Leter du fortsatt etter en superrask, men superkul DIY -julegave i siste liten? Vel, da kan du definitivt gjøre en sukkerskalling selv. På denne måten gir du ikke bare velvære og oppmerksomhet, men gjør også noe godt for miljøet. For i egenproduserte peelinger er det ingen kjemiske stoffer som kan skade deg og på den annen side ingen mikroplast. De fleste konvensjonelle pleieprodukter inneholder dessverre alt dette og belaster dermed kroppen vår og planeten vår.

Lag sukkerskall selv og berik den med julearomaer

kanelsukker lag din egen sukkerskrubbe

Hvorfor skreller du sukker selv?

I tillegg til å være miljøvennlig og ufarlig for helsen, får hjemmelaget sukkerskall poeng med sine sunne ingredienser, spesielt sukker. På den ene siden er sukkerkrystaller perfekt egnet som skrellpartikler, og på den annen side inneholder de glykolsyre. Det hjelper huden med å kvitte seg med døde hudceller og bryr seg samtidig om det forsiktig og bærekraftig.

Dette gjør huden behagelig myk og ser mye friskere og yngre ut. Sammenlignet med saltkrystaller er disse av sukkeret mye mildere og derfor, i kombinasjon med noen andre ingredienser, til og med egnet for ansiktet i de fleste tilfeller.

De fleste DIY ansiktsskrell inneholder også honning, som også bryr seg om huden

Lag din egen sukkerskalling med vanilje

Hvilket sukker og hvilken olje er best?

I prinsippet er de tre hovedvarianter av sukker ideelle for å forberede et skall. Forskjellen er mer i konsistensen og i friksjonskraften. For eksempel er råsukkeret litt grovere og derfor mer anbefalt for en sukkerskalling å gni calluses på føttene eller albuene. Brunt sukker er mer skånsomt og inneholder også mer fuktighet. Det gjør den mer egnet for ansiktsskall. Og det hvite sukkeret er generelt en allsidig, men har en mye sterkere slipende effekt sammenlignet med det brune.

Når det gjelder olje, har du et ganske godt utvalg. Olivenolje virker alltid og finnes oftest i de fleste husholdninger. Men du kan også ta kokosolje, som også allerede er utbredt og veldig populær. Dette gir huden beroligende fuktighet og gjør den fløyelsaktig glatt. Andre anbefalte oljer for din DIY sukkerskalling er: druefrø, mandel, shea, hasselnøtt og saflorolje.

I tillegg til olje og honning er finmalte havreflager også egnet for å lage din egen sukkerskall

Lag din egen sukkerskalling med honning og havregryn

1-2 dråper eterisk olje som lavendel, mynte, timian eller rosmarin er egnet som en velduftende berikelse. Du kan også bruke honning som en ekstra ingrediens. Dette virker klarende, fuktighetsgivende og beroligende på huden. Honning spiller også rollen som en antioksidant for hudceller fordi den inneholder vitamin C, B1, B2, B6, biotin og pantotensyre.

Lag din egen sukkerskalling med sukkerrør

lage sukkerskalling til deg sukkerrør

Ingredienser:

 • 6 godteri av normal størrelse
 • 1 kopp hvitt sukker (fint eller grovt)
 • 3/4 kopp kokosnøttolje (fast, men ikke superhard)
 • 15-20 dråper eterisk olje av peppermynte eller 1/4 ts peppermyntekstrakt

Lag en fantastisk velværeoverraskelse til jul

lage oppskrift på sukkerskalling selv

Forberedelse:

Pakk ut godteristavene, bryt dem i store biter og legg dem i arbeidsskålen til en kjøkkenmaskin. Bland til godt malt. Du vil ikke ha store biter med sukkerrør i skrubben, gjør du? Hvis du ikke har en kjøkkenmaskin, legger du sukkerrørene i en stor pose med glidelås og knuser dem med en kjevle. Eller prøv din standmikser.

Bruk fortsatt noen fine rosenrøde matfarger

Lag din egen sukkerskalling med sukkerrør og mynteolje

Tilsett sukker, olje og peppermynteolje / ekstrakt i prosessoren og bland til blandingen fester seg og ligner våt sand. Hvis du ikke bruker en prosessor, plasserer du sukkerrørspulveret i en stor mikseskål med de resterende ingrediensene og blander for hånd. Det kan være lurt å myke opp kokosoljen litt, slik at du ikke har harde klumper i sukkerskrubben. Overfør sukkerskrubben til kokte murkrukker med lokk eller en annen ren beholder du ønsker.

Svingglass er perfekte for oppbevaring

lag sukkerrør sukkerskall selv

Ekstra tips:

 • Beskytt mot varme og, hvis du bruker skrubben i dusjen, mot vann også.
 • I tillegg kan det være en risiko for å skli på grunn av oljen, så vær forsiktig.
 • Selvlaget peeling kan ikke oppbevares lenger enn 2-4 uker. Det er best å holde disse lufttette og bruke dem så raskt som mulig.
 • Ikke overdriv med applikasjonen! Med normal hud er det tilstrekkelig å eksfoliere huden din en gang i uken. Det kan også brukes til å rense fet hud to ganger i uken.

Sukkerflassende terninger ser veldig effektive ut

Lag dine egne sukkerskallende sjokoladebiter

Få pepperkakssukker til å skrelle selv

Få pepperkakssukker til å skrelle selv

Ingredienser:

 • 1 kopp sukker (fint eller grovt)
 • 3/4 kopp kokosnøttolje (fast, men ikke steinhard)
 • 2 ss melasse
 • 2 ts malt ingefær
 • 1 ts kanel
 • 1/4 ts malt nellik

Forberedelse:

Legg alle ingrediensene i arbeidsbollen til en kjøkkenmaskin eller i en mikseskål hvis du ikke har en kjøkkenmaskin. Bland til blandingen fester seg og ligner våt sand. Overfør til en lokkbeholder og beskytt mot varme hvis du vil beholde den kremete konsistensen.

Det kan ikke være raskere eller enklere

Lag oppskrift på pepperkakesukker selv

Du kan også lage små pepperkakemenn av det med en spesiell silikonform

Pepperkaker Sugar Scrub Men

Lag din egen vaniljesukker

Lag din egen vaniljesukker i julegave

Ingredienser:

 •    1 kopp hvitt sukker
 •    Frø av 1 vaniljestang
 •    1/4 kopp olje
 •    10 dråper eteriske oljer fra søt appelsin, jasmin eller rose
 •    1 ss tørket lyngblomst, du kan også bruke lavendel eller rosenblad

Forberedelse:

Bland alle ingrediensene i en liten bolle for hånd eller alternativt med mikseren på lav innstilling. Overfør til en kokt lokkburk. Oppbevares i kjøleskap og brukes innen to uker.

Sukkerskallet ser enda mer dekorativt ut med blomstene

Lag vaniljekokosukker selv

Du kan også prøve en vaniljestangvariant

lag en enkel sukkerskalling selv med vanilje

Eller gi bort peeling i form av sjokolade i et glass

Lag din egen vaniljesukker i terninger

Prøv en av våre flotte oppskrifter og overrask en du er glad i. Hvis du vil gjøre en sukkerskalering selv, kan du selvfølgelig la kreativiteten løpe fritt og trylle frem nye kreasjoner. Vi håper du liker det!

Feir pent og viktigst av alt, vær sunn!

Lag din egen sukkerskall i julegave

Lag vanilje -appelsinsukker selv

Lag vaniljesukkersukker selv

Lag en sunn sukkerskalling selv i julegave   Lag mynte agurkesukker selv