Det pleide å være noe veldig populært på hver landsby- eller byfestival og ofte på mange festivaler og messer – Alsace tarte flambée. Alle så med entusiasme på hvor dyktig tarte flambée -mesteren svingte de ferdige delikatessene ut av ovnen og hvor raskt de ble spist. I dag er det verken det ene eller det andre med mindre du er fra sørvest! Vi har gode nyheter for alle som leter etter en knasende tarte flambée! I dag ønsker vi å lage tarte flambée selv! I tillegg vil vi gi mange flere oppskriftsforslag enn bare den klassiske oppskriften. Vær nysgjerrig og følg med, for du vil virkelig bli overrasket over hvor enkelt og raskt en tarte flambée lages. I tillegg kan den lages veldig sunt og kan fortsatt smake fantastisk lokalt.

Alt kan bare være bra hvis du kan lage tarte flambée selv

Lag tarte flambée selv med hvitvinsasparges

Lag tarte flambée selv – hvordan forbereder jeg deigen?

Som alle vet består tarte flambée av en tynn flat kake og eventuelt pålegg. Alsace tarte flambée er tradisjonelt belagt med rømme og drysset med løk og bacon. Dette mesterverket settes bare i ovnen en kort stund, og deretter begynner festen.

Vi skal jobbe nøyaktig etter dette prinsippet, men først trenger vi riktig røre til tarte flambée. Og den er forberedt som følger:

Den klassiske tarte flambée er et populært høydepunkt på mange festivaler

Lag tarte flambée selv med hvitvin

Pyntet med friske salatblader, smaker hver tarte flambée himmelsk

lag tarte flambée selv

Du kan til og med lage en tarte flambée helt vegansk og nyte den

lag pålegg til tarte flambée selv

Ingredienser: 300 g mel (hvilken som helst), 1 klype salt, 1/4 terning gjær, 150 ml lunkent vann, 50 ml olje

Hvis du kan tilberede tarte flambée deigen selv, kan du praktisk talt lage tarte flambée selv 

Lag tarte flambée selv 3

Forberedelse: Bland først de tørre ingrediensene godt, oppløs gjæren i vannet og bland alt forsiktig sammen. Lag en glatt deig, elt kort og la deigen hvile i ca 10 minutter i en bolle dekket med en klut.

Deigen tar tid å hvile 

lag tarte flambée selv

Riktig utrulling bidrar også til senere og skarp nytelse 

Lag tarte flambée selv, kjevle ut deigen

Smør det ferdige flatbrødet tykt med rømme og dryss med løkskiver 

Lag tarte flambée selv med hvitvin asparges vårløk grønnsaker løk

Og det var så lett vi fikk deigen. Nå trenger du creme fraiche, løk og bacon og duften av Alsace og Lorraine kommer nærmere og nærmere.

Du kan unne deg et snev av Middelhavet, spesielt nå når det er så vanskelig å reise 

Lag tarte flambée selv med hvitvin artisjokk

Fyll annerledes hver dag – det er så enkelt å lage tarte flambée selv

Når deigen er klar, er halvparten av tarte flambée bak deg. Nå skal deigen rulles ut så tynn at du nesten kan se gjennom den. Og så kommer pålegget. Du kan også bruke kremost i stedet for rømme eller lage din egen deilige krem ​​selv. Det er viktig at flatbrødet er dekket med nok fett. På toppen av rømme kan du legge sesongens grønnsaker, men også tørket frukt, fisk og krydder. Det sies at tarte flambée er det tyske svaret på italiensk pizza. Og fordi pizzaen opprinnelig var laget av rester av biter, kan du bruke praktisk talt alt du har igjen i kjøleskapet som pålegg til din tarte flambée. Friske salatblader, vill hvitløk, ruccola og til og med spiselige blomster smaker fantastisk med varmt brød. Et sunt lokalt måltid kan tilberedes så enkelt og raskt.

Reker går godt og spesielt som tilbehør

Å lage tarte flambée selv med hvitvin er deilig

Gode ​​resultater kan også oppnås med røkt laks, men det vil være lurt å spise fisken kald 

tarte flambée grønn

Flammkuchen topping oppskrift ideer

Vi har samlet et fargerikt utvalg av bilder slik at du har en god mal og nok inspirasjon tilgjengelig før du starter din første tarte flambée. Dagens tarte flambée kan tilberedes både smakfull og søt. Vi har ofte likt den søte tarte flambée med epler og kanel, men klassikeren smaker også fantastisk med pære og geitost. De krydrede ostene kan kombineres veldig godt med epler og løk. For eksempel kan soltørkede tomater kombineres med artisjokkhjerter og rakett- og parmesanost. Og hva skjer hvis du helt klarer deg uten animalske produkter? – Ikke bekymre deg! Også i dette tilfellet har vi en løsning for deg.

Tarte flambée kan definitivt inspirere 100% vegansk 

Lag tarte flambée selv med hvitvin asparges vårløk asparges

For soppelskere er det et stort overflateareal 

Lag tarte flambée selv med hvitvinsasparges

Selvfølgelig kan du også finpusse tarte flambée med rabarbra og dra nytte av de sunne egenskapene.

Lag tarte flambée selv med hvitvinsasparges

Tarte flambée skal komme rett fra ovnen på tallerkenen 

Lag tarte flambée selv, kjevle ut deigen

Vegansk tarte flambée

Du kan erstatte rømme med soyayoghurt. Men det er også veldig enkelt å lage en sasam -pasta selv. Du bør bare steke, male og fortynne ca 200 g sasamfrø med sitronsaft og olivenolje. I en klype, bruk sasamtahini fra helsekostbutikken. Du kan også jobbe godt med tofu hvis du liker det. Oliven og sopp (eller annen sopp) er også populære pålegg. Og hvis du gjør sammenligningen med pizza, kan du virkelig bruke alt mulig som pålegg. En merkelig, men god og veldig sunn idé, spesielt for veganere, er å bruke kjøttet fra Hokkaido -gresskaret. De hardere grønnsakene kan dampes kort på forhånd, eller du kan bruke dem fra boksen. Alt er mulig, og det vil smake godt hvis du legger hjertet ditt i arbeidet ditt, slik at du også kan smake kjærligheten!

Lag tarte flambée selv med hvitvinsasparges

Hvordan baker jeg tarte flambée?

Når du er ferdig med å toppe din tarte flambée og pyntet den pent, vil den skyves inn i ovnen. Ovnen skal forvarmes til 250 grader. Kaken stekes i ca 10 minutter på nederste hylle i ovnen. Etter at du har fjernet tarte flambée, pynt med friske salatblader og nyt mens den er varm.

Lag tarte flambée selv med hvitvin -aspargespære og geitost

Lag tarte flambée selv med hvitvinsasparges

Lag tarte flambée selv med hvitvinsasparges

Lag tarte flambée selv med hvitvin

Lag tarte flambée selv, kjevle ut deigen

Lag tarte flambée selv, kjevle ut deigen

Lag tarte flambée selv, kjevle ut deigen

Lag tarte flambée selv bacon

lag tarte flambée selv løk kaker