Saltdeig er en flott modelleringsleire som både voksne og barn kan bruke til håndverk. Det er veldig gøy å lage ornamenter av saltdeig, og du kan bruke dem som unike dekorasjonsideer. Det er faktisk en rekke håndverksideer for barn i alle aldre. For eksempel kan du lage høstløv eller julepynt med barna dine og bruke dem til å lage dekorative kranser, dekorere huset eller bruke dem til å dekorere et tre eller juletreet ditt. Men hvordan kan du lage saltdeig? Nedenfor finner du en enkel saltdeigoppskrift og noen nyttige tips og kreative ideer for høstdekorasjoner med saltdeigpynt.

Lag saltdeig og lag temadekorasjoner av den

Saltdeig lager ideer til saltdeig til jul

Saltdeig er et materiale som er lett å tinker med, forberedelsen er billig og ganske enkel. Du trenger bare noen få dagligvarer for å lage saltdeig. Ta en titt på vår enkle saltdeigoppskrift og de praktiske tipsene og håndverksideene nedenfor …

Høstdekorasjonsideer fra saltdeig

Lag saltdeig, ornamenter, lag ideer om saltdeig

Å lage saltdeig – en rask og enkel oppskrift

Nødvendige ingredienser:

  • 1 kopp salt
  • 1 kopp vann
  • 2 kopper mel

Elt saltdeigen

Saltdeig lage oppskrift saltdeig ideer

Slik lager du en saltdeig:

Bland saltet og melet, tilsett deretter vannet sakte til blandingen er fast, men ikke klissete. Hvis det blir klissete, ikke få panikk! Bare dryss litt mer mel over den til den har en fin, fast og tørr konsistens. Elt blandingen til en deig.

Å lage saltdeig er ganske enkelt og raskt

Lag saltdeigoppskrift Elt saltdeig og bak ideer

Det er alt du må gjøre! Du kan ikke gå galt med denne enkle saltdeigoppskriften. Hvis blandingen er for seig, tilsett mer mel, hvis det er for tørt, tilsett litt mer vann.

Saltdeigen din er allerede klar!

Å lage saltdeig Oppskriftstips Saltdeigsideer

Stek håndverkspynt fra saltdeig

Kjevle deretter ut deigen. Denne skal være omtrent 50-60 mm tykk. Bruk kakeskjæreren du ønsker, og lag noen flotte former. Ikke glem å lage et lite hull hvis du vil henge saltdeig -kunstverkene dine!

Bruk informasjonskapsler

Lag saltdeig Oppskrift elte saltdeig, skjær ut og stek

Lag stjerner og alle slags pynt av saltdeig

Salt deig Oppskrift Stjerne Cookie Cutter Saltdeig Ideer

mann

Lag saltdeig Hanner lager ideer til saltdeig til jul

Ikke glem hullene! Så du kan henge opp de ferdige pyntene dine etterpå

Å lage saltdeigstjerner tinker hull halmsaltdeigideerÅ lage saltdeigstjerner til jul og lage saltdeigideer kuttereLag saltdeig, lag stjerner av en krans, lag deig, lag ideer til saltdeig

Legg saltdeigpyntene dine på en stekeplate som er kledd med bakepapir og stek dem i ovnen. Ovnen må settes til den laveste innstillingen (100-140 grader Celsius). Det tar omtrent 3 timer.

Nå kan du bake saltepyntene dine eller la dem tørke

Lag oppskrift på saltdeig Elt og bak salt deig

Slik farger du saltdeig

Du kan farge saltdeigen før du former saltdeigsornamentene dine, tilsett matfargestoffer eller naturlige krydder i saltdeigblandingen. Bare tilsett fargen i vannet før du blander det med melet og saltet.

Alternativt kan du vente på at saltdeigpyntene dine tørker og deretter fargelegge dem med akrylmaling.

Du kan naturlig farge saltdeigen med forskjellige krydder som kanel

Lag saltdeig saltdeigfarge matfarge saltdeigideer

Eller male etterpå

Saltdeig lager forskjellige ornamenter, lag ideer om saltdeig

Slik tørker du ut eller baker en saltdeig

Den beste måten å tørke ut saltdeigen er å sette den i ovnen ved lav temperatur (rundt 100 grader Celsius). Avhengig av tykkelsen på saltdeigen, vil det ta flere timer før den tørker. Det kan ta lengre tid for tykkere saltdeigpynt. Å snu disse av og til kan øke hastigheten på tørkeprosessen.

DIY julepynt 

Saltdeig lager dekorasjonspynt for ideer til juledagsdeig

Hvis du ikke har tid til å vente med å tørke saltdeigskreasjonene dine i ovnen, kan du mikrobølgeovn dem. Legg saltdeigbåten på en tallerken som er trygg i mikrobølgeovn, og stek deretter i 10 sekunder om gangen. Det blir virkelig ikke lenge!

Alternativt kan saltdeigen tørkes ved å la den stå i et varmt rom, men dette vil ta flere dager. Dette ville fungere bra hvis du har gjort mye saltdeigshåndverk med en stor gruppe barn.

Tinker saltdeig ideer med barn

Saltdeigstjerner lager ideer til saltdeig til jul

Skinnende effekter tiltrekker oppmerksomhet

Salt deig hjerter som lager oppskrift Elt salt deig og bakeLag saltdeig Tinker med ideer om saltdeig med barn

Slik forsegler du saltdeig

Du må forsegle saltdeigen (på forsiden og baksiden) hvis du vil at saltdeigen din skal vare lenge. Forsegling av saltdeig kan virke som et ekstra unødvendig trinn, men uten forsegling kan fuktighet komme inn i saltdeigsornamentene dine og ødelegge dem!

Vi bruker Mod Podge alt i ett sealer lim og finish, å male og bevare saltdeigen vår. Du kan også bruke en sprayforsegler. Når de er forseglet, skal saltdeigskapingene dine vare i mange år.

Legg siste hånd på saltdeigpyntene!

Lag saltdeig, fargelegging og forsegling Saltdeigsideer

Hvordan lagre saltdeig

Saltdeigbåten din må oppbevares i et varmt, tørt rom. Hvis fuktighet kommer inn i saltdeigen, blir den fuktig og ødelagt. Hvis du har laget smykker av saltdeig som du bare henger opp for eksempel om høsten eller til jul, så ha dem i en lufttett boks slik at ingen fuktighet kan trenge inn i dem. Innpakning av kreasjonene dine i hvit kjøkkenrulle eller silkepapir vil også bidra til å beskytte dem.

Lag vakre minner fra saltdeig

Lage saltdeig håndverk med barn salt deig ideer

La deg inspirere ytterligere og lag dine egne høstdekorasjoner av saltdeig …

Å lage saltdeigstjerner lager ideer om saltdeig

Lag saltdeigstjerner krans som lager ideer til saltdeig til jul

Saltdeig Lag DIY julepynt Saltdeig ideer Lag saltdeigshjerter og mal ideer om saltdeig Saltdeig gjør hjerter til kransekunst for Valentinsdag saltdeig ideer Saltdeig gjør hjerter saltdeig ideer

Saltdeig barnehender lager ideer om saltdeig Saltdeig anker maritime saltdeig ideer Lag saltdeig Havstjerner lager ideer om saltdeig Lag saltdeig påskepynt, lage ideer til påskeegg Saltdeig som lager påskeeggpynt Påskedekorasjon saltdeig ideer

Saltdeig lager fargerike påskeegg saltdeig ideer

Saltdeig lager dekorasjonselementer for ideer til julesaltdeig

Å lage saltdeig oppskrift lage saltdeigornamenter Saltdeigoppskrift Oppskrift på saltdeig som pynter juletreet Lag saltdeigoppskrift Lag saltdeigjulepynt selv

Å lage saltdeig -stjernehenger som pusler med ideer om saltdeig

Å lage saltdeig Hirch lager ideer til saltdeig til jul

Lag saltdeig juletrær, lag ideer til saltdeig til jul Saltdeig lager ideer til juldekorasjon Saltdeig gjør juledekorasjon saltdeig ideer

Saltdeig julenisser lager oppskrift Elt og bak salt deig