Snart er det sommer igjen og forventningen øker for hver dag som går. Vi tenker på alle slags utendørsaktiviteter, men det er en viktig ting vi må ta hensyn til – hårfjerning. Og selv om det egentlig ikke er hyggelig å tenke på, er hårfjerning nå en del av vanlig personlig hygiene, både for menn og kvinner.

Lag sukker selv – Hva er det egentlig?

Sugaring selv gjør kvinner på stranden glatte ben

Det er mange måter å gjøre dette på, for eksempel våte barberhøvler, epilering, voksstrimler, hårfjerningskremer eller voksing i salongen. Men i dag skal vi avsløre en annen variant for deg. Har du hørt om halawa, sukkervoks eller sugarung? Dette er en gammel måte å fjerne hår på, og det er ikke så vondt som å vokse det.

Det beste er at du kan lage sukker selv. Vi gir deg alt du trenger å vite om det og deler en oppskrift på hjemmelaget sukkervoks. Hold deg til det!

 Sukker er hårfjerning med en sukkerpasta kalt halawa

Sukker deg selv gjør sitronsaft sukker vann klebrig sukkerpasta

Halawa – sukkerpasta for hårfjerning

Sukker deg selv, gjør sitronsaft sukker

Hva er sukker eller sukkervoks?

Sugaring er en hårfjerningsmetode kjent som Halawa som egyptiske og greske kvinner brukte for århundrer siden.

Hjemmelaget sukkervoks

Å suge deg til lage sitronsaft sukkervann

Sukkervoks er en mye mildere hårfjerning og gjør huden din mye bedre enn barbering eller voksing. Det er en helt naturlig metode som ikke forårsaker hudirritasjon og er også egnet for sensitiv hud. Sukkervoks hårfjerning skader ikke nesten like mye som voksing. Et annet pluss poeng er at å lage sukkervoks eller sukker er alt annet enn dyrt. Som navnet antyder, består sukkervoks hovedsakelig av sukker. I tillegg tilsettes vann og sitronsaft. Dette er alle matvarene som finnes i alle husholdninger. Ved oppvarming blir denne blandingen til en klebrig pasta som er perfekt for hårfjerning.

Vokse annerledes

Få sukker til å vokse hårfjerning hjemme

Sugaring ligner stort sett på voksing, men det er også en stor forskjell. Sukkerpastaen påføres huden mot vekstretningen og fjernes deretter i vekstretningen. Håret fjernes fordi pastaen fester seg til dem, ikke huden. For at sukkervoksen lett skal feste seg til det, må håret være omtrent en halv centimeter langt.

Påfør sukkermassen mot vekstretningen

Sugering deg selv lage sukker voks fra sitronsaft sukker vann

Hvis du har sensitiv hud, er sugaring noe for deg. I tillegg virker sukkeret som en peeling for huden og gir den enda mer mykhet. På denne måten har du vakker og glatt hud i omtrent seks til åtte uker. Og det beste er at håret som vokser tilbake blir enda mykere.

Og fjern i retning av vekst

Gjør deg selv sukkerpasta for å fjerne hår

Sugaring – hvordan fungerer det?

Før du begynner, må du teste hvordan huden din reagerer på sukkervoksen på et lite område av huden. Hvis alt er bra, kan du gå videre.

Mens vokspastaen avkjøles, vask området du vil vokse og tørk det godt. Bruk for eksempel en ispinne for å spre et tynt, jevnt lag med sukkervoks på det valgte området av huden. Sørg for å bruke pastaen mot vekstretningen.

Lag sukker selv og bruk den hjemme

Sugaring deg selv lage ingredienser for sukker masse

Du kan bruke en iskrem til å påføre sukkerpastaen på huden

Få sukker til å vokse hjemme

Legg deretter en stripe bomullsklut på stedet og flat den ved å trykke og gni den. La det avkjøle på huden din. Trekk deretter kluten veldig raskt i vekstretningen. Det er også mulig å påføre og fjerne voksen uten å bruke tøystrimler. Gjenta om nødvendig.

Gjør det mot vekstretningen som følger

Sugering deg selv lage sukker voks

Når du er ferdig, skyll området av med lunkent vann. Påfør en naturlig fuktighetskrem og vær forsiktig så du ikke bruker en ekstra skrubbe, varmt vann eller badstue i noen dager for å la huden fra hårfjerningen gro seg. Nå er du klar for sommer med myk, glatt hud!

Deretter fjerner du sukkeret forsiktig!

Sugering deg selv gjør hårfjerning sukker voks

Lag sukker selv – oppskrift

Ingredienser:

 • 1 del vann
 • 1 del sitronsaft
 • 3 deler sukker

Dette er det du trenger for å lage sukkerpasta

Å suge deg selv til å lage ingredienser

Ha ingrediensene i kjelen og rør litt etter litt

Lag sukker selv Forbered blandingen

Forberedelse:

 • Smelt sukkeret i en kjele.
 • Tilsett gradvis vann og sitronsaft.
 • Kok opp, under konstant omrøring.
 • ta kjelen ut av ovnen så snart bobler dukker opp. Rør til boblene forsvinner og legg tilbake på ovnen.
 • Kok opp blandingen igjen.
 • Kok opp blandingen igjen og igjen – omrøring, omrøring, omrøring.
 • Vanligvis gjentas kokeprosessen opptil 15 ganger. Du kan imidlertid se selv når en tyktflytende, honningfarget pasta dannes
 • Når det er riktig konsistens, fjern pannen fra ovnen og la sukkerpastaen avkjøles til kroppstemperatur.

Kanskje du trenger litt mer sitronsaft?

Lag sukker selv Sitronsaft Juice sitroner

Ekstra tips: For å få riktig konsistens, gjør en test nå og da. La en dråpe av sukkermassen avkjøles på en tallerken. Når den er tørr, skal den danne en slags modelleringsleire. Hvis sukkerpastaen er for fast, kan du tilsette litt mer sitronsaft.

Og nå har du et hjemmemedisin for hårfjerning

Sukker deg selv lag sitronsaft sukker vann sukkerpasta