Fersk pasta og hjemmelaget – det høres ut som en skikkelig kulinarisk nytelse. Det kan være spennende og fremfor alt veldig velsmakende, for innlegget vårt i dag handler nettopp om dette: Hvordan kan du lage din egen pasta selv? Tilberedningen av deigen er relativt enkel, og hvis du har en pastamaskin fungerer alt ganske bra. Pastaen vår er laget uten pastamaskin. Vi vil gjerne finne ut hvordan pasta ble laget tidligere og komme så nær som mulig den autentiske smaken av italiensk mat. Vi vil også dele noen ideer for fylling, tørking, matlaging og pynt med deg. La oss starte med noe grunnleggende, nemlig å forberede pastadeigen. Du kan velge mel basert på kostholdspreferanser.

Lag pasta selv – det er enkelt, deilig og sunt 

lag pasta selv

Lag pasta selv – deigen fungerer så lett!

Før du kan forme, fylle eller finpusse pastaen på noen måte du vil, trenger du en deig. Den italienske originalen er tilberedt med durum hvetemel. Alternativt kan du bruke normalt hvetemel eller durumhvete semulegryn. Hvis du spiser glutenfritt og bruker riktig mel, bør du ikke forvente elastisk deig.

Videre behandling med en pastamaskin anbefales. Og nå til pastadeigoppskriften:

Deigen kan endre farge og finpusse smaken med urter eller grønnsaker 

lag pastaen annerledes

Vi erstatter pastamaskinen med en vanlig kjevle  

kjevle ut pasta selv

Friske båndnudler laget av urtedeig! Det er ingenting som lukter og smaker så fantastisk!

Lag pasta selv med et fyll av friske urter

Formen på pastakreasjonene dine kan bestemmes i henhold til dine ønsker 

Lag pasta selv ravioli og gnocchi

Nudler kan lufttørkes hvis de ikke har fyll 

Lag pasta selv med et fyllsnitt

ingredienser: 300 g hvetemel, 1/2 ts salt, 3 ferske egg, 3 ss olivenolje

forberedelse: Bland de tørre ingrediensene godt sammen, tilsett egg og olje og lag en elastisk deig. Form den deretter til en ball og la den hvile i omtrent 30 minutter ved romtemperatur i en forvarmet bolle. Etter at deigen er klar, deler vi den i kvartaler og begynner å rulle den ut. Du bør rulle deigen til den blir nesten gjennomsiktig. Mens du bearbeider deigen, teip av arbeidsflaten av og til og støv på begge sider med mel. Brett det over noen ganger og skjær det i strimler.

Pastadeigen er veldig enkel å lage og fungerer i de fleste tilfeller veldig bra

Lag pasta selv uten maskin

Å kutte ut båndnudlene er enkelt og enkelt 

Lag pasta selv flat

Du bør ha tid, ro og tålmodighet 

Lag pasta selv med fyll som kutt

Så du kan lage pasta selv uten å bruke en pastamaskin

Hvis du har knaet en god og elastisk deig, kan du nå lage de sprøeste formene av den. Ved å brette den over og skjære den i strimler får du ferske og gode båndnudler. De kan gjøres raskt og enkelt. Ved å bruke et glass kan du skjære ut sirkler i deigen, fylle dem deilig og forme dem til elskede tortellini. På denne måten kan du lage ravioli eller andre fylte dumplings. Hvis du kutter rektangler fra den ferske deigen, kan du vri dem opp i en spiral ved hjelp av en blyant og behandle dem på lignende måte som penne. I tillegg til å tilberede pasta med god olivenolje og duftende urter, kan du også elte urter i pastadeigen. Enten du bruker salvie, basilikum, oregano eller merian til urtedigen din, kommer du litt nærmere den autentiske italienske smaken. De grønne nudlene er spesielt attraktive og foretrukne for barn. Deigen kan bli rød hvis du bruker rødbeter.

Med de riktige verktøyene kan du fremheve ikke bare deilig, men også veldig vakker pasta

Lag din egen pasta med fyll for ravioli -kjennere

Kreasjonene og de kreative mulighetene kan være uendelige 

Lag pasta selv med blyant

Så mange typer pasta: tips for matlaging, tørking eller fylling

Å lage pasta er kanskje en av de enkleste tingene å gjøre på kjøkkenet. Mange av oss tilfører en heftig klype salt i vannet og en dråpe olivenolje også. Dette er for å beskytte pastaen fra å henge sammen. Selv om de profesjonelle kokkene mener at denne skikken er ren overtro, forblir den. Når det gjelder tilberedningstid: Du bør alltid trekke 1-2 minutter fra den angitte tilberedningstiden og heller kontrollere pastaens hardhet med en gaffel. Spesielt når du behandler pastaen, ikke kok den for myk! Fyllet kan klassisk bestå av ost og spinat, men skinke, sopp og urter er også populære for fylling. Mett kan også brukes som pålegg hvis du er fan av Schwarzwald -kjøkken. Pasta kan brukes fersk eller tørket. Den fylte pastaen skal konsumeres fersk, og resten av pastaen kan lufttørke. Du kan lagre hjemmelaget pasta i opptil tre måneder.

En god idé er å elte ferske eller tørkede urter i deigen 

Lag pasta selv med urter

En glutenrik deig kan bøyes til hvilken som helst form og retning du ønsker 

pasta lag forskjellige typer pasta selv

Vanlige feil folk gjør når de lager pasta

Den første feilen er å la pastaen stå i kokevannet for lenge. Den neste feilen er å sette pastaen i vannet for tidlig. Du kan også ha tatt en gryte som er for liten eller ikke nok vann. Det ville også være en feil å ikke putte salt i vannet. Apropos salt. Hvis du planlegger å tørke pastaen, er det bedre å ikke bruke salt når du lager deigen. Saltet absorberer vannet, og det kan derfor ta for lang tid å tørke ut eller muligens føre til dannelse av mugg.

Pastadeigen lages relativt raskt for hånd og skal være myk og elastisk 

lag pasta selv

Etter hvetning anbefales en hviletid på ca. 30 minutter 

lag pasta selv pastadeig

Hvis du vil lage pasta selv, kan hjelpende hender brukes 

lag pasta selv med barn som fyller gourmet

Hvis du danner en sirkel av deigen, bøyer du den, fyller den med ost og pakker den inn, du får godt laget tortellini 

lag pasta selv tortellini

lag pasta selv kjevle

hjemmelaget pasta

Lag pasta selv med fyllet håndpresset

lag pasta selv kjevle salvie

Lag din egen pasta med en fylling av gourmeter for kjennere

Lag pasta selv med en fyllingsløkke

Lag pasta selv med et raviolli gourmetfyll

Lag pasta selv med mettende gourmet

Lag pasta selv med fyll