, men bidrar også til å gi en optimal oversikt. Det er et stort utvalg av modeller og design av magnetiske oppslagstavler på markedet. Du kan velge et enkelt magnetisk brett av aluminium i hvitt eller et av rustfritt stål og belagt med krittmaling. Det er til og med noen som tilbys i et veldig elegant skiferutseende. Magnetiske glassplater i matt eller høyglans, som også egner seg for skrift, er veldig populære. Du kan til og med bestille disse med et hvilket som helst bilde eller bare i en farge som passer til interiøret ditt.

magnetisk oppslagstavle industriell stil

Men hvis du liker å lage håndverk og vil være kreativ, kan du lage ditt eget DIY magnetiske oppslagstavle. Det er også mange mulige varianter tilgjengelig for deg her. Nedenfor er en enkel guide til hvordan du mestrer magnetiske plater ved hjelp av magnetisk maling på et lerret. Vi gir deg også noen viktige tips om hva du bør vurdere når du designer og hvilke magneter som passer for hva.

Lag ditt eget magnetiske tavlebrett på lerret

Denne DIY -ideen bruker magnetisk maling, som nå er tilgjengelig i mange Bauhaus -bygninger. Du kan til og med velge en som fungerer som tavlemaling. Dette viser seg senere å være spesielt praktisk for daglig bruk av magnetbrettet. Du kan bruke den til å forlate dine nærmeste nye, muntre ordtak eller meldinger, for eksempel.

Lag diy magnetisk oppslagstavle på lerret med krittmaling

Materialer og verktøy:

  • Lerret på båreramme (hvilken som helst størrelse)
  • Valg av magnetfarge
  • Malings rulle
  • Pensel (best for 30 mm krittmaling)
  • Varm limpistol
  • Washi -tape, dekorative steiner eller lignende for kanten (valgfritt)
  • Magneter (helst neodymmagneter)

Ekstra tips: Magneter belagt med ferrit eller stål fungerer neppe på magnetisk maling. Det er derfor lurt å gå til kraftige neodymmagneter å legge.

Og det er så enkelt:

Legg lerretet på et flatt underlag med avis eller beskyttelsesfilm. Ta den magnetiske malingen og rør den godt i beholderen med en rørepinne. Påfør deretter det første laget jevnt på lerretet ved hjelp av penselen. La tørke i ca 2 timer. Deretter påføres det andre laget med magnetisk maling. La det tørke ut igjen og påfør det tredje laget. Bedre å gjøre dette med en malerulle.

Lag ditt eget magnetbord av lerret med magnetisk maling

I utgangspunktet er magnetbrettet ditt nå klart etter at det har tørket helt ut. Du kan enten henge dem på veggen i minimalistisk stil eller lene dem mot dem. Eller du kan dekorere dem pent med steiner, perler, skjell etc. etter din egen smak.

lerret båreramme magnetisk oppslagstavle

Du kan også lage et kreativt magnetisk brett på andre måter, for eksempel fra et gammelt bilde med en vakker ramme eller av metallplater, som du deretter belegger med hvilken som helst metallfarge eller dekker med stoff. Selv gamle stekebrett er egnet for noe mindre magnetiske brett, som gjøremål eller handlelister passer perfekt til.

og her den går til instruksjonene for magnetiske tappeplater laget av metallplater og rester av stoff.

Design et stekebrett som et diy magnetisk oppslagstavle

Hvilke magneter er egnet for et magnetisk oppslagstavle??

Som nevnt ovenfor, bør du bare bruke neodymmagneter til et DIY magnetisk brett med magnetisk maling. Hvis du har en ferromagnetisk overflate, er alle slags magneter egnet. Det eneste som gjenstår å velge er en behagelig form og magnetens høyre holdekraft. Dette avhenger av størrelsen og vekten på objektene som skal holde seg til brettet. Når det gjelder magnetiske glassplater, er det også veldig viktig at magnetene fester seg bedre. For eksempel er kontormagneter med ståljakke ikke det beste valget. Uansett brukes supermagneter laget av neodym her igjen. Du kan velge mellom neodymskive-, terning- eller stangmagneter. For å feste sedler og større ark trenger du en magnetstyrke på ca. 6-8 mm. Hvis objektene er litt tyngre, for eksempel bokstaver og postkort, er en tykkelse på ca. 12 mm tilstrekkelig.

Denne informasjonen er bare for din generelle orientering og kan variere fra produsent til produsent. Søk derfor alltid råd fra erfarne forhandlere før du kjøper magneter. Ha det gøy med håndverk og design og lykke til!

  DIY magnetisk oppslagstavle for sminke

lag et elegant magnetisk oppslagstavle

Lag magnetisk oppslagstavle selv av metallplater

Mal magnetbrettet med magnetisk maling